reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Karolciu jeszcze troche i poczujesz :-) Mnie moj Szymonek jak raz kopnal to doslownie czulam w gardle te kopniecie no w szoku bylam na maksa a nadmienie ze byl bardzo leniwy .

reklama
karolina doczekasz się - popatrz ile czasem nas nerwów te ruchy kosztują. :-)

zzagubiona mój mąż powiedział, żebym sie postukała po głowie z tym detektorem, ale ja go kupię w tajemnicy przed nim.
świetna koszulka :-) i bardzo podoba mi się imię Nadia :) :-)

Losiczka a co to znaczy, że Szymonek był leniwy ??? Martwiłaś się brakiem ruchów ???

Ostatnia edycja:
bietka- jeśli jutro na wizycie wszystko będzie oki to oczywiście nie dość, że z bananem wyjdę to będę czekać na pierwsze ruchy maluszka ;)

wiecie- ja się pewnie powtarzam- ale chciałabym by już było jutro popołudniu ;) żebym już była po wizycie i żebym wiedziała co i jak ;) wierzę, że wszystko jest dobrze i troszkę sie uspokajam, ale odrobina lęku jednak pozostaje. :)

witam
Karolinka to prawda, czas mknie jak oszalały, niedługo bedzie połówka wiec potem juz z górki !!

NO ale czy ja doczekam sie tej połowki ??????? nie wiem :( kurcze chciałabym tez kupić ten detektor ale na razie nie mamy kasy na taki luźny wydatek :-( :-( wczoraj bank zabrał kasę z konta na kredyt mieszkaniowy i dupa :-( a pewnie jeszcze dziś bym zamówiła sobie bo nadal nie czuję maluszka, niby wieczorem coś czułam ale sama juz nie wiem :( do tej pory w dzien i wieczorem czułam !! moze ja świruje , dziecko moze inaczej ułożone i mogę nie czuć po prostu, ale ten detektor by mi teraz życie ratował bo dziś sie rano poryczałam ze przeciez nie może być tak pięknie chyba !!!!!:((( ehhh no nie ważne :(((((((((

asiczka powtórz jeszcze za 2 dni , trzymam kciuki !!!!!!!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
losiczka szalona kobieta :) ale sama mam zdjecie maluszka w telefonie i baaaaaaaardzo czesto patrze zwłaszcza jak ide spac :)

Bietko jak bylam w ciazy z Kubula to ruchy czulam w 15 tyg ciazy po 11 latach przerwy miedzy porodami. A w ciazy z Szymonkiem poczulam okolo 20 tyg i to jeszcze wtedy jak go prowokowalam taki nugusek byl. I juz w ciazy widac jakie dzieci beda mialy charakterki. Kubula od poczatku wywijal i tak mu zostalo a maly od poczatku oszczedny w ruchach i tak jest do dzisiaj. Na szczescie bo z 2 takich pedziwiatrow to bym osiwiala wszesniej he he.

witam się

napiszcie mi tak na szybko czy była juz dzisiaj dzoana ? ... jestem ciekawa jak wyglada jej dzisiaj temperaturka i lece nadrabiac :-)

asiczka
- przesyłam ci duzo fluidków ciążowych na szczęście ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ilonka - wyluzuj, dopiero co neidawno poczułaś ruchy dziecka ... ona tam pewnie nieźle fika, a ty nawet sobie z tego nie zdajesz sprawy :tak:

Losiczka
- ja tez tak świruje! .... i uwielbiam patrzec na zdjecia usg kruszynki

Karolinka - kurcze ja tez juz bym bardzo chciala czuc ruchy dziecka, kurcze chciałabym byc po pierwszym trymestrze w ogole to chce juz wiosne buuuuuuuuu .... w którym tygodniu miałaś ostatnią wizyte i ci było wtedy widac na usg? ... miałaś okazje juz słuchac serduszka?

Ostatnia edycja:
Lori- ty kończysz dzisiaj 8 tydzień???? ależ ten czas leci!!!!
Losiczka też jest już w 8mym, Ilonka i Roszpunka- blisko półmetka- o matko!!!! a moje dni się tak strasznie wleką... ;(

witajcie

mialyscie dac mi w kosc a nie jeszcze wturowac ze mam smaka to moge jesc nie WOLNOO mi, cala noc sie meczylam i zauwazylam ze jak sie przejem to moja niunia jest ospala i mniej sie rusza:wściekła/y: wiec nie wolno i koniec kropka nakrzyczalam na meza ze ma miec jaja i mi zabraniac jesc takie niezdrowe rzeczy bo szkodza niuni i nawet jak bedzie mi jezor do tylka uciekal ma powiedziec stanowczo nie !!! hihi

bietka moj maz mowil tak samo z aniolkiem teraz tez krecil nosem i kupilam sama za jego plecami hehe najpierw wszyscy pukali sie w glowe po co ci to tylko pieniadze wydalas niepotrzebnie, i co teraz misiek zaluje ze nie kupilismy tego w pierwszej ciazy bo po pierwsze pamiatka niesamowita bo mozna nagrac na kompie po drugie jak sie martwie np mala sie nie rusza(wyczowalnie) to nie panikuje tylko namierzanie robie i sie uspakajam. No i humor odrazu sie poprawia gdy mozesz uslyszec serduszko :-) tak wiec zaluje ze nie uparlam sie wczesniej na jego zakup

Ilonkoo slonce wiem co czujesz ale malenstwo ma jeszcze duzo miejsca moze kopac w lozysko ja tez nie czuje wszystkich ruchow wczoraj moja ksiezna dopiero o 1 w nocy zlitowala sie nad matka i mnie kopla a przeciez ma juz ponad 30 cm i nadal nie wszystko czuje jak lobuziara nie chce to nie poczuje. A moze twoj szkrab szaleje jak ty spisz ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzień dobry :) Miłego dnia kobitki.tak się zastanawiam czy nie mierzyć temp tylko do owu , żeby ją namierzyć a potem po prostu czekać. Stresuje mnie to strasznie, zamykam oczy i czekam, spadnie, pójdzie do góry, dziś ciut mniej niż wczoraj i już humor mi padł. Potem zmierzyłam tak o... jeszcze raz po pół godzinie już było 36,8 grrrrr Ten cykl jeszcze domierzę do końca od przyszłego zobaczę.

co do informowanie pracodawcy o ciąży to według mnie zależy od sytuacji. Pewnie, że najlepiej i najbezpieczniej jest powiedzieć w miarę wcześniej, bo to dla dobra kobiety ( o czym pisały już dziewczyny, warunki, godziny pracy, rodzaj pracy) ale to sytuacja idealna czyli pracodawca przestrzega przepisów, mamy umowę o pracę itd. Ale w sytuacji gdy pracodawca jest nieuczciwy i tak jak u Marty nie ma umowy, hmmm ja bym nie powiedziała. Pewnie nie podpisałby...a jak udowodni, że się wiedziało, że jest w ciąży? jeśli ktoś się nie stara, to może zorientować się w 2-3 miesiącu... no nie wiem... ja bym poczekała do podpisania.

reklama
Jestem i ja
Ostatnio nie chce mi się wstawać wcześniej niż przed 10, a ledwo wytrzymuję do 22, kiedy kończy mi się praca.
Lorelain, dzisiaj tempka na tym samym poziomie czyli 36,9. Trzyma się pierun, do testowania jeszcze 4 dni, niech już szybko zlecą:wściekła/y:
tak? a liczyłam,że szybko pójdzie, heh

Album dziecka - Opracowanie zbiorowe za 41,49 zł | empik.com

kiedyś pisałyście o pamiętniku ciąży, polecam ten. Widziałam Go na żywo i jest bardzo fajny, bo taki trochę interaktywny :-) Można tam zdjęcia wklejać, ząbki wkładać i takie tam, bardzo fajna sprawa:-) Ja, jak w końcu uda mi się zaciążyć, na pewno sobie taki sprawię:-)
Super sprawa, planuję kupić takowy dla mojego dziecka. Myślałam jeszcze o takim ciążowym, jak kiedyś wspominała Lorelain. Widziałam w sieci takowy i cena była lekko przegięta, ponad 100zł. Tak sobie myślę czy samej sobie nie zrobić, w ciąży planuję iść na zwolnienie (zresztą moja szefowa sama wypycha, bo ja w szkodliwych warunkach pracuje, a tak może sobie przyjąć kogoś na zastępstwo), więc będę miała dużo czasu na prace ręczne, a zawsze to jakaś pamiątka:-)

dzień dobry :) Miłego dnia kobitki.tak się zastanawiam czy nie mierzyć temp tylko do owu , żeby ją namierzyć a potem po prostu czekać. Stresuje mnie to strasznie, zamykam oczy i czekam, spadnie, pójdzie do góry, dziś ciut mniej niż wczoraj i już humor mi padł. Potem zmierzyłam tak o... jeszcze raz po pół godzinie już było 36,8 grrrrr Ten cykl jeszcze domierzę do końca od przyszłego zobaczę.

co do informowanie pracodawcy o ciąży to według mnie zależy od sytuacji. Pewnie, że najlepiej i najbezpieczniej jest powiedzieć w miarę wcześniej, bo to dla dobra kobiety ( o czym pisały już dziewczyny, warunki, godziny pracy, rodzaj pracy) ale to sytuacja idealna czyli pracodawca przestrzega przepisów, mamy umowę o pracę itd. Ale w sytuacji gdy pracodawca jest nieuczciwy i tak jak u Marty nie ma umowy, hmmm ja bym nie powiedziała. Pewnie nie podpisałby...a jak udowodni, że się wiedziało, że jest w ciąży? jeśli ktoś się nie stara, to może zorientować się w 2-3 miesiącu... no nie wiem... ja bym poczekała do podpisania.
To masz tak jak ja, też strasznie stresuje mnie mierzenie temperatury. Wczoraj już pisałam, że sprawdzam ją na ślepo i tylko rzucam jednym okiem na wynik:-D

Do góry