reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Asiulka no ja właśnie wiem że już 5 latek ma obowiązek iść do przedszkola :tak: to Emilek duży chłopak pewnie nie może się doczekać:-D;-)
Ael pozamykają i ciekawe co rodzice zrobią z dziećmi:baffled: a szkoda gadać o tym wszystkim

reklama
Lena, 3mamy kciuki za załatwienie przedszkola dla Gai :tak:. Spokojnej pracy :-).
Aelreda, właśnie widziałam i swojego posta edytowałam :-D. Aha i patrzeć trzeba niżej ;-):-p.
Asiulka, to ja nie wiem przez co? :confused: Fajnie, że załatwiłaś przedszkole dla małego :tak:. Dużo się nalatałaś w związku z tym załatwianiem?
Aguska, dziwne, że mają obowiązek :dry:. Zanim nasze dzieci do szkoły pójdą to może gimnazaja zlikwidują ;-)

Fanta, gratuluję nocnikowych postępów u Kubusia.:biggrin2:
wrublik, zdrówka :)
Różyczka, ciekawe co małemu nie tak było.
pogoda zła? teraz tak słoneczko świeci że zaraz na spacerek idziemy, aby wam odpiszę i pranie wywieszę.
a Oliwierek dziś bananka posmakował.
Justa, rączka szybko się zagoi :tak:

Oli wczoraj zjadł kaszkę na noc, zasnął o 21 i obudził się dopiero o 4!!! :-D
lece zaraz na zakupy od razu z małym pospacerkujemy :-)

Asiulka, to ja nie wiem przez co? :confused: Fajnie, że załatwiłaś przedszkole dla małego :tak:. Dużo się nalatałaś w związku z tym załatwianiem?

Fanta-w sumie to w ogóle nic nie załatwiałam.
Wypełniłam wniosek,dołączyłam zaświadczenia o naszym zatrudnieniu,i tyle.
W sumie na razie tylko zaświadczenie męża,moje doniosę koło czwartku,
jak w końcu młody zostanie z babcią,bez awantury.
5-latki mają obowiązek przedszkolny,także głowę mam spokojną wiedząc że Emilek się dostanie.

Asiulka no ja właśnie wiem że już 5 latek ma obowiązek iść do przedszkola :tak: to Emilek duży chłopak pewnie nie może się doczekać:-D;-)

Aguska-żebyś wiedziała,jak tylko pani dyrektor powiedziała,no Emilek już prawie przedszkolak znowu będziesz,to chciał biec do szatni się przebierać.
Znowu-bo on chodził przez rok do przedszkola jako 3 latek,ale potem zrezygnowaliśmy,bo strasznie nam chorował.
Był po operacji i miał bardzo rozregulowany układ immunologiczny.
A teraz już pójdzie,bo musi:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
fanta oj tak ciągle coś zmieniają w tym szkolnictwie więc nie wiadomo co nasze dzieci czeka:-D;-)
Asiulka no właśnie mnie przeraża to chorowanie dzieci.Zwłaszcza tych mniejszych.Koleżanki brata córa jako 3 latka poszła do przedszkola niby zdrowe dziecko a więcej musieli brać na nią zwolnienie i siedzieć z nią w domu niż mała nachodziła się do tego przedszkola:dry:następny przykład znajoma puściła synka 2,5 roku do prywatnego i już zrezygnowała a mały jakoś zaczął w październiku chodzić ale też ciągle choruje:-( tylko fakt on zawsze chorował a teraz się to nasiliło.
ja chciałam małego dać od września ale wgłębiłam się w temat i już wiem co i jak.No i póki co mały będzie siedział ze mną w domu.

Dlatego mój P nie chce dawać małego do żłobka czy przedszkola. Ma to sens, ale boję się by moje dziecko jednak nie było upośledzone pod względem interakcji z innymi dziećmi.

Taadam. :-):-D

21e6ety.jpg

Nasz młody poszedł do przedszkola od października jako 3.
Bo we wrześniu była operacja.
Pochodził równy miesiąc,i się zaczęło.
2 tygodnie w domu,tydzień w przedszkolu,i znowu 2-3 tygodnie w domu.
I więcej nie był niż był .
Więc z końcem maja podjęliśmy decyzje,rezygnujemy.
My na szczęście nie musieliśmy brać zwolnień,bo pracujemy z m.na zmiany,i jakoś dawaliśmy radę bez zwolnień.
Czasami moja mama podskoczyła na parę minut,zanim m wrócił,a ja już wyszłam.
I powiem Wam jak nie chodził do przedszkola przez ten rok,to był delikatnie podziębiony może ze 3 razy,ale to tak że po 3-4 dniach mijało.
Nawet razu nie brał antybiotyku.
A wcześniej non stop,leki,syropy,witaminy,i tak w kółko.
Tak każdy lekarz mówi,że pierwszy rok w przedszkolu jest przechorowany.
A ja się z tym nie zgodzę,bo Maciuś chodził do przedszkola 2 lata,mi był chory tylko 4 razy.
Z czego 1 raz to była operacja przepukliny.

JUSTA zajebiste,aż się tak niekulturnie wyrażę

Dla mnie żłobki to katastrofa i moim zdaniem jeśli rodzice maja wybór nie powinni maluchów tam oddawać no chyba że tego wyboru nie maja:sorry2: każdy robi jak uważa ale ja bym nie zniosła myśli że w tym momencie moje dziecko np.uczy się siadać zaczęło raczkować a mnie po prostu przy tym nie było.Podobnie jest z żywieniem tam nie wiesz do końca co daja twojemu dziecku tzn ile czego dodaja a w domku sama gotuje i wiem co moje dziecko je i lubi.
temat rzeka....
z przedszkolami to jak dla mnie jest tak że są potrzebne ale nie są takie wspaniałe jak co nie którzy twierdzą.Fakt uczą się życia w grupie różnych zabaw kontaktów z dziećmi ale są też duże minusy
Moim zdaniem 5 latek spokojnie może iść do przedszkola bo jest na tyle samodzielny ułożony że sobie poradzi ale 3 latek?albo młodszy hm jakoś tego nie widzę.
Niestety coraz częściej rodzice są zmuszani do tego aby oddawać swoje dzieci pod opiekę obcym takie czasy chcesz żyć musisz pracować ,chcesz mieć pracę musisz oddać gdzieś dziecko:dry:
Z jednej strony też chciałam dać Bartka do przedszkola a z drugiej cieszyłam się że nie ma szans dostania się:-D

Justa zdolna Bestia jesteś:tak:

reklama
Justa doczekałam się kuraków !!!! Ekstra :-) A ja kończe kolczyki wiosna/lato 2012 :-)
Aael
ale ja dokładnie wiem, że to o to chodzi i mnie to bawi :-p Im bliżej grudnia tym ludziom bardziej odwala ;-) Za przeproszeniem. Jakby malo problemów było ;-)

Do góry