reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

BanAna niezla baba, nie ma co.

Mama jak dobrze ze jestes zamartwialysmy se o Ciebie!
To ile Was nie bylo?

Pozostale mamy tez witam

Martolinka
to kiedy rodzisz?

Czytalam Was z rana ale nie zdzylam odpisac

co do mojego cisnieni, to dzis lekka poprawa. Jest lepiej.

Etna a moze by mu parfina pomogla? ona na konsystence nie pomoze ale da poslizgu, bedzie mu latwiej zrobic

Dzisiaj mialam jakis wyjatkowo zajety dzien, nie mialam kiedy odpoczac zupelnie, a takie naparwde niby nic. Tata podrzucil mnei do rossmana, jak wrocilam to zabralam chlopakow na podworko, potem przyszla kolezanka (jak milo! siedze jak ten odludek w domu),a niedlugo potem przyszli rodzice i chrzesny Michalka na jego imieniny. A wlasnie z rana upieklam ciasto z paczki. i tak zlecialo az do teraz. Teraz nadrabiam i leze plackiem.

Dzwonilam do szpitala. Dobra wiadomosc wszystkie wyniki Michalek ma bardzo dobre. Lekarze doszli do wniosku, ze jest to"zaparcie nawykowe" czyli wszystko siedzi w glowie. Mamy jak najszybciej uczyc kupe na nocnik, bo zdaniem lekarki na pewno nam sie pogorszy pry tym i lepiej by nam sie pogorszylo ter niz po tym jak juz nam sie polepszy, bo pozniej bedzie jeszcze gorzej

reklama
dzieki bogu moja juz sie jakos przelamala i robi kupe bez problemu od dluzszego czasu,ale.... tylko do pieluchy i to jeszcze chowajac sie do kata i trzymajac rekami takiej kraty ochronnej na kominek i wypinajac jak malysz w trakcie zjazdu.... widok nieziemski ;-) probuje ja namowic na toalete, bo sika bez problemu,ale z kupa bezskutecznie...

Ostatnia edycja:
DZIĘKI dziewczyny i przepraszam że ja tak o tej kupie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

cytuje Pawła siedzącego na nocniku o 20 po 3 dawce magicznego syropu i 1/2 czopku na poslizg (kilolek jak cos to pomysle o tej parafinie ale mam nadzieje ze juz nie bede musiala) : mama kupa jest ała niee !!!!!!!!!!!! (nic go nie bolalo, jakas strasznie twarda tez nie byla, moze go szczypało, albo sie bał nie wiadomo czego).

AGRAFKA dobrze że już jesteś w domku, teraz dojdziesz do siebie. Powiedz Ala tym razem zdrowa była chociaż?

ANAWAWKA biedaku ja Ci współczuje tych choróbsk, skąd to zapalenie spojówek jak nie urok to s....:wściekła/y:.

DZIUNKA co u Ciebie???

Jeśli chodzi o załatwianie się jeszcze w pampersy czy moczenie to ja dopiero teraz tak na 100% moge powiedziec ze jestesmy odpieluchowani, a sciagnelam mu pampersa 9 miesiecy temu - troche to trwało i ciezka to droga ale taki nas maminy los. wam tez sie uda zobaczycie tylko glowy do góry.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
AGRAFKA dobrze że już jesteś w domku, teraz dojdziesz do siebie. Powiedz Ala tym razem zdrowa była chociaż?

Etna, dzięki - na szczęście Ala zdrowa i nawet bez zatwardzenia :)
U nas Laktuloza nie pomagała jak było już całkiem źle, tylko czopki glicerynowe. Jak ta kupa taka twarda to na pewno biedaka zabolało. Ala zawsze płakała jak tak było..

MamaMarcel super że jesteś. Trzymam za Was kciuki.
Kilolek dobrze ze cisnienie ok. Trzymaj sie :-)
Etna a jakie testy bedziecie robić w poniedziałek??

hmmmm ja kiedys sama mialam robione to wlasnie wygladalo tak:
testyuczleniowe_badanie.jpg
alergeny-pokarmowe.jpg

pod skóre są wkłuwane alergeny, Paweł będzie miał tylko jedno kłucie. A podany bedzie mial alergen pokarmowy, a nastepne sa np. wziewne

Jak test wychodzi pozytywny to robi sie w miejscu uklucia cos takiego:
choroby_alergie4.JPG

Miał juz robione testy na plecach w szpitalu, ale te nic nie wykazały:
images

reklama
Obejrzałam film i spać mnie się zachciało.:-D:-D:-D
Etna - a te testy wg lekarzy są miarodajne już u naszych dzieciaków? A jak z alergiami krzyżującymi się czy jak to się zwie.
Sama jestem ciekawa jak by mi wyszło, bo przecież teraz sławy chodzą do jakiegoś lekarza, który z krwi wyczytuje jakie produkty można jeść bezkarnie, a jakich unikać jak ognia.;-)

Do góry