reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2011

reklama
My tak jak Nimfii-meningokoki po skończeniu roku-jedna dawka.

Dziewczyny, szybkie pytanie-jaki syrop na gorączkę macie? Za tydzień szczepienie więc chcę coś kupić na wszelki wypadek.

hej laski :-)
My dzisiaj też szczepienie brrr nie lubie tego :-( Zaraz pewnie mój bamabam wstanie to przed lekarzem jeszcze mam zamiar skoczyć do księgowej pita w końcu zaniesc, bo ja to zawsze na ostatnią chwilę aż wstyd:confused2:;-)

pepsi paracetamol w czopkach a okłady na bolącą nożkę czy tam rączkę można zrobić z sody

P.S. Na razie jeszcze bez większych fanfar informuję, że mam pracę :happy: Właśnie pare minut temu odebrałam ten szczęśliwy telefon :-)

pepsi - u Zosi po II dawce Prevenaru 13 pojawiła się gorączka (38,8) i dałam jej początkowo syrop paracetamol i nic nie dał. Potem czopek z paracetamolem i też nie zbijał gorączki. Lekarka kazała dać ibuprofen, kupiłam IBUM - jestem zadowolona. Z tego co wiem, to paracetamol ma zbijać szybciej gorączkę, ale działa krótko i pomiędzy jego dawkami można podać ibuprofen, bo ten się dłużej uwalnia. Ja jednak, gdyby sytuacja z gorączką się powtórzyła po następnym szczepieniu (23.04) - od razu podam IBUM.

Dzień dobry :)
agutku - fajnie spędziliście Święta :) Byłam tydzień na wczasach w Krościenku chyba z 12 lat temu ;) My mamy syrop IBUM malinowy (po 3 m-cu życia) i czopki Viburcol no i Altacet w żelu. Po raz kolejny powtórzę: Ależ ten czas gna! Mateuszku wszystkiego najlepszego na te pół roczku, pewno za drugie pół roku już będziesz chodzić :)
maggipka - fajnie, że Chrzest już za Wami i mała była grzeczna. Ja szczepiłam na rotawirusy
martttika- GRATULACJE!!! :-)
Pola wstała, tata ją przewinął i teraz ubiera, ja zjadłam bigosik (małej nic nie jest!), ubiorę się, nakarmię ją i idziemy zamówić tort na Chrzest. Ooo właśnie słyszę Polę jak rządzi - było body ubierane przez głowę :-/ Pogoda cudna, już w cieniu jest prawie 15 stopni :)))
miłego dnia lasencje:)

reklama
dziękuję dziewczyny, przed pierwszym szczepieniem kupiłam czopki z paracetamolem, ale na szczęście nie było potrzeby ich podać ani za pierwszym ani drugim razem, teraz spojrzałam, że one są dla dzieci do 3 miesięcy więc muszę kupić coś innego na wszelki wypadek, jednak się ponownie zdecyduję na czopki z paracetamolem, oby znowu nie było potrzeby ich użyć

Ostatnia edycja:
Do góry