reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

kittyxxx moim lekarzem prowadzącym na pewno będzie dr Lach -właśnie idę na pierwszą wizytę 26.04 bo terminy sa straszne ale położna "po znajmości" wcisneła mnie jeszcze na kwiecień
poprzednią ciążę również prowadził mi Lach i jestem baaardzo zadowolona :tak:
może nie należy do najmilszych ale swoje pacjentki mam wrażenie że milej traktuje:-)
no a w końcu co z tego że byłby milszy jesli nie byłby dobrym specjalistą
kiedy leżałam na porodówce Lach miał dyżur i kiedy zaczęłam rodzić to właśnie schodził z oddziału
ale kiedy położna poprosiła żeby przyszedł do porodu i szycia i podała mu moje nazwisko to został
co dla mnie było dużym plusem dla niego
dlatego teraz na pewno do niego będę chodziła

fogia witaj
:-) co do samopoczucia to oczywiście małe poranne mdłości i mały ból piersi ale da się znieść
kiss125 po Twoim poście licze na synka :-D też mam bóle brzucha, może nie duże ale przy Julce nie miała żadnych

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej dziewczynki, czy znacie kogos kto w uk bral duphaston, i jak polozna zareagowala jak sie dowiedziala o tym. Ja mam w srode spotkanie z polozna i nie wiem czy informowac ja czy zachowac to w tajemnicy.

kittyxxx moim lekarzem prowadzącym na pewno będzie dr Lach -właśnie idę na pierwszą wizytę 26.04 bo terminy sa straszne ale położna "po znajmości" wcisneła mnie jeszcze na kwiecień
poprzednią ciążę również prowadził mi Lach i jestem baaardzo zadowolona :tak:
może nie należy do najmilszych ale swoje pacjentki mam wrażenie że milej traktuje:-)
no a w końcu co z tego że byłby milszy jesli nie byłby dobrym specjalistą
kiedy leżałam na porodówce Lach miał dyżur i kiedy zaczęłam rodzić to właśnie schodził z oddziału
ale kiedy położna poprosiła żeby przyszedł do porodu i szycia i podała mu moje nazwisko to został
co dla mnie było dużym plusem dla niego
dlatego teraz na pewno do niego będę chodziła

A rejestrowałaś się normalnie w szpitalu tak jak przyjmóje w czwartki?? czy może ma jakiś prywany gabinet?? Czekam na info bo chce się jak naszybciej umówić

A rejestrowałaś się normalnie w szpitalu tak jak przyjmóje w czwartki?? czy może ma jakiś prywany gabinet?? Czekam na info bo chce się jak naszybciej umówić

przy pierwszej ciąży korzystałam z nfz i tak będzie teraz
tylko że od jakiegoś czasu musisz najpierw zarejestrować się telefonicznie na konkretny termin
a poza tym to Lach ma tez we fordonie gabinet ale o tym dowiedziałam się przez przypadek od jego pacjentki
nigdy nawet nie zasugerował mi zebym przyszła do niego prywatnie mimo ze wiedział że jestem z fordonu

Ostatnia edycja:
przy pierwszej ciąży korzystałam z nfz i tak będzie teraz
tylko że od jakiegoś czasu musisz najpierw zarejestrować się telefonicznie na konkretny termin
a poza tym to Lach ma tez we fordonie gabinet ale o tym dowiedziałam się przez przypadek od jego pacjentki
nigdy nawet nie zasugerował mi zebym przyszła do niego prywatnie mimo ze wiedział że jestem z fordonu

Dizęki za informacje :) dzowniłam ale dopiero 2 połowa maja ;/ wiec pewnie udeżę do położnej bo ją znam ale nie chciałam tego wykorzystywać :) A w medicover umówiona jestem na 23.04 wizyta i 24.04 usg - pokręcili coś muszę się tam przejechać i dopytać szczegółowo bo coś namieszali

Dizęki za informacje :) dzowniłam ale dopiero 2 połowa maja ;/ wiec pewnie udeżę do położnej bo ją znam ale nie chciałam tego wykorzystywać :) A w medicover umówiona jestem na 23.04 wizyta i 24.04 usg - pokręcili coś muszę się tam przejechać i dopytać szczegółowo bo coś namieszali

ja niestety też musiałam skorzystać ze znajomości bo pierwszą wizytę miałam mieć II połowa maja lub czerwiec:szok:
szkoda że wczoraj do 14 nie zgadałyśmy się bo jakbyś zadzwoniła wczoraj między 13 a 15 to może by się udało jeszcze na kwiecień:sorry2:

mary__mary dzięki bardzo za słowa pocieszenia. Pewnie jak minie mi szok to zacznę się cieszyć, na razie ciągle się boję jak ja sobie poradzę. Zwłaszcza, że już teraz jestem z chłopcami sama, mój M. ma taki zawód, że bardzo rzadko przyjeżdża do domu. Teraz np. wyjechał na całe pół roku, tym bardziej się martwię jak sobie poradzę. A przecież oprócz domu mam jeszcze pracę, studia, sporo rzeczy do ogarnięcia. Ja już swojej rodzinie powiedziałam. W pracy dowiedzą się dopiero jak będę po wizycie u ginia.

kasia_s ja też myślę, że nie ma co się śpieszyć z poinformowaniem córci. Ja mojemu Filipkowi powiedziałam chyba jak byłam w 4 miesiącu i pokazał się brzuszek. A tak wogóle to muszę Ci powiedzieć, że śliczną masz córcię. Nie mogę się napatrzeć na jej zdjęcie przy suwaczku i w avatarze!

:-( <placze? jak Wy sobie radzicie z tymi mdlosciami i wymiotami??
ja juz sobie rady nie daje, jedzenie co dwie godziny malymi porcjami, przekaszenie czegos nim wstane z lozka, woda mineralna, no nic mi nie pomaga. Ja nawet pic za duzo nie moge.
I tak cale dnie.

:-( <placze? jak Wy sobie radzicie z tymi mdlosciami i wymiotami??
ja juz sobie rady nie daje, jedzenie co dwie godziny malymi porcjami, przekaszenie czegos nim wstane z lozka, woda mineralna, no nic mi nie pomaga. Ja nawet pic za duzo nie moge.
I tak cale dnie.

Hej nie wiem jak teraz bo nie jest tak żle i daje rade bez wspomagaczy ale przy Przemku jadłam imbir taki jak od sushi np. IMBIR MARYNOWANY RÓŻOWY 1,4kg + WASABI GRATIS !!! (2260267546) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Żadne herbatki itp nie dawały rady ale zauważyłam że po sushi w knajpce jest ok i zaczęłam szukać i okazało się że imbir wiec Szczerze Polecam

reklama
witajcie ciężarówki !:-)
mam na imię Monika lat 28, w Wielką Sobote dowiedziałam sie ze jestem w ciąży , oczywiscie ucieszyliśmy sie z mężem. to nasza pierwsza dzidzia. zrobiłam test krwi - 5tydzień. a z kalendarza porody, termin porodu na 9 grudnia

we wtorek ide do gina, boję sie , napiszcie jak wygląda pierwsza wizyta , jak wygląda badanie.
jesli chodzi o objawy , to boli mnie brzuszek, kuje i bol jak przed @ . piersi tez bolą :nerd:

jakie Wy macie objawy ? czy boli was brzuch ? jak sobie radzicie?

buziaki

Do góry