reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja się rodziłam w czerwcu czasie Mistrzostw Świata w Piłce Nożnej podczas meczu Polska- Anglia :rofl2:
Mońciakoniecznie lekarzowi o tym powiedz, lepiej na zimne dmuchać

reklama
Dziewczyny jeżeli twardnieje Wam brzuch a po pewnym czasie wszystko wraca do normy i zdarza się to często to MUSICIE powiedzieć o tym swojemu lekarzowi! Nie powinno to się zdarzać częściej niż kilka razy dziennie. Lekarz musi ocenić czy to są tzw skurcze Braxtona - Hicksa (czyli takie które przygotowują macicę do porodu, często zdarza sie to po 20 tyg.) i jaka jest ich siła. Takie skurcze mogą spowodować przedwczesny poród, dlatego trzeba dużo leżeć i wypoczywać, zero wysiłku fizycznego! Czasem pomaga sama nospa, nie raz potrzebne są inne leki np. Fenoterol, innym razem hospitalizacja. Wiem o tym bo sama tak miałam w pierwszej ciąży :tak: Musiałam obowiązkowo 3 razy dziennie brać właśnie fenoterol plus aspargin plus nospę. Uprzedzam że Fenoterol ma skutki uboczne, serce wali jak oszalałe a ręce się trzesą jak u wytrawnej alkoholiczki, dlatego żeby chociaż trochę obniżyć te skutki trzeba brać leki osłonowe np magnez. Nie ignorujcie twardnienia brzuchu, kontrolujcie to dokładnie, najlepiej zapisujcie ile razy dziennie do tego dochodzi i skontaktujcie się z lekarzem :tak:

do czerwcówek się nawet nie przymierzałam :)
Mońcia może wypiął się na ciebie dzidziol i tak mu było wygodnie ;p

Patra - dokładnie wiem co to ta trzęsawka oznacza brałam Fenoterol kilka tygodni :tak:

Patra , troszke mnie wystraszyłaś .... mam to bardzo rzadko , może 2 albo 3 raz mi się to zdarzyło ... ale jutro mam usg to powiem lekarzowi :) i o tym że kuje mnie coś w dole brzucha czasami ...

Mońcia ja absolutnie nie chce straszyć, to mogą być te skurcze Braxtona- Hicksa o których wspominałam, czyli nic strasznego, ale skoro Cię kuje w dole brzucha to nie ma co ignorować tych objawów. Tym bardziej że już jutro masz wizytę, więc niech lekarz sprawdzi :tak: Ja zignorowałam te objawy na początku i nie zgłosiłam się z tym do lekarza i od połowy 6 miesiąca chodziłam z 2cm rozwarciem za co dostałam solidny ochrzan na wizycie :zawstydzona/y:

Betunka najgorzej się czułam jak w sklepie za coś płaciłam i kasy z portfela wyciągnąć nie potrafiłam. Ludzie się tak dziwnie gapili :-D A musiałam 3 miesiące wytrzymac. Ach ciężko było musze przyznać :tak:

Powiem powiem , dobrze że mnie uświadomiłyście że to może być ważne dla lekarza i dla mnie :) bo ja nie lubie przesadzać i panikować i się użalać nad sobą ,ale jak to ma być coś ważnego to powiem :) i jutro Wam napiszę co mi ciekawego lekarz powiedział na ten temat :)

popieram i uważam że musicie powiedzieć o tym twardnieniu brzucha - moja ginka co wizytę mnie pyta czy brzuch mi twardnieje bo to istotne....

a co swędzenia brzucha no to powiedziałam jej o tym a ona na to swędzi bo rośnie :-D czyli tak jak myślałam ale wolałam jej zapytać żeby potem nie było zaskoczenia jakiegoś czy uczulenia czy czegoś tam...

Patra, z tym płaceniem to dobre ;-) Ja też na 1 wizycie się dowiedziałam, że w razie twardnień brzucha, a w zasadzie nagłych napięć, mam odrazu się z nim kontaktować. Bo ja teraz mam taki spory brzuszek, że jest właściwie twardy, bo już mi brakuje mojej skóry:-p

reklama
martulka84- a więc dziś wspólnie rozpoczynamy 20 tydzień?:-D:-D:-D:-D

Zapraszamy z Żuczkiem dziś wszystkie mamy na pączuszki albo fawooorkiii:)))i mleczko z miodem albo piwko 0,0%:-D:-D:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry