reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
libby w sumie ja Iwe przebieralam 3 razy na dzien , bo alb ulala i smierdzialam i ja i ona albo zrobila taka kupe ze pamper nie dawal rady. taki schemat u nas dosc dlugo sie utrzymywal.
pieluch tetrowych z poczatku mialam 10 ale potem jeszcze 10 kupilam bo wlasnie to ulewanie, te pieluchy ciagle smierdzialy ...

reklama
a jak sobie przypomne jak sie wsciekalam jak zdarzylam mala czysto ubrac , mamy wychodzic ubieram jej kurtke/ kombinezon a ona ulala na to .. dlatego mielismy 2 kurtki i 1 kombinezony bo wiecznie cos w praniu bylo:-)

Z tej listy styczniówek wykreśliłabym parę rzeczy. Np. herbatkę z kopru włoskiego, przewijak(bo można przewinąć dziecko na sofie na podkładzie poporodowym np.
), rożek z usztywnieniem (a bez potrzebny jest tylko do szpitala, przynajmniej tu), jałowe gaziki, myjkę, bo to tylko wylęgarnia zarazków i nie wygodne to, mleko początkowe(szpitale są zaopatrzone), smoczki uspokajające, woreczki perfumowane i pojemnik na brudne pieluchy. Na pustyni nie mieszkamy, sklepy są wszędzie. Zakładając, że będziemy karmić piersią nie trzeba dopajać dziecka herbatkami czy wodą z glukozą, ale to moje zdanie. Apteki też są

WIOLU no widzisz. U nas nie było takiego problemu. A kupkał raz na 5, 6 dni.

Ja miałam luz...40 stopni ciepła to pampers sam w domu a na dwór dorzucałam t-shirt albo body... wieczorami coś na wierzch narzucałam:)

CAROLA mój młody to przy 23 zalany potem był, ale w samym pampku go nie wystawiałam

wkurzylam sie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czekam jak taka glupia na meza zeby zostal z Iwa i zebym mogla na poczte jechac bo mam 2 paczki do wyslania a on mi dzwoni ze bedzie za 1.5 h:wściekła/y:.wiedzial ze chce jechac to nie laska zadzwonic wczesniej , po cholere sie ubieralam, malowalam itd. ale mnie wpienil no.

Boogie a byłaś ostanio na endo?bo teraz mają promocje jeśli chodzi o dostawę-w dniach 7,8,9 luty dostawa za 7,8,9zł;)))
a moje zamówienie jedzie właśnie do Poznania-niedługo was zarzucę fotkami moich endowców;)
Właśnie zamierzam zamówić, tylko nie mogę się zdecydować na napis :sorry:
POK Mustela najlepsza, ale Ziajka i z AA podwójny na rozstępy jest super. Chociaż co ma wyleźć i tak wylezie. Jeszcze ciekła parafina jest dobra albo po prostu emolienty
POK Ciekła parafina, to najlepszy sposób, polecony mi przez znajome z Douglasa :tak: parafina się wchłania tak jak oliwka, tylko zawsze po kąpieli się smaruj i KOSZT w Pl buteleczki parafiny, to niecałe 3 zł!!!! Jeśli zdecydujesz się na jakieś kosmetyki, to sprawdź czy nie mają w składzie parabenów( ale to tylko moja schiza i ja sprawdzam:sorry: )
rurka ty pamietaj, ze lato bedzie i rajstopki raczej nie beda Ci potrzebne. jak bedzie goraco to pielucha na tylek i sru. czy ja zle kombinuje?
Dla takich noworodków stosuje się zasadę jedna warstwa rodzica, czyli dwie warstwy dziecka, ciepło, ale trzeba pamiętać, że Maluszek nie umie uregulować swojej temperatury i lepiej wziąć jedną warstwę więcej i ją zdjąć później już na powietrzu będąc :tak: zresztą ja wychodziłam na długie spacery i czasami popołudniu jak słoneczko zaszło było chłodniej, więc trzeba czymś przykryć Malucha :happy:
Pieluch tetrowych mamy 10szt białych. Po czasie sszarzały, ale znalazłam na nie sposób.
pieluch flanelowych my nie lubimy. Kulkują się. Może jakieś felerne nam się trafiły
Libby zdradź sposób na pieluchy, bo u nas też problem z szarzeniem :eek:
a macie moze jakas liste zakupowniezbednych (poza ubrankami)? m prosil, zebym zaczela spisywac i liczyc ile to bedzie kosztowalo.
postaram się poszukać, miałam taką fajną na jednej ze stron :confused::sorry:

SOL, KAROLA, RURKA, WIOLA ROZGLĄDAJCIE SIĘ ZA LISTONOSZEM
:cool2:

Boogie a jakie masz typy na endo?;)
ja to robię tetrówkom co jakiś czas ekstremalne pranie-vizir do białego i gotowanie w 60 stopniach, a potem jak skonczą się prać to piorę w dzieciowym proszku normalnie-można też do prania dać trochę sody oczyszczonej-też ładnie odbiela

reklama
Just z niecierpliwością czekam:-D

Wiolu ja Ciebie doskonale rozumiem. Mój mąż miał dzisiaj wrocić normalnie tzn o 16.30. W chwili gdy o 16 szłam do kuchni wstawić ziemniaki, włączam kuchenkę i co? sms, że będzie o 18:crazy: jutro mam to 3D w szpitalu i jestem pewna że nie zdąży i pójdę sama:-(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry