reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania po raz pierwszy :)

to super niech zdrowo rośnie Łucja, taka pogoda to tylko na spacerek, no moje dziecię to raczej śnieg zobaczy a nie kwiatki i motylki;-)
nic zmykam zająć się mężem

reklama
Necia specjalnie dla Ciebie :
umiem już chodzić po schodkach :) SDC12005.jpg -
uciekłem mamusi z domku :) SDC12006.jpg
niestety narazie tylko jedne maleństwo udało mi się upolować :) wieczorkiem postaram się dać całą gromatkę :)

witam no wiec niunia zasypia ale nie na dlugo bo za 30 minut zwsze je wiec zobaczymy ;-)

fifka dziekuje za dobre slowa dzis byla pierwsyz raz w chuscie 5 minut i na poczatku szczesliwa i radosna niewiem czy na pewno dobrze byla wlozona bo ciezko sie wklada ja w tym wiazaniu ale byla radosna a potem jej sie znudzilo ale potem zaczela momentalnie zasypiac jak ja wyjelam wiec chyba sie spiaca zrobila choc wczesniej spala... wiec niewiem a przyszly poduszeczki co zamowilam ;-) niunia na tej pierwszej ja polozylam i taka radosna cieszyla sie gadala i smiala i wogle lapkami ruszlala i nogami wierzgala ze szok ;-) a i potem zaczela zasypiac o wlasnie zasnela ;-) super ta poduszka niby ma dzialac na niesplaszczanie potylicy ;-)
a fifka co do kladzenia i spania na brzuchu ona nie nawidzi lezec na brzuchu a co juz zeby spac...nieuda sie...

fifka gratuluje 3 miesiaca ;-) sliczny taki grubasek w zyciu nnie widac ze sie wczesniej urodzil ;-) zwracajac uwage ze ja w terminie a niunia podobna wielkosciowo byla do niego ;-) a twojego myla z dziewczynka to moja co chwile mowia on ... wiec niewiemczy przez to ze zielone ciuszki ma czesto i na spacer w zielonym kąpleciku jest zawsze... ahh a jeszcze na kocyku napisane jest Amelia i data urodzenia i jak jest zlozony na niej to wystaje napis ;-) ale nikt jakos nie widzi...

ja mam laktator elektryczny i butelke do niego tt ;-) i uwazam ze fajna ;-) aventu tez mam dwie ;-) takie male ale tylko raz uzylam ;-P wiec ttrudno powiedziec co lepsze ;-P

mineralna wspolczuje ...

a fifka w jakiej pozycji i wiazaniu na poczatku trzymalas konradka ?

Hejko:)

W taką pogode można spokojnie pospacerować z maluszkiem nawet z godzinę jeśli wytrzyma:)

Mineralna mój synek tez ma atopowe zapalenie skóry ale na buziaku najbardziej. Kilka plamek na ciele zauwazyłam ale u mnie to alergia pokarmowa. Po kolei wprowadzałam produkty i wiem że mleka i wszelkiego nabiału muszę unikać oraz pomidorów i przetworów . Teraz buziolek jest już mniej czerwony a skóra się wygładza. CO prawda dostaliśmy receptę na robioną maść i ona łagodzi bardzo objawy.

Fasolko to same dobre wieści u Was:) Super:) Teraz piękna pogoda to możesz szaleć z maleńką :)

Ael dzielny ten Tój maluch! Przodownik na forum:D A jak jego paluszek?

helloł popoludniowo u nas juz zgoda na szczescie se wszystko wyjasnilismy
fasolka super ze z malutka wszystko ok
fifcia i atanek jak ja wam zazdroszcze tego noszenia w chuscie
a u nas sexik owulacyjny zaliczony ale czy jakis zolnierz da rade:)

Atanku nadal karmię go w nocy tylko na jednym boku bo jednak prawie 3 m-ce jadł leżąc na lewym. W ciagu dnia na zmianę i tak aż się wyrówna:)

Eh bo Ci faceci potrzebują wszystko przemielić jak te krowy by coś dotarło. I to niby my mamy PMS ;) Najważniejsze że Panowie przemyśleli i zrozumieli. Ma-g zyczę w takim razie udanego wyjazdu . Kwiatuszku nie ma co się denerwować :)

A ja dzisiaj wreszcie powiedziałam mojemu szczęściu o moich odczuciach względem babci. Powiedział że mam prawo i czuję tak jak chcę. W sumie zachował neutralność....do chwili gdy mu powiedziałam o pieniądzach które dziadek dał na wspólnym obiedzie każdej z dziewczynek. Mój P jest zdania że dzieci powinno sie traktować na równi i tak też obdarowywać. Nie chodzi o kwoty itd tylko o fakt. I chyba trochę zrozumiał moje rozgoryczenie. Nałożyło się tego troszkę na siebie . Widziałam że i jemu zrobiło się smutno. Stwierdził że powie o tym rodzicom bo my sobie radę sami damy ale obiecywali nam tyle rzeczy i nic z tego nie wyszło a teraz jeszcze Igorek jest pomijany nawet w drobiazgach. Teściowa zaproponowała mu dzisiaj aby nas przywiózł ale nawet nie pytał czy chcę. Jakoś nie mam ochoty na wizytę. Byliśmy na spacerku ,poopalałam się a niunio pospał sobie:)

Ostatnia edycja:
czyli moge w ciagu dnia czasem na zmiane bo tak lekko nie wygodnie byla walka zanim obrocila sie i jadla na lezaco... ale dalismy rade ;-)

PYTANIE DO MAMUSIEK CZY KTORAŚ MA NA SPRZEDAŻ POŁSPIOCHY ? rozmiar 62 ?? bo z 56 mi wyrosla a niemam 62...a 56 to sciaga z tylka... i na pol tylka ma a uwielbiam ja miec w spodenciakach ;-) chetnie odkupie ;-)

kwiatuszku za żołnierza &&&&&&&&&&&&
wiesz w chuscie tylko 5 minut byla... ale mam nadzieje ze sie przekona do chusty bo latwiej mi bedzie wychodzic z domku ;-)

a coraz blizej poniedzialek boje sie coraz bardziej szczepienia.... wiem ze bedzie 5w 1 ale i tak sie boje...

Ostatnia edycja:
Dzieciaczki szybko sie uczą:) Podłóż jej za pleckami np. kocyk przy karmieniu i będzie Ci wygodniej lub trzymaj raczką z tyłu
Atanku chodzi Ci o takie jak dostałaś w paczce różowe? Musze pogrzebac bo mam tego troszke ale nie różowe;)
Wejdz sobie na facebooku na Wamusiwy bazarek. Naprawdę fajne rzeczy można kupić za małe pieniądze :)

Co do szczepienia to pierwsze jest o tyle cięzkie że maluszek jest dwa razy kuty ale mój nie miał nic po pierwszej . Po 2 dostał temp.

Podeślijcie mi jeszcze raz link tych chust które polecacie z Fifką bo kupie i już. Póxniej będe się martwiła wiązaniem :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry