reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Miki a Ty jak sie czujesz wogole?bo juz 36 tydzien Ci leci a w blizniaczej ciazy to juz jest chyba uznawane za donoszona nie?daja Ci spac chlopaki w nocy?

Blond czuje się w miare dobrze tylko już mi jest strasznie ciężko boli mnie cała pipka i koś łonowa ale mam nadzieje że może jeszcze jakieś góra dwa tygodnie i będe mieć chłopaków już przy sobie :cool:

reklama
MsMickey na wodach plodowych to sie nie znam wogole:( ale co do wielkosci to moj w 31+4 czyli podobny wiek ciazy mial 1300 wiec jeszcze mniejszy niz Twoj. lekarz powiedzial ze ponizej 5 centyla ale miesci sie w siatkach.

Miki no nie dziwie sie ze Ci ciezko, masz 2 razy tyle co my:eek: nawet nie potrafie sobie tego wyobrazic bo pewnie w brzuchu teraz nosisz kolo 5 kg:eek: ale fajnie ze sie dobrze czujesz mimo to. a powiedzieli jak bedziesz rodzic? czy zrobia cc ze wzgledu na blizniaki czy naturalnie?

Mialam zdac Wam relacje z rozmowy z P ale prosze wybaczcie mi zrobilam ta6 krowke zjadlam kawalek i normalnie marze tylko aby byc juz w wyrku i zasnac dzis w nocy spalam tylko z 3-4h takze obiecuje ze jutro dam znac,
tak ogolnie gratuluje udanych wizyt i za jutrzejsze trzymam &&&&&&&

Miłej nocki, dobranoc ;*

McMickey ja też na wodach się nie znam ale jak dolna granica normy to chyba nie ma co panikowac??:-p Co do wagi nasz Oliśka w 32tc ważyła prawie 1900gr wiec też chyba ok:-p
Miki twarda babka jesteś moja znajoma w ciąży z bliźniaczkami zaliczyła ślub i weselicho własne w 37tc i w 38 urodziła:-D

co do kucia i ciągnięcia w pachwinach ja czytałam gdzieś że to w 8mieś naturalne;-) macica przygotowuje się do porodu.

AVO super, że oba USG w porządku!!!

miki dobrze, że już jesteś zdrowa

MsMickey tak jak Snoopy napisała - dolna granica normy jest w normie :tak: a z tą hipotrofią to nie stresuj się na zapas, bo słyszałam już o kilku przypadkach podejrzeń i zawsze się okazywało, żr taka uroda dzidzi była, także trzymam kciuki by i u was się to okazało &&&&&&&&&&&

ja najchętniej poszłabym już spać, ale najpierw muszę iśc z psami na spacer, a tak mi się nie chce :no: niech mnie któraś kopnie w tylek

McMickey ja nie wiem czy mi się dobrze kojarzy,ale chyba Sicilka miała właśnie wód mało,to jej kazali dużo pić.Ale nie jestem pewna,czy czegoś nie pomyliłam! A hipotrofią naprawdę się nie przejmuj,bo może dzidziek jest po prostu drobnej budowy.Mati jak się urodził to też mu wpisali hipotrofię (miał 2450 i 60 cm)a teraz jest chłop jak dąb, i w ogóle szybko nadrobił to co niby mu brakowało.
Dziewczyny ogarnęłam chatę i już chyba tylko okna mi zostały:-D a skurcze jakie były,takie są:wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Nie poczytam nawet Was,kładę się 2 noc przed 22...ojjj...oby nic to nie znaczyło, bo mam jakieś bolesne skurcze już drugi wieczór..
Ja nie jestem jeszcze gotowa...:szok:

reklama
Dziewczyny miałam dziś usg i tak jakoś nie wiem czy sie bardzo martwić czy tylko trochę i wyluzować.

A więc:
ogólnie ok w sensie łożysko i córcia. Wg różnych sposobów mierzenia waży ok prawie 1700 lub 1900g.
Organy ok.

Ale:
ilość płynu owodniowego dolna granica normy:(::(:(
Lekarz od usg jest dobrym ginem i mówił, że on by zalecił pobyt na patologii i dalsze badania.
Wizytę mam w piątek powiedział, że ok żeby nie panikować.

No i hipotrofia foetus /-1.5 hbd/

Czyli dziecko jest "trochę mniejsze niż rówieśnicy". :szok:
Swoją drogą, nogi ma na 34 tydzień;):-D

P mówi, że też był drobny gdy się urodził do tej pory jest wysoki ale szczuplaczek i drobnokościsty.

Więc to może taka uroda.

Wymiary:
BPD 31W6D
AC 30W4D
FL 34W1D :cool2:

Najbardziej martwi mnie ta dolna granica wód. Pamiętam ,że niejedna z Was to miała możecie mi przypomnieć, co wam zalecano? Bo się wścieknę przecież do piątku:no:

Moja mała w 33 tygodniu wg USG ważyła 1900g i niby brzuszek troszkę mniejszy niż powinien, ale lekarka powiedziała, że może po prostu taka jej uroda, bo ja też jestem drobna i mój mąż do wielkoludów nie należy. Też się troszkę na początku zmartwiłam, ale potem wyluzowałam, bo każde dzieciątko jest inne i lekarka na IP, jak i moja położna też powiedziały, że taka pewnie jej uroda - po mamusi ;-)

Do góry