reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania po raz pierwszy :)

witam melduje ze zyje niuni sie unormowaly chyba godziny snu bo w nocy o 2 zasypia i spi 4 h potem jemy i zasypiamy dalej na 2 h i koniec potem kolo 10 zasypia i znowu 2 h i koniec spania wiec sie powoli budzi ..

miq bedzie dobrze ja jutro tez do ginka na kontrole po porodzie pierwsza.. boje sie jak niewiem co ... bo niunie musze zostawic z tata samym...i to na dluzej..

ael wspolczuje wozka czyli juz wiem co sie stalo jak rozmawialismy przez telefon... moze lepiej w inny zainwestowac jesli lepszy i lzejszy ;-) zwlaszcza ze wiktor coraz wiekszy to zaraz w spacerowce bedzie siedzial ;-) a nie w gondoli ;-)

reklama
Hej laski! Mój mały dzisiaj jakaś maruda... pewnie znowu jak maż wyszedł do pracy to prześpi całe południe :-p serio... jak mój jest w domu to Konrad nie chce w ogóle spać i marudzi a jak zostajemy sami we dwoje to śpi jak anioł... ba... i to nie na rekach a w leżaczku albo w łóżeczku... :shocked2:

Bez kitu... gdzie sleepy? Ktoś ma do niej nr telefonu? Może rodzi?????!!!!!!!!! :szok: Kochana odezwij się!!!

Lamiav już niedługo musisz jeszcze wytrzymać te boleści! Jeszcze trochę i się przeterminujesz! :-D

Ael no ładnie... faktycznie wam się juz opłaca kupić inny wózek bo wam gondolka praktycznie nie potrzebna już... wystarczy spacerówka rozkładana prawie na płasko.

Gocha gratuluję zaliczeń!!!Jak samopoczucie przyszłej mamusi??

Mi też się wydaje ze to żadna wada mojego małego... skoro nie wzbudziło to mojego niepokoju. On nigdy nie układa się w jeden określony sposób, zależy po prostu od dnia...

Oooo więc czekamy na fotki z 4D!! Będziesz miała fajową pamiątkę!!

Aj Dagne nie mogę się doczekać kiedy Konradowi coś smakowitego zaserwuję! :-D

Hej Kwiatuszku! :* Czekamy na twój powrót z zakupów!

Miq to normalne że się martwisz! Wszystko będzie dobrze! No i powodzenia na wizycie!! :-D

Atan nie ma czego się bać :tak: Pozaglądają ci tylko w podwozie i tyle! :-) No i twoja Amelcia słabo śpi w nocy widzę... Konrad przesypia zawsze od 20-21 (czasem 22 ale to z mojej winy bo nie chce mi sie go usypiać) i śpi do 6-7 W nocy robi jedną, maksymalnie dwie pobudki na szybkie jedzenie i zasypia jeszcze przy cycu.

Do mnie jedzie już mama, a Konradek właśnie usnął na wersalce :-p Zapowiada się fajny dzionek! :-D

Atan, tak późno idzie spać? Czy ja coś źle rozumiem?
no wczoraj o 1;40 zasnela ale ogolnie nawet jak po kąieli wyladuje w lozeczku to nie zasnie o 1 zrobila kupke choc juz powoli zasypiala ogolnie spi wczesniej kolo 22 najczesciej do 12 i potem od 2 do 6 i potem przysypia dalej teraz tez zasypia tylko budowlancy nam caly czas mlotkiem wala i czasem ja to nie rusza a czasem tak wiec trudno powiedziec a dzis chyba mam dobre mleczko bo co zje zaraz zasypia :szok:;-) a o 2 spanie bo kapiel jest jak tata z pracy wrci o 23 ;-) b o my nocne marki i zawsze spac kolo 1 chodzimy a teraz tatus spi jak chodzi do pracy a mama jak zwykle przy lozeczku czuwa ;-) bo usypianie polega na tym ze lezy patrzy na karuzele i smoka mymla a gdy smoczek ucieknie bo ziewa duzo to wtedy krzyk wiec siedze kolo lozka i wkladam smoka ;-)

fifka dobrze masz ;-)

Domi jest kąpana o 19, potem jedzenie, przytulanie i idzie się usypiać do Taty, to różnie, czy ją nosi, czy przytula, czy w łózeczku, ale o 20 już śpi, budzi się koło 1.30, 2 i potem około 5. Dlatego jestem zdziwiona i współczuję

zrobisz, jak zechcesz, ale ja bym na Twoim miejscu przesunęła porę kąpania, dla dobra Waszego i Amelki, niech się przyzwyczaja wcześnie chodzić spać.

Sil no to mój podobnie. Ostatnio w ogóle po kąpieli i cycu usypia sam bez żadnego usypiania a jak nie to daje mu słodkie kropelki na brzuszek wkładam smoka i on sobie tak "mukając go" zasypia :tak: Uwielbiam takie ciche wieczory kiedy mamy z M czas tylko we dwoje :-)

pochwale sie że zrobiłam 102 pierogi i padam na łeb na szyję, jak jutro nie urdoze to znaczy że naprawdę nic nie ma wpływu na szybszu poród tylko sama natura:-) bo wałkując ciasto napinałam sie i prężyłam żeby jak najwięcej wysiłku włożyć, nogi tylko bola i plecy, a skurczy jak nie bło tak nie ma :-)

kurde ja do slyp nie mam numer ?? odezwij sie kobieto !!!!

Miałam napisać, bo doczytałam każdą z osobna, ale widzę, że mała się już kręci - ale!!! upiekłam placka jak Ona spała :)

Ok - może jeszcze dośpi, wypadł smoczek i się rozruszała :) oj jednak nie... :/ musze iść :/

Ostatnia edycja:
jestem jestem! Już spokojnie, beż paniki;) Powiedziałam że rodzę 3-5 maja to czego się denerwują?;)
Miałam projekty do pokończenia i ledwo żyję od siedzenia non stop. Kręgosłup boli, brzuch boli.. Zaczęłam leżeć i wcale lepiej nie jest..:(
Nie mam siły nadrabiać. Widzę że lamiav nie urodziła, to najważniejsza inf;)

Dzwoniłam dziś do szpitala.. chyba z 6 razy zanim odebrały babki. Raz dzwonię i nic, raz dzwonię i zajęte.. i tak w kółko.. Mam wrażenie, że tylko rozmowy wychodzące tam funkcjonują:/ Tak czy inaczej po 40 minutach starań dowiedziałam się że... mam zadzwonić popołudniu bo oni mają dużo pracy.. No nic.pretensji nie mam,tylko nie można było tak od razu?:p
Polecana apteka dbam o zdrowie też miala mnie w du**e i nie odpisywala na maile. Założyłam tam kartę rabatową i chciałam wiedzieć czy z kodem już mi dadzą zniżki czy muszę czekać aż przyślą kartę.. Dodzwoniłam się na infolinię w końcu i powiedziała babka że muszę czekać. Uwaga.. ok. 2 tygodnie:) Chyba mnie zjecie,ale zdaje się, że pieluchy, sudocremy, mydełka itd. będę odbierać na dzień przed porodem;) Grunt to dobry timing;) Ciekawe jakie to uczucie być przygotowanym..;)

Nie wiem co tam jeszcze i komu..

reklama
Do góry