reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Rozumiem
Dla mnie są najgorsze chwile @
Później jakoś leci
A moja uczennica (16 lat) w ciąży i mówi na dziecko TO:wściekła/y: Rozmawiam z nią i rozmawiam, a ona TO i TO.... Nie wiem jak ta sprawa się skończy. Ma wsparcie rodziców, kasę też, chłopak 23 lata i zakochany na zabój. ale ona TEGO chyba nie chce:no:
Mam nadzieję, ze się doczekamy. Bo ja już momentami schizuję. Może jak M zrobi te badania to coś się wyjaśni. Kolejny cykl mam mieć monitoring to może coś się zmieni.
Dziś dostałam 20 testów ciążowych. Czyli na góra 4 cykle:-D

reklama
Witam się wieczornie :tak:
Pajkaa śliczny maluszek - niech rośnie zdrowo ;-)
Siwa przykro mi, że @ jednak przylazła - tulam ;-) A ja jeszcze żyję :-D @ nie ma a test z wczoraj negatywny. Myślę jednak, że to przesunięcie spowodowane zostawieniem spraw własnemu biegowi. Nie brałam lutki w tym cyklu i pewnie stąd brak @. A ogólnie to u mnie ok. Miki mi się co prawda pierwszy raz rozchorował ale, że szybko poszłam z nim do lekarza to na wzmocnionych inhalacjach i syropku się skończyło. W dodatku udało mi się na kurs zapisać i teraz mam jakoś dzień załadowany i nie myślę ciągle o jednym :-D
Jak się mieszka w "nowym" miejscu? I jak synuś? Trzymam kciuki za owocny cykl i za zdanie prawdo przy kolejnym podejściu :) Mykam w łózio papatki :)
Aleksandra podglądasz nas może? Jeżeli tak to odezwij się ;-)

Casta to castagnus. Nie chciało mi się całej nazwy pisać.;-) To chyba olej z wiesiołka. Tak coś kojarzę jak dziewczyny pisały. Wmówiłam ginowi, ze właśnie tego potrzebuję. Bałam się brać sama bo miałam kiedyś problem z piersią. A on, ze to też na mastodynie, więc nie zaszkodzi. Ale coś przekonany nie był

Duphaston to na receptę, tak?

Ostatnia edycja:
Może zapisze mi to lub coś innego po obserwacji. Szkoda, ze nie mogę mieć jej już teraz:-( ale jeden cykl to nie jest aż tak długo.
Znalazłam kartkę jak brać. No i faktycznie mówił mi, że mam nie brać do końca cyklu, tylko tak do ok 23 dnia:szok: a wiem, ze dziewczyny biorą do końca. Już nic nie wiem
Dobranoc dziewczyny

Ostatnia edycja:
hej laseczki

A moja uczennica (16 lat) w ciąży i mówi na dziecko TO:wściekła/y: Rozmawiam z nią i rozmawiam, a ona TO i TO.... Nie wiem jak ta sprawa się skończy. Ma wsparcie rodziców, kasę też, chłopak 23 lata i zakochany na zabój. ale ona TEGO chyba nie chce:no:
Mam nadzieję, ze się doczekamy. Bo ja już momentami schizuję. Może jak M zrobi te badania to coś się wyjaśni. Kolejny cykl mam mieć monitoring to może coś się zmieni.
Dziś dostałam 20 testów ciążowych. Czyli na góra 4 cykle:-D

moniś wiem że to trudno tak się zdystansować, kiedy się staramy i nie wychodzi, kiedy czekamy tylko na te dwie krechy a za chwilę widzimy laskę która dziecka nie chce... ale twoja uczennica ma 16 lat - to czas na imprezy, biwaki, wyjazdy, to czas na przygody, zastanawianie się co sie chce w przyszłości robić... facet 23 lata i dziewczyna 16 lat? to kurde on jest ciutkę starszy i powinien pomysleć choćby o gumkach przed... sorry dla mnie 16 to dziecko w trakcie dorastania, pewnie ma dośc problemów ze sobą, a tu jeszcze dziecko w drodze... życzę jej żeby się nastawienie po porodzie zmieniło, ale szkoda mi i jej i dziecka i nie ważne jak bardzo dorośle się zachowuje czy wygląda - 16 lat to zdecydowanie za wcześnie by być matką...

Casta to castagnus. Nie chciało mi się całej nazwy pisać.;-) To chyba olej z wiesiołka. Tak coś kojarzę jak dziewczyny pisały.

olej z wiesiołka to coś innego
a castagnus normalnie bierze się 90 dni a potem odstawia, wyregulowuje pracę przysadki mózgowej i wydzielanie hormonów... tak jest na ulotce i ja tak biorę

Wykupie dziś to co mi gin zapisał i dokładnie przeczytam. Może dał mi coś innego. Co do tej dziewczyny, ja wiem, że jeszcze zupełnie nieodpowiedzialna. Mam tego dowody codziennie. Ale rodzice bardzo chcą zatrzymać to dziecko. Jej mama uważa, ze ona kiedyś może żałować, ze nie ma z nią kontaktu. Rodzice mogą zapewnić jej niańkę, tak żeby spokojnie chodziła do szkoły. Matka deklaruje pomoc, wie co to znaczy bo sama miała 17 lat jak urodziła syna. Obiecują zatrudnić niańkę. Ja jestem na nią zła bo pół roku temu poroniła w 3 miesiącu. Była wtedy z chłopakiem o dwa lata starszym. Myślałam, ze będzie ostrożniejsza. Szkoda mi dzidziusia. Jej rodzice wspierają ją jak mogą. Wiem, ze to jej decyzja i jeżeli odda dziecko to nie będę jej robić żadnych wyrzutów. Wspierać będę ją także wtedy. Jednak ja wiem jak to jest gdy dorasta się bez swoich rodziców i bardzo mi zależy żeby jednak chciała żeby jednak się zdecydowała. Co do imprez to się zgadzam. Ale wierzę, ze jakoś pogodzi bycie nastoletnią mamą z przyjemnościami.
:baffled:

Jednak ja wiem jak to jest gdy dorasta się bez swoich rodziców i bardzo mi zależy żeby jednak chciała żeby jednak się zdecydowała. Co do imprez to się zgadzam. Ale wierzę, ze jakoś pogodzi bycie nastoletnią mamą z przyjemnościami.
:baffled:

a wiesz jak to jest dorastać gdy matka cie nie kocha? może będzie lepiej dla dziecka jeśli je odda, a może wcale nie odda, bo zobaczy maleństwo i poczuje że kocha je nad życie... trzeba ją wspierać i uszanować decyzje jakie podejmie....

Nie mogę edytować, więc post pod postem

Fioletowa myślisz, ze jest możliwa owulacja bez wzrostu temperatury?

tego nie wiem, ja się w ogóle średnio znam na tym, to mou lub pajkaa są tu ekspertkami z naciskiem na pajkę chyba :-D

reklama
nasze mamusie staraczki

NENETE
23 luty (teścin 21 II kreseczki)

IZA - 24 luty

MAMA - 25 luty

KARIIN 26 luty

KAROLINA 5 marzec

MONIŚ31 9 marzec

ENYA - 10 marzec

MOU 12 marzec

SIWA 15 marzec