reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
Widze ,ze chociaż raz uda mi sie byc pierwszą :)

Witam wszystkich z rana mam jakiegoś powera od wczoraj, tzn wczoraj wieczorkiem wziełam się za sprzatanie szaf - segregację układanie przewieszanie no i poszłam spac o 01:00 mam nadzieję,że sąsiedzi mnie nie przeklną bo tak jeździłam tymi drzwiamy od szaf,że mój M cos tam agdał :-) ale miałam natchnienie a już dawno powinnam to zrobić.

asiczka dla pewności zrób test z porannego moczu tak za dwa dni bo kurcze rzeczywiście to trochę za wcześnie ale być moze ,ze już wykazało - trzymam kciuki :tak:

zagubiona widzę,że nie tylko ja tak mam, tez najpierw sie nawpycham a pozniej mi głupio ze tyle się napchałam :happy2:

Co tu tak cicho o tej godzinie:confused: wstawać śpiochy :sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry!

Po pierwsze jestem w trakcie nadrabiania zaleglości, ale znalazlam temat dla siebie i musze wtrącić się w burzliwą dyskusję zanim dobrnę z nadrabianiem do końca.

Marta- pierwsze pytanie dostajecie nowe umowy czy tylko aneks o zmianie właściciela i nazwy firmy? Jeżeli nowa umowa to: stara jest nadal ważna, bo nie masz jeszcze wypowiedzenia, a nowa powinna przejść płynnie.
Jeśli jest to umowa na czas określony (a podejrzewam, że tak będzie jak z poprzednią czyli do 2015 roku) to pracodawca nie może Cię zwolnić, a ma obowiązek przedlużyć umowę do dnia porodu gdyby miała wygasnąć przed urodzeniem dziecka, ale to nie jest Twój przypadek, więc po prostu nie może Cię zwolnić.

Dzoana- ja kodeks pracy nosze w torebce- takie zboczenie ;)

Joweg- nie ma przepisu, który nakazuje kobiecie niezwłocznie informować pracodawcę o ciąży. To jest jej prawo, przywilej i obowiązek i ona może z tego skorzystać. Prawo chroni ciężarne. W interesie kobiety jest wczesne informowanie jeśli pracuje w warunkach szkodliwych z których należy jaa niezwłocznie ewakuować itp. Ponadto test jeszcze nie musi być wiarygodny i czekać należy do poywierdzenia przez lekarza. Nie mogę się z Tobą zgodzić, że to nie fair wobec pracodawcy. Gdyby pracodawcy byli fair to nie byłoby przepisów chroniących kobiety w ciąży, bo nie byłoby takiej potrzeby.

Nadrabiam dalej.

Dzień dobry!

Po pierwsze jestem w trakcie nadrabiania zaleglości, ale znalazlam temat dla siebie i musze wtrącić się w burzliwą dyskusję zanim dobrnę z nadrabianiem do końca.

Marta- pierwsze pytanie dostajecie nowe umowy czy tylko aneks o zmianie właściciela i nazwy firmy? Jeżeli nowa umowa to: stara jest nadal ważna, bo nie masz jeszcze wypowiedzenia, a nowa powinna przejść płynnie.
Jeśli jest to umowa na czas określony (a podejrzewam, że tak będzie jak z poprzednią czyli do 2015 roku) to pracodawca nie może Cię zwolnić, a ma obowiązek przedlużyć umowę do dnia porodu gdyby miała wygasnąć przed urodzeniem dziecka, ale to nie jest Twój przypadek, więc po prostu nie może Cię zwolnić.

Dzoana- ja kodeks pracy nosze w torebce- takie zboczenie ;)

Joweg- nie ma przepisu, który nakazuje kobiecie niezwłocznie informować pracodawcę o ciąży. To jest jej prawo, przywilej i obowiązek i ona może z tego skorzystać. Prawo chroni ciężarne. W interesie kobiety jest wczesne informowanie jeśli pracuje w warunkach szkodliwych z których należy jaa niezwłocznie ewakuować itp. Ponadto test jeszcze nie musi być wiarygodny i czekać należy do poywierdzenia przez lekarza. Nie mogę się z Tobą zgodzić, że to nie fair wobec pracodawcy. Gdyby pracodawcy byli fair to nie byłoby przepisów chroniących kobiety w ciąży, bo nie byłoby takiej potrzeby.

Nadrabiam dalej.

Karolinka piękna liczba postów :-)

wpadam sie przywitac:)zdecydowanie za wczesnie zrobilam ten test i chyba zwariowal haha:)dzisiaj powtorzylam ale juz nie ma cienia cienia..no zobaczymy tak kolo niedzieli moze zrobie...ale znajac moje szczescie:no:

ok uciekam do pracy,zajze do was popoludniu:)

MIŁEGO DNIA !!!!

anaber- nawet nie zauważyłam, a teraz właśnie pisze mój tysięczny post...
ależ ten czas zleciał ;)

dobrnęłam do końca.

asiczka- powtórz test rano po ok dwóch dniach- jeśli coś się dzieje to powinno pokazać. Zobaczymy i czekamy.

Agnes- ja trzymam kciukasy za dzisiejszą wizytę :) obyś miała takiego banana jak Losiczka.

Ilonko- spojrzałam na Twój wykres i na suwaczek i oczom nie wierzę, że ten czas tak szybko leci ;)

Lori- ja też tak mam, że byle czego mogłabym płakać albo wrzeszczeć. Byle co potrafi mnie wyprowadzić z równowagi i to coś z czego dzień wcześniej pewnie bym się śmiała. Więc to pewnie hormonki.

mój mąż wczoraj stwierdził, że brzuszek zaczyna się ujawniać, więc może po jutrzejszej wizycie zrobię foto? ;)
Głodna jestem, ale z daleka od mięsa, bo mnie po prostu odrzuca ;) cycki mnie nie bolą, ale swędzą ;) włosy mi się tłuszczą, pot mega intensywny ;( i chyba tyle ;)

Dziendoberek :-)

Karolciu ja caly czas chodze tak :-D:-D:-D nawet jak mnie mecza nudnosci:-D chodze wczesnie spac a potem budze sie o 2 nad ranem i co robie????? Ogladam zdjecie mojego okruszka :-) wariatka ze mnie no nie????

Ja tam sie na kodeksie pracy nie znam. Zreszta od listopada nie mam zatrudnienia bo skonczylam wychowawczy i firmy juz nie ma wiec teraz nie bede miala zadnych swiadczen na malego.

AsiczkaTAK PRZEGLADALAM TWOJ WYKRES I KOMBINOWALAM ZE MOZE OWU BYLA WCZESNIEJ ale jedynie to o 2 dni mozna by przesunac. Trzymam kciuki za grube 2 kreseczki w nastepnym tescie. Ale uwazaj bo te testy 10ml czasami oszukuja :-( tak czytalam na wykresach dziewczyn.A ty bierzesz cos oprucz luteiny???

Dzisiaj jak na razie nie mam szycia ale musze isc na zakupy i na jakis spacer z malymi.

Losiczko- każda z nas jest wariatką, na swój sposób. Zresztą to forum jest dla zdrowo szurniętych. ;)
ja liczę na takie same objawy po jutrzejszej wizycie ;))))

hejka. witam porannie z pracy :-(

Asiczka no ja uważam, że troszkę za wcześnie ten test ... powtórz spokojnie za kilka dni... wiem, ze to będą najdłuższe dni... ale warto poczekać.
Ilona wariatko mała :-) jesteś w 17 tyg... i mały/mała ma czasem prawo do odpoczynku. Poczekaj chwilkę :) a jak będzie jakiś piłkarz ??? to tak Ci skopie żeberka, że hej! :-)głowa do góry... A tak na serio Kochana ja też czasem się martwię - młody ma przestoje dwudniowe - ale trzymam się opinii lekarza, że mam prawo nie czuć jeszcze - najbardziej wyczuwalne są ruchy od 24 do 28 tygodnia- tak mi powiedział, potem maluszek coraz mniej miejsca i te ruchy już są inne.

reklama
Do góry