reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Asiulka, no tak bo Wy oboje pracujecie więc macie pierwszeństwo :tak:.
Aguska, może zlikwidują szkoły i od razu każą iść do pracy i pracować do 80 r. ż ;-). Kto ich tam wie...
Aelreda, mój młody też miał nie iść do przedszkola ale T stwierdził, żeby nie był zdziczały i nie płakał w zerówce, bo nie ma mamy, to żeby go posłać na ostatni rok :tak:. Teraz się okazuje, że 5latki mają taki obowiązek więc chciał nie chciał pójdzie. Będę mogła się pracy podjąć i odkładać kaskę, by szybciej kredyt spłacić. Chyba że nastąpi koniec świata to kredyt mam z głowy <http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/nowa-data-konca-swiata-21-maj-2011> ;-):-D:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::rofl2:.
Justa, extra kuraczki :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Fanta, nie chodzi o to że my oboje pracujemy.
Jak zauważyłaś właśnie 5 latki mają obowiązek przedszkolny,
więc przedszkole musi w pierwszej kolejności przyjąć dzieci 5 -letnie,a potem 3 i 4 latki.
Taki przepis jest i muszę się do tego stosować.
I dopiero przy 3 i 4 latkach biorą pod uwagę te kryteria,rodzice samotni,pracujący itd.

A teraz moje drogie panie ja już powiem do zobaczenia usłyszenia.
Spadam bo muszę się szykować do pracy.
A tak mi się dziś nie chce że szok.

Buziaki i miłego popołudnia życzymy.

Witajcie, wybaczcie że nie poczytam ale padam dzisiaj :dry: nie wyspałam się, zasnęłam przed 3 :-p i tym sposobem za późno wstałam i Kuba też i nie było sensu już go prowadzić do przedszkola, bo zanim bym się wyrobiła to 11 by była :sorry2: zjedliśmy co nie co z Kubą, teraz bajkę ogląda a ja korzystam z chwili wolnego :tak: już poodkurzałam, pranie wisi, na obiad szybkie spaghetti bo nie mam siły stać przy garach :tak: jeszcze bym musiała podłogi umyć ale już mi się nie chce ;-) idę zrobić sobie herbatkę bo zasypiam :-)

Bodzia nie trzeba było. ;-):-) Dziękuję :* Nic nie przyszło. :no: Z rana miałam tylko wizytę pani z Mops'u z listem poleconym informującym, że zasiłek rodzinny na dzieci będzie teraz wypłacany nie 15 a 20 każdego miesiąca. :crazy:

Taadam. :-):-D

21e6ety.jpg

Świetne!!! Super to wygląda!!
Utalentowana kochana jesteś :-)

Dla mnie żłobki to katastrofa i moim zdaniem jeśli rodzice maja wybór nie powinni maluchów tam oddawać no chyba że tego wyboru nie maja:sorry2: każdy robi jak uważa ale ja bym nie zniosła myśli że w tym momencie moje dziecko np.uczy się siadać zaczęło raczkować a mnie po prostu przy tym nie było.Podobnie jest z żywieniem tam nie wiesz do końca co daja twojemu dziecku tzn ile czego dodaja a w domku sama gotuje i wiem co moje dziecko je i lubi.
temat rzeka....
z przedszkolami to jak dla mnie jest tak że są potrzebne ale nie są takie wspaniałe jak co nie którzy twierdzą.Fakt uczą się życia w grupie różnych zabaw kontaktów z dziećmi ale są też duże minusy
Moim zdaniem 5 latek spokojnie może iść do przedszkola bo jest na tyle samodzielny ułożony że sobie poradzi ale 3 latek?albo młodszy hm jakoś tego nie widzę.
Niestety coraz częściej rodzice są zmuszani do tego aby oddawać swoje dzieci pod opiekę obcym takie czasy chcesz żyć musisz pracować ,chcesz mieć pracę musisz oddać gdzieś dziecko:dry:
Z jednej strony też chciałam dać Bartka do przedszkola a z drugiej cieszyłam się że nie ma szans dostania się:-D

Justa zdolna Bestia jesteś:tak:

Aguś wiesz, my z P mamy wybór, możemy małego nie oddawać do tego 5tego roku życia. Ja nie pracuje. Przed ciążą zrezygnowałam z pracy potem szybko w ciążę zaszłam dosyć szybko. I tak i tak jestem zarejestrowana w PUPie. Mamy tylko nadzieję z P, że odezwą się do niego z kolei, bo jakby tam dostał pracę to na jedną wypłatę byśmy dali ładnie radę.

Aael
ale ja dokładnie wiem, że to o to chodzi i mnie to bawi :-p Im bliżej grudnia tym ludziom bardziej odwala ;-) Za przeproszeniem. Jakby malo problemów było ;-)

Kochana a pomyśl ile tych końców świata już przeżyłyśmy XD

A teraz moje drogie panie ja już powiem do zobaczenia usłyszenia.
Spadam bo muszę się szykować do pracy.
A tak mi się dziś nie chce że szok.

Buziaki i miłego popołudnia życzymy.

Miłej i mało stresującej pracy :*

Justa, super dzieła,:biggrin2:

ja miałam oddać Oliwierka do żłobka, ale zrezygnowaliśmy i skoro mi się wychowawczy należy to skorzystam.
zaraz dam małemu zupkę i siadam do pisanek.

reklama
Ael a na palcach reki nie zliczysz :-p
Justa trzeba, trzeba było dla mojego dobrego samopoczucia....
ODDAM NA TYDZIEN BACHORZANY WRRRRRRRRRRRRRR

Do góry