reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

December, super, że się uspokoiłaś i że wszystko ok :)
Muńka, kciuki zaciśnięte!

Chętnie posłucham opowieści o tych pasach poporodowych - rzeczywiście może warto coś takiego zakupić, o ile oczywiście nie będzie cesarki...

Ja natomiast dziś już po 2 mierzeniach pulsu u Małego, temperatura, ciśnienie, ktg - oczywiście wyszedł skurcz jak zawsze, ale szyjka się nie skraca, więc ok :). No i najważniejsze - usg...przepływy suuuuper :-D, ale tym razem ilość wód ciut poniżej normy :-(. Mówią, że skoro wcześniej ilość wód była ok, to może teraz złapaliśmy pomiar w "złym" momencie - dzidziuś się napił, ale jeszcze nie zrobił siusiu. Mały waży teraz 2,4kg :-) (2 tygodnie temu 2kg). Werdykt - czekamy jeszcze do piątku. Jeśli w piątek przepływy wyjdą ok (trzeci raz z rzędu) i z tymi wodami będzie ok, to wypuszczą nas do domku...
Proszę więc jeszcze o Wasze ciepłe myśli przez te 2 dni!

Miłego dnia, Kochane!

reklama
AVO, moja szyjka też teraz ok. 1,5-2cm. Mówią w szpitalu, że to ok (mimo, że mam przecież skurcze).
Może po prostu więcej odpoczywaj i się oszczędzaj!

witajcie

Ja juz po wizycie - wsio OK, zresztą czuję, że wszystko w porządku, więc położna
nie mogła stwierdzić nic innego.Co do pasów - są dwie szkoły, jedne położne i lekarze nie zalecają, inni znów jak najbardziej są na TAK.
Ja pas mam i na pewno będę używać i to nie ze względu na brzuch - tylko ze względu na kręgosłup. Przez kilka miesięcy był obciążony nadplanowymi kg, a teraz nagle w ciągu kilku godzin ich nie będzie. Poprzednim razem pierwsze dni i tyg. po porodzie mój kręgosłup bardzo to odczuł, a pas był dla mnie wybawieniem.

Ostatnia edycja:
Katrina, gratulacje :)
AVO, brzuszek nie jakiś duży - taka piłeczka, ważę teraz ok. 61 kg przy wzroście 163-164 cm (zaczynałam z wagą 51,5 kg), więc jestem bardziej z tych drobniejszych niż większych.
Te wody to określili dziś w cm - na 10 cm...powiedzieli, że duży problem byłby przy 2-3cm (cokolwiek oznaczają te cm), mimo, że ta 10-tka to już trochę poniżej normy. Staram się więcej pić, ale nie wiem, czy to ma tak naprawdę jakieś znaczenie.

Asiia, Sicilpol, Wasze Maluszki kończą dziś miesiąc!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
WSZYSTKIEGO, CO NAJLEPSZE DLA WAS I CHŁOPCÓW!

Dziewczyny mam taka ochote na kielbaskie z grilla z chocho... do tego napilabym sie zimnego piwa. Czy mozna pic piwo bezalkoholowe w ciazy? ja normalnego piwa wogole nie pije ale nie bedac w ciazy od czasu do czasu zdarzylo sie wypic reedsa, no ale teraz to chyba nie mozna to moze chociaz karmi albo niewiem jakie tam sa jeszcze ale w kazdym razie bezalkocholowe... tak sie zastanawiam....co myslicie?

reklama
Muńka powodzenia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Katrina gratuluję udanej wizyty!

a mocz muszę zanieść w piątek, bo ten z popołudnia się nie nadawał, ale Pani w laboratorium obiecała wyniki w ten sam dzień czyli zdążę przed piątkową wizytą

Do góry