reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2011

onanana, ja mam parowar Tefala i oprócz tego garnek z wkładką do gotowania na parze (dostałam w prezencie) i używam właściwie tylko garnka, a parowar stoi. Jakbym teraz kupowała to bym po prostu kupiła nakładkę do gotowania na parze z Ikei, którą można używać z wszystkimi garnkami.

reklama
Nimfi a z jakiej stronki ściągałaś szumy ? Ja znalazłam gdzieś ale mało Olka interesowały.

Niuniunia Wiem że chodzi Ci o zaświadczenie samo, musisz pogadać z rodzinną może wystawi, ja miałam fuksa bo akurat byłam u neurologa to mi wypisał. W każdym ośrodku jest inaczej, na rehabilitację potrzebowałam tylko skierowanie nic więcej.

Witam się poświątecznie kochane:)
Gratuluję nowo ochrzczonym dzieciaczkom (wszystko jeszcze przed nami).
ponko - ale natrzaskaliście km, super, że Fifi taki grzeczniutki :) Zdrówka Ci życzę!
onanana - jak byliśmy w UK, to kuzyno-wujek mojego D. miał tefala taki chyba 3 piętrowy i był ok :) Tylko nie wiem ile to w PL kosztuje
niuniunia - super, że imprezka udana :)
Filipkowamama - współczuję, dużo zdrówka życzę!!!!!

U nas spokojnie, w 1 dzień Świąt byliśmy u mojej koleżanki ( ma 6 m-cznego Michasia) , a w drugi dzień przyjechał mój brat:). Pogoda jak to w kwietniu - w niedzielę 0 stopni i śnieżyca, ale już wczoraj było cieplej i zaliczyłyśmy spacerek ;)
Muszę załatwić do końca sprawę z księdzem, poszukać czegoś na Chrzest dla Poli i dla siebie, czekam , aż wydrukują mi zaproszenia - wszystko teraz robimy w biegu, bo byłam prawie pewna , że Chrzest 22.04 nie wypali. Teraz jeszcze mi się przypomniało, że nie daliśmy zaliczki za salę i i nie ustaliłam menu :( Ech, wariacja...A mojego wiecznie nie am i ze wszystkim jak zawsze jestem sama...
Dziś u nas cieplutko , Pola śpi, jak wstanie idziemy na spacerek, potem po babcię jedziemy do pracy i do S-wca, potem K-ce

Niuniunia my mamy takie zaświadczenie od neurologa bo on to potwierdził. A jeśli chodzi o stopień niepełnosprawności to trzeba wystąpić z odpowiednim wnioskiem do Powiatowego Zespołu Do Spraw Orzekania O Niepełnosprawności zazwyczaj mieści się on w Urzedzie miasta albo gminy. My stajemy na takiej komisji 16 kwietnia Olek oprócz zaburzeń neurologicznych ma troche dodatkowych wad więc nas kierował na komisję lekarz z Patologii Noworodka i rodzinny.

a jak chodzi o ta niepelnosprawnosc to Maciek nie mial takiego orzeczenia. Moze to zalezy od tego czy asymetria sie cofa czy nie? Bo u nas asymetria szybko sie cofnela po rechabilitacji, no i podobnie to napiecie miesniowe.

niuniunia to widze ze u was jeszcze inaczej dzialaja ;) Ja chodzilam do zwyklego szpitala dzieciegego i tam wszystkie skierowania dawala mi patolog rozwoju dziecka. A do niej mialam skierowanie od pediatry.

helenka
mąż ściagał szumy z chomikuj.pl chyba. Albo z ktorejs strony torrentów - on ma kilka kont zalozonych.

Gola oj to dużo Ci czasu nie zostało,a tu tyle biegania, zawsze coś

a mój szogun próbuje spać,biedna zchorowana, ma stan podgorączkowy.noc taka sobie, jeszcze mojego ząb rozbolał tez nie wiedział co ma ze sobą w nocy zrobić (dobrze że dziś ma wizytę u dentysty).
tak mi szkoda mego szkraba, biedulka, jeszcze mnie termometr wkurza(na podczerwień) bo co pomiar to inna temperatura:wściekła/y: i czasami to kota można dostać

Aneczka- domowy szpital widzę masz - żdrówka domownikom życzę.

Ja parowaru nie mam, a Zośce gotuję na druszlaku i przykrywam pokrywką.

Dziewczynki, dziękuję za info n.t. wstawiania fot do "Albumu'' - dałam radę, więc zapraszam do podglądnięcia. Tym razem wkleiłam foty na zamknietym, bo są tam dwie młode damy, kótre nie są moimi dziećmi - i wolałam tak wkleić.

Zosinka wstała o 6 rano i padła na cycku o 10 - śpi do teraz.... fajnie taka błoga cisza :)

onanana, ja gotuję w specjalnym garnku lub w parowarze w tym ostatnim rzadko ale z tego co wiem to te wkładki się świetnie sprawdzają, znajoma używa, nie wiem tylko czy ryż można na tym zrobić, mięso ja robię na parze, ale zawijam w folię aluminiową żeby nie wyschło.

Hejka :-)
U nas wszystko oki Martynka wstała o 7 i bardzo chętna na spanie nie była ja rano skoczyłam na 1,30h w rodzinne strony do skarbówki pita złożyć i chwilę do mamuśki a mała z tatą została grzecznie ale spać mu nie chciała więc usneła jak ja wróciłam przy cycu po 11 i teraz śpi :-)Jutro idziemy na szczepienie 3 dawka 5w1 ehh dobrze że na 10.45 bo jakby poźniej to bym zwariowała oj nie lubię tych szczepień:no: ale przy okazij dowiemy się czy coś mamy wprowadzać ;-)

onanana też sie zastanawiałam nad parowarem ale się zstrzymałam bo sama nie wiem.
Aneczka to nie za wesoło u was w nocy było jak tak.Ja też mam termometr lipny za każdym razem inna temperatura i mierze po kilka razy jak 3 razy taka sama to chyba prawidłowa ;-)
nimffi hehhe przypomniało mi się apropo tych szumów suszarki jak gdzieś czytałam że rodzice dziecku tak puszczali i dziecko miało 2 lata i inaczej nie zasneło jak szumu nie było :-D

Milego dnia czekam jak Martyś wstanie i idziemy na spacerek.

reklama
maggipka angun fajnie, że chrzciny wam się udały:-)
andrzelika fajnie, że jesteś zadowolona z pracy :-) już niedługo opuszczenie maluszków czeka i niektóre z nas :-p
ponko życzę zdrówka i obyś na wyjazd wydobrzała
onanana tak jak pisała pepsi, kup nakładkę do garnka ja mam tefala i dużo miejsca zajmuje i potem za dużo zmywania, a z nakładką raz dwa i masz gotowe :-)
syl ja staram się nie nosić małej bo waży 10 kg :szok: tak ja piszesz trzeba organizować zabawy na ziemi aby było ciekawie, ja znalazłam fajny sposób, że co parę dni zmieniam zestawy zabawek aby mała się nie znudziła i jak coś dostanie po 2-3 dniach to zabawa sprawia jej niesamowitą frajdę :tak:
gola na pewno dasz radę wszystko ogarnąć :tak:powodzenia
ankusch trzymam kciuki za szczepienie jutro :-)

Witam po świątecznie :-) u nas już po świętach, choć za tydzień są święta prawosławne i też je obchodzimy, więc jeszcze weekend świętowania przed nami :-) powiem wam, że zabrałam Lenkę na święcenie jajek i tak pilnie słuchała księdza, że chyba będzie zakonnicą :-D a po mszy jak ksiądz skończył to Lenka zaczęła swoje śpiewy na cały głos, gadanie jej się włączyło :-D a w domu na uspokojenie mąż jej śpiewał na kościelną nutę ;-)
Święta spędziliśmy fajnie w rodzinnym gronie u teścia, najedliśmy się w sam raz a w poniedziałek pojechaliśmy za Białystok na rodzinne ognisko i powiem wam, że chyba czeka nas plaga kleszczy na moim psie było ich chyba z 50 :szok: masakra, po powrocie cały czas mi sę wydawało że coś po mnie chodzi, brrrrrrr nie cierpię takich robali :no:

U nas dziś pięknie świeci słoneczko więc zaraz zmykamy na spacer :-) miłego dzionka kobietki

Do góry