reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
aOla Ale tanio ten Disneyland wam wyszedl :szok: jakby Tomek mial chociaz z pol roku to bysmy juz w weekend sie wybierali :-D

Ayni nie lapie Cie za slowka, chcialam tylko zapytac jak chcesz to zorganizowac? Myslalam, ze chcesz karmic malego tylko przez pare miesiecy i pozniej mleko modyfikowane..

Astrid tez bym sie nie chciala ruszac :-D ale musze, bo praca dzis na mnie czeka :tak::nerd: a wieczorem jeszcze szkola.....

Dzisiaj mam Dzień Lenia... nawet mi się nie chce iść pod prysznic :baffled:. Nie lubię czegoś takiego, bo ja mam jakąś nadpobudliwość ruchową i mnie od razu nosi, żeby coś zrobić.

Aaaa w ogóle... od wczoraj mamy lodówkę z zamrażarką :-):-):-). Kupiliśmy od pana Turka za 65€. Nie jest mocno zużyta i wygląda na nową (mały Whirlpool). Dlatego dziś Mąż za mnie robi zakupy, bo ma Lidla po drodze i przywiezie pudło jedzonka :cool2:.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

Astrid ja tez dopiero od niedawno mam lodowke z zamrażarka :) cud natury hahaha jak sie ma to sie nie docenia :) teraz mam poł zamrazarnika lodow i nie musze codzien do sklepu latac :)

oj tak, nie za ładnie dzisiaj na dworze ale ruszyć sie trzeba, ja swoim dziennym zwyczajem zaraz zasiadam rower i heja ;)

Mnie tu zszokowało na początku, że Holendrzy mają osobno kupowane lodówki i osobno kupowane zamrażarki :baffled:. W PL zazwyczaj kupuje się albo duże lodówki z zamrażarką, albo małe lodówki z małą zamrażarką w środku. Raczej nie widywałam samych lodówek bez zamrażalnika. Natomiast same zamrażarki się u nas zdarzają i to jest bardzo fajne urządzenie. Pewnie za jakiś czas sobie sprawimy, bo nasi rodzice lubią nam przysyłać z PL dużo wędlin robionych domowo.

Pogoda paskudna za oknami...szaro, pada i nic się nie chce. Zaczynam być coraz bardziej zmęczona w związku z tą przeprowadzką, zasypiam na stojąco:baffled:

Zaraz wpakuje Jankowi obiadek, a potem ma wpaść znajoma. Ciężko będzie ugościć kogoś z tymi pudłami. Dom mam zastawiony, że szok.

Miłego dzionka Mamuśki:-D

Witam. Co to za szarówka za oknem..........:baffled: Gorzej jak w listopadzie.... Ja już wprawdzie musiałam wyjśc do pobliskiego sklepu żeby kupić szczeniakowi karmę, ale poza tym nigdzie sie już nie wybieram. Nawet malucha nie wypuszczam na dwór, bo trochę się boję że się przeziębi. To znaczy wynoszę go na siku do ogrodu i z powrotem do domu. Masakra z tą pogodą....
Moja koleżanka w PL też tak miała. Ona pielegniarka zadzwoniła w nocy po pogotowie, ż ejej sie 7-miesieczne dziecko dusi. Pogotowie przyjechało po pół godzinie, zbadali, dali receptę i pojechali, a po nastepnej pól godzinie chłopczyk zmarl. Nie wyobrażam sobie tego.....................
Teraz ma już drugie dziecko. Ale gdy ono miało 7-8 miesięcy to Basia była kłębkiem nerwów, by historia się nie powtórzyła....
Mnie tu zszokowało na początku, że Holendrzy mają osobno kupowane lodówki i osobno kupowane zamrażarki :baffled:. W PL zazwyczaj kupuje się albo duże lodówki z zamrażarką, albo małe lodówki z małą zamrażarką w środku. Raczej nie widywałam samych lodówek bez zamrażalnika. Natomiast same zamrażarki się u nas zdarzają i to jest bardzo fajne urządzenie. Pewnie za jakiś czas sobie sprawimy, bo nasi rodzice lubią nam przysyłać z PL dużo wędlin robionych domowo.
Astrid, w PL też są lodowki bez zamrazalnika i fachowo mówi się na nie chłodziarki. Moja teściowa ma taką i bardzo ją sobie chwali. Oczywiście do tego ma osobno dużą ladową zamrażarę, ale ona zawsze mięso i wędliny kupuje w zapasie więc mały lodówkowy zamrazarnik nie zdałby u niej egzaminu.
My tu w NL też mieliśmy na początku używana lodówkę z małym zamrazarnikiem i zawsze mialam problem by tam cokolwiek schować. Dlatego kupiłam dużą chłodziarko-zamrażarkę, a potem jeszcze samą zamrażarkę. Cały dowcip polega na tym, że mając w sumie 6 szuflad w dwóch zamrażarkach czesto i tak nie mam miejsca na potrzebne produkty:-D
Szczególnie, jak rodzina z Polski przyjeżdza:-D:-D:-D

5 dowodów na to, że nasza piosenka na Euro jest genialna - Blog Tomka Michniewicza - Onet.pl Blog - w sumie gość ma dużo racji i się z nim zgadzam. Chociaż, nie powiem, że na początku Jarzębina mnie zszokowała. Może dlatego, że w polskiej muzyce dominują jakieś Feele i inne bzdety. Kiedyś muzyka to była Bartosiewicz, Hey itd. coś wartościowego. No ale nie oszukujmy się, na taką imprezę, gdzie większość uczestników nawet nie ogarnia, w jakim są mieście, taka folklorystyczna potupajka, jak ulał :-D. Swoją drogą, ja nie uważam naszych łowickich kogucików, góralskich domów i innych lalek krakowianek za obciach. My się zachwycamy holenderskimi sabotami (mówię ogólnie i saboty podałam, jako przykład) a wstydzimy się naszego folkloru. Bez sensu.

A jeśli chodzi o folklor, to jestem wielką fanką Kapeli ze Wsi Warszawa
"Zagrajcie muzykanty" Kapela ze wsi Warszawa - YouTube

ja w kuchni mam lodówko zamrażalkę a w schowku dużą zamrażalkę Ponieważ bardzo nie lubię tutejszego mięsa-szczególnie mielone:baffled: a mam możliwość bo raz w msc szwagier jeździ do Pl na wieś to na przywozi takie swojskie :-D

piosenka na euro podoba mi się Taka swojska:tak:

w propsalandzie nie byłam jeszcze ale wiem z opowiadań sąsiadki że jest super Tylko że daleko Od nas ok 200km

ja tu zrozumieć nie potrafię suszarek do prania Ogrody mają a suszą w domach A pranie tak ładnie pachnie z dworu

theHauge według mnie żeby się dobrze bawić dziecko powinno mieć conajmniej 4latka Mniejszy maluch nic nie zapamięta i atrakcje takie własnie dla starszych

reklama
Musze sie pochwalic mialam przed chwilka telefon z mojej spoldzielni. Dostalam te mieszkanie o ktorym pisalam mam czas do jutra na zebranie dokumentow i podpisanie umowy. :tak::tak::tak:Jestem taka szczesliwa tylko wczoraj dzownilam do biura i zglosilam ze od pn wracam do pracy i troche tego zaluje bo wsumie teraz za duzo nie pomoge w przeprowadzce

Do góry