reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sun bo w końcu ktoś się wami zajął jak należy! Teraz tylko słuchać zaleceń i cieszyć się sobą! :tak:

Miq mało prawdopodobne ze powie ci jaka jest płeć maluszka, choć u mnie powiedziała ze widzi chłopczyka w 13 tygodniu i się sprawdziło! Więc kto wie :-D

Poka brzucha!

Lamiav a no kolki. Kupiłam już te kropelki Bobotic, poczytałam skład i to są bardzo podobne do tych co ja mam w domu colinox tyle że zawiesina tego "symetikonu" w tych moich jest 30% a w tym boboticu aż 66! Więc może pomoże!

A ty Lamiav piekna baba jesteś! Juz nie raz ci mówiłam ze slicznie w ciaży wyglądasz!

A ja jestem w szoku bo mały po raz pierwszy od jakiegoś czasu sam sobie zasnął w leżaczku bez żadnego bujania, czy usypiania... położyłam go a on sam zasnął :szok:

Ten leżaczek z FB to jedna z najlepszych inwestycji...

Ostatnia edycja:
reklama
nie, męża brat ma 17 lat:) w naszych rodzinach jakoś tak jest genetycznie, że dziewczyny rodzą się pierwsze a potem chłopaki, w naszym pokoleniu widać będzie inaczej, już brat namieszał he he
a to brzucholek

Załączniki

• 13 tc.jpg
    13 tc.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 36
fifka ja tez kocham lezaczek :) a i jeszcze disney junior :) a co do bobitic'ku dostałam od cioci pielegniarki i podobno jest najlepszy. Na szczescie nie musialam sie przekonywac.
miq brzuszek sliczny, cmok

Ostatnia edycja:
fifka: dzieki *)
no widxisz jaki grzeczny chłopiec, nie ma to jak spokojny dzidzius , niech słodko śpi
miq: jki zgrabny brzuszek, lepiej nie nastawiaj sie na żadną płec, chociaż ja zanim dowiedział sie ze to dziewczynka mówiłam do brzuszka On i nawet po imieniu:-D potem sie musiałam odkręcać na Ona,

a ja leżaczka jeszcze nie mam, ale jak tak chwalicie to pewnie się zaopatrze, ale juz po porodzie

chciałm sie pochwalić szlafroczkiem dla niuni bo mam od mamy, ale nadal nie da sie wstawiac u mnie zdjec, na forum co to za cholera jest to nie wiem

Ostatnia edycja:
ja się nie nastawiam, ale mój mąż mówi do brzucha po imieniu, a ja oglądając ciuszki patrzę wyłącznie na chłopięce, zobaczymy co nam bocian przyniesie:-D

Ewika chodzi ci o kanał telewizyjny? :-D

Co do kolek to u nas do tej pory było super. Ostatnie dwa dni coś Konradka zaczęło męczyć... mam nadzieję ze już dzisiaj będzi dobrze :tak:

Miq brzuszek super! :* Ależ ty zgrabniutka jesteś! :*

Lamiav załóż Konto na fotosik.pl tam wrzucaj zdjęcia i dawaj tu linka! Chwal się kobito!

A maż właśnie zrobił Lassange! Ide wsówać! :-D

fifka tak kanal tv. Mala potrafi nawet 2 godz bajki ogladać jak zauroczona a mamusia ma czas dla siebie i na porzadki wiosenne. A co do kolek to może coś zjadłaś co męczy małego. Bo tak szczerze kolki po takim czasie nie powinny występować. One zależą od dojrzałości układu pokarmowego maluszka a jeśli przez prawie 2 m-ce było ok to dziwne jakby teraz sie pokazały. Ja bym obstawiała że coś mu zaszkodziło. Tym bardziej że gazy mu ładnie odchodzą. Może pijesz kawę albo czarną herbate? Bo to bardzo wpływa na maluszki. Moja psiapsiołka od jakiegoś czasu piła 2 kawy dziennie i jej 2 m-czny synek prawie całe dnie płakal a odkąd odstawiła (już 2 tyg) cisza jak makiem zasiał, całkiem inne dziecko

Ewika ja od urodzenia Konrada pije po kilka herbat czarnych dziennie... fakt że leciutko zaparzonych bo robie je w dzbanku z jednej torebki, ale jednak. Kawy nie pijam... Tez to wzięłam pod uwagę ze cos mu zaszkodziło bo od 3 dni codziennie na obiad jadłam kiełbase białą pieczoną z pieczonymi ziemniakami... dzisiaj już jadłam lżejsze posiłki (lassange ale taką typową domową bez sera - mięsko, sos pomidorowy własnej roboty i makaron) no i dałam juz te kropelki więc zobaczymy. Na razie widać że jest dobrze, bo mały je i śpi albo na kolanach albo jak teraz w leżaczku. :tak:

On od urodzenia ma problemy z gazami... co praeda nie płakał ale strasznie się prężył... ale dostaliśmy leki i do tej pory całkiem nieźle działały...

Lamiav piękne rzeczy! to jest włąśnie urok posiadania dziewczynki! :tak: bo można ja stroić w rózne piękne kreację!

Ostatnia edycja:
reklama
fifka: no pewnie ze z dziewczynką łatwiej, ale za to jak się ma chłopca i wynajdziesz coś fajnego to bardziej sie każdy zachwyca, bo własnie chłopca moze trudniej wystroić, ale za to jaka będziesz dumna jak będą mówić że ona taki przystojniak :-), a tym bardziej ze jakoś przewaga kobiet, to faceci z tego pokolenia będą przebierać że hej ;-)

te rajstoki i duze spioszki to mam od siostry z Anglii , no i muszę mamę i siostry stopować bo normalnie szaleją z tymi ciuszkami, a ja im mówię zeby poczekały az mała podrośnie bo jak malutka to nie zdązy we wszystkich ciuszkach chodzic. No ale pierwsze dziecko w mojej rodzinie, i ogólnie od dawna pierwszy maluszek wiec kazdy zwariował . Mam nadzieje ze mi jej nie rozpieszcza za bardzo

Ostatnia edycja:
Do góry