reklama

Październik 2011

kasia a ten smoczek jej już nie pasuje? Bo Zosia ciągnęła smoczek tt 0-3 do niedawna ;). Miałam schowane bo jak była mała to jej nie pasował żaden. I niedawno je znalazłam. Te rozmiary smoczków są jak dla mnie orientacyjne.

łooo... to nie zazdroszczę choróbska u takiej maludy. Zdrowiejcie szybko.
ten który mam to 0-3 a ona zaraz skończy 4, ciężko mi powiedzieć czy pasuje?

a mam jeszcze pytanko do mam które mają też starsze dzieciaczki, kiedy sen dziecka się unormuje, tzn. kiedy dziecko ładnie samo zaczyna zasypiać? u nas przez chwile było ładnie a teraz zanim uśnie jest płacz i trzeba tulić, lulać, wsadzać smoka-a nie daj boże wypadnie-to cały blok ją słyszy

reklama
Kasiadz my mamy spoka z NUKa lateksowy uspokajający i mały go polubił, chociaż on tylko w chwilach marudzenia przy zasypianiu albo przy ubieraniu na dwór lubi smoka possać. Ale np. silikonowy mu nie pasował, może dlatego, że jest twardszy od tych lateksowych.
A gryzaki nie bardzo się sprawdzają, woli własne paluchy possać pewnie do czasu jak się pierwszy raz porządnie ugryzie :-D:-D

no to stało się Hela też chora, mega katar i gorączka (było 38,2) echhh wiedziałam, że Milena ją zarazi...

Zdrówka dla maluchów!!

dziewczyny, jakiś czas temu któraś wrzucała filmik z zajęć na które chodzicie z maluszkami, mogłabym prosić jeszcze raz o wrzucenie filmiku
bo u mnie w mieście myślą nad takimi zajęciami i mogłabym podesłać pomysł;)

Oooooo ja dzisiaj pierwsza !! Dzień dobry
Mały zrobił pobudkę o 6.45 i co zrobić , trzeba się było zwlec z wyrka. :-(
Kasiadz a takie zajęcia to bym też obejrzała bo u nas tez tego nie ma , przynajmniej nie słyszałam, żeby gdzieś prowadzili. Sa chyba zajęcia na basenie może się wybierzemy tym bardziej, ze mojemu m lekarz zalecił basen :-)

Cześć
Kasia to chyba od dziecka zależy bo Marysia zasypia ładnie a Zosia zaczęłam uczyć samodzielnego zasypiania jak miała 9 miesięcy (wcześniej zasypiała przy piersi).
Moja Marysia się troszkę popsuła bo budzi się co 2h (!) to nawet tuż po porodzie miała dłuższe przerwy nocne. Mam nadzieję, że to niebawem przejdzie bo lekko sponiewierana jestem od rana.
Idę na owsiankę :)

Jagmar przejdzie, Jeremek niedano tez mial noc w ktorej obudzil sie o 2 a potem co godzine, juz zapomnialam jak to jest taj czesto wstawac ale przeszlo mu, ja to wszystko zwalam na skoki, potem beda zeby:-)

Kasiadz ja juz dobrze nie pamietam jak to z Jasiem bylo ale on dosc szybko zalapal o co kaman w nocy tylko byl na butli na noc, przesypial od 22 do 5 rano a od 20 do 7 zaczal jak mial okolo 7-8 mies

Od dziewczeta grzeszycie;-) Ja mam tak juz 4 miesiać co 2 godziny wstawanie, tylko pierwszy sen ma 4 godzinki :)

Wiecie ze my juz 4 miesiac dzisiaj konczymy??? Dopeiro w ciazy byłam.... ale czas zapierdziela...

reklama
czesc dziewczeta
Ja na chwile, bierze mnie choróbsko:cool:
Marti, wszystkiego naj! Napisz co to za niespodziankę mialas :-)
Ostatnio sie zorientowałam, że minał rok od mojego zapylenia. Na razie powtórek nie chce;-)
Przedwczoraj mielismy dzien masakre, Kuba plakal caly czas bo biedny kupy nie mogl zrobic. W koncu czopek poszedl w ruch i po 3h zrobił i wczoraj byl spokojny (na szczescie). Moj M mial wczotaj urodziny i udalo sie skoczyc na jakis obiad na miescie.

Dziewczyny, kiedy te dzieci zaczna miec dluzsze przerwy na karmienie w nocy??? Moze trzeba powoli odzwyczajać od jednego z posiłkow dając smoka w zamian?
Czy to samo przyjdzie? Bo u nas pobudki tak samo jak po urodzeniu, a juz jakis czas temu jedno karmienie wypadalo...No ale jakies 2-3 tyg znowu wrocilo i jest jedzenie przed snem - 20-20.30, 23.30, 3.00, 6-6.30 i niestety od tej 6.30 juz cienko ze spaniem:cool:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry