karola82_82
mama slicznego Michałka
Witam
oj pogoda dzis okropna , ciemno jak w d....
i juz mi sie nic nie chce jak tak za oknem brzydko
oj pogoda dzis okropna , ciemno jak w d....

i juz mi sie nic nie chce jak tak za oknem brzydko

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)

jakby Tomek mial chociaz z pol roku to bysmy juz w weekend sie wybierali 
ale musze, bo praca dzis na mnie czeka 
a wieczorem jeszcze szkola.....
. Nie lubię czegoś takiego, bo ja mam jakąś nadpobudliwość ruchową i mnie od razu nosi, żeby coś zrobić.
.
. W PL zazwyczaj kupuje się albo duże lodówki z zamrażarką, albo małe lodówki z małą zamrażarką w środku. Raczej nie widywałam samych lodówek bez zamrażalnika. Natomiast same zamrażarki się u nas zdarzają i to jest bardzo fajne urządzenie. Pewnie za jakiś czas sobie sprawimy, bo nasi rodzice lubią nam przysyłać z PL dużo wędlin robionych domowo.

Gorzej jak w listopadzie.... Ja już wprawdzie musiałam wyjśc do pobliskiego sklepu żeby kupić szczeniakowi karmę, ale poza tym nigdzie sie już nie wybieram. Nawet malucha nie wypuszczam na dwór, bo trochę się boję że się przeziębi. To znaczy wynoszę go na siku do ogrodu i z powrotem do domu. Masakra z tą pogodą....Moja koleżanka w PL też tak miała. Ona pielegniarka zadzwoniła w nocy po pogotowie, ż ejej sie 7-miesieczne dziecko dusi. Pogotowie przyjechało po pół godzinie, zbadali, dali receptę i pojechali, a po nastepnej pól godzinie chłopczyk zmarl. Nie wyobrażam sobie tego.....................widzialyscie to??? SZOK!
Odesłali chore dziecko ze szpitala. Nie przeżyło - Onet Wiadomości
Astrid, w PL też są lodowki bez zamrazalnika i fachowo mówi się na nie chłodziarki. Moja teściowa ma taką i bardzo ją sobie chwali. Oczywiście do tego ma osobno dużą ladową zamrażarę, ale ona zawsze mięso i wędliny kupuje w zapasie więc mały lodówkowy zamrazarnik nie zdałby u niej egzaminu.Mnie tu zszokowało na początku, że Holendrzy mają osobno kupowane lodówki i osobno kupowane zamrażarki. W PL zazwyczaj kupuje się albo duże lodówki z zamrażarką, albo małe lodówki z małą zamrażarką w środku. Raczej nie widywałam samych lodówek bez zamrażalnika. Natomiast same zamrażarki się u nas zdarzają i to jest bardzo fajne urządzenie. Pewnie za jakiś czas sobie sprawimy, bo nasi rodzice lubią nam przysyłać z PL dużo wędlin robionych domowo.

. Swoją drogą, ja nie uważam naszych łowickich kogucików, góralskich domów i innych lalek krakowianek za obciach. My się zachwycamy holenderskimi sabotami (mówię ogólnie i saboty podałam, jako przykład) a wstydzimy się naszego folkloru. Bez sensu.
a mam możliwość bo raz w msc szwagier jeździ do Pl na wieś to na przywozi takie swojskie 

Jestem taka szczesliwa tylko wczoraj dzownilam do biura i zglosilam ze od pn wracam do pracy i troche tego zaluje bo wsumie teraz za duzo nie pomoge w przeprowadzce