reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Kubusiowa - pusto tu bo wszystkie patrzyły na M jak Miłość ;-) Własnie się skończył i wpadłam na chwilę. Zaraz przyjdzie meżuś :-) Czuję się narazie dobrze, malutki jest aktywny chociaż rano mnie wystraszyl bo coś się nie ruszał ale wszystko jest ok :-) ;-) Wiesz cały czas kontroluje jego ruchy:-)

Ewcik - jak leczo???:confused: Pewnie maż zadowolony z jedzonka :-) ;-)

MamaBoo - musisz teraz trochę zwrócić uwagę na R. ja bym miała cały czas na niego oko :baffled:

Karolinna - co z tobą???:confused: Martwimy się:baffled:

reklama
halo pustki wielkie:baffled: ja ogladam majewskiego:-D
Co sie stało że dziś karoliny nie ma moze ma cos z netem:baffled:
Kubusiowa masz racje jak zawsze mam dużo wolnego czasu to was nie ma a jak mnie nie ma to wy tu naprodukujecie ze ho ho :szok: Ja jeszcze w nocy cyca daje bo sie zawsze przebudzi na niego:eek:a na noc kaszka na mleku cała butla i zasypia przy cycku;-):tak:Jakoś te kaszki na kleiku yżowym jej nie podeszły:-)

Udało mi się wejść na R. pocztę - tam gdzie się zalogował i faktycznie nie ma tam nic innego - tylko potwierdzenie rejestracji. znam za to jego login i hasło na tamtą tsronkę, więc sobie sprawdzę kiedyś. Swoją drogą to wczoraj tak sbei nie myślałam czy by go nei sprawdzić - zalogować się na tą stronkę i do niego napisać... Ale narazie poczekam - zoabczymy czy będzie przychodziło mu coś więcej na pocztę. Ufam mu bardzo i wiem, że by mnie nie zdradził, ale pewnym w 100 % nigdy nie można być....
Dzisiaj w nocy Oskar znowu robił arię.... Ja już nie wiem co jest grane.
A rano spał więc na śpiąco dałam mu cyca, bo nie mogłam wyjść do pracy z tak pełnymi....
Kubusiowa - zazdroszczę. Ja też gdybym nie karmiła piersią dawałabym Oskarowi coś bardziej sytego na noc.
Mmm cieszę się, że znalzłaś dobry żłobek u nas na Tysiącleciu też jest i chcemy tam dać OSkarka jak skończy roczek, czyli w marcu. Ale ejscze zobaczymy.
Gdzie ta Karolinna ???????

Cześć dziewczyny :elvis:

U mnie wszystko dobrze, leżakuję, brzusio już się tak nie napina i nie pobolewa, ale ciągle jem tableteczki, jak przykazał ginek. Niestety wciąz dokucza mi ból, czasem aż piekący, w okolicy lewego jajnika, który pojawia się jeśli dłużej (choć czasem już po kilkunastu minutach) chodzę lub nawet stoję. Pomaga mi na to chwilę przysiąść, przykucnąć lub choć dźwignąć (przykurczyć) lewą nogę na kilka minut. Jutro jadę na standardowe badania oraz na test obciążenia glukozą ... trochę się boję tego "smaku", ponoć to żadna frajda :baffled: ale pociesza mnie myśl, że o 19.30 jadę na Dopplera i może maleństwo się określi :tak:

Basiu ... a jakie są objawy zbliżającego porodu ?

MamaBoo ... ja bym chyba wyszła z siebie, jestem strasznie zazdrosna i wystarczy lekkie podejrzenie, to robię się bardzo nieufna w słowa obrony, ale z drugiej strony mobilizuje mnie to by być lepszą, ba! bezkonkurencyjną ;-) dla Jarka. Staram się wtedy wyglądać wyjątkowo dobrze, zakładam jego moje ulubione stroje, gotuję coś pysznego ... staram się jak dzik.
Qrcze, a twój R. niebawem wyjezdza ....

Czarnulko ... bohaterko nasza :-) jesteś wielka :tak: Ja zawsze o Tobie w szczególny sposób myślę i czytam wszystkie twoje posty z podziwem. Jesteś mama na pełny etet, ba! na dwa pełne etaty ... buźka dla Ciebie i Twoich córeczek;-)

Kubusiowa ..... dziś jestem w domku to sobie pogadamy, wczoraj niestety byłam uwięziona :baffled: Kumpela dała klucz innej kumpeli, która odbiera jej dziecko ze szkoły i nie miała jak wyjść do pracy, więc osadziła mnie na straży, jako że byłam najprostszym wyjściem ... jestem w domu i mam leżakować :-) Lecz moje stróżowanie przeciągnęło się aż o 2 godziny, co już mnie zaczęło wkurzać. A nikt nie mógł mnie zmienić, bo wszyscy musieli gotować obiad, a ja nie muszę, przecież my z Jarkiem tak dobrze wyglądamy ... Eh ! Było minęło, ale czułam się wykorzystana :eek:

mmm .... czekam na wskazówki na maila :)

Witam rankiem

Noc znów nie ciekawa Kubus kilka razy budził sie z płaczem, dopiero nad ranem usnał głebokim snem i tak dopiero nasz "budzik Kubuś" obudził nas przed 8 a na 8:30 rehabilitacja no i Jarek jechał z małym sam i po rehabilitacji na pobranie krwi bo moczu znów nie udało sie uchwycić (woreczki od siedmu boleści:wściekła/y: )
Dobra zmykam przygotoawać sniadanko dla nas, wpadne później:tak:

mamaboo - ja też jeszcze karmie piersią ale jakoś próbuje różnych metod żeby w końcu Kuba przespał noc:confused: :baffled:

Mariola - mam nadzieje że znajde w ciągu dnia wolny czas, je4żeli nie to wieczorkiem napewno zaglądne na bb:-)

Kobitki pobudka:cool2: :-p !!!!!!!!!!!

Dobry dzień!

Grześ w żłobku, dzisiaj dowiedziałam się więcej szczegółów o wczorejszym płaczu mojego urwisa, otóż pani włożyła go do łóżeczka... no i się już nie dziwię, w domu też nie długo potrafił tam wysiedzieć... Ale ja już za nim tęsknię...

to o której umawiamy się na kawę ???

MariaOla wskazówki będą, tylko napisz czy będziecie jechać autostradą czy przez Czeladź ???

Mama Boo nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, chodzi mi o R. nawet nie chcę o tym myśleć...

karolinna daj znać że wszystko ok !!

Może napiszę karolinnie smska ???

Cześć Dziewczyny!
Dziękuję za rady związane ze słoiczkami, Sandros też mi się wydaje że strasznie pomarańczowa była ta zupka :eek: innych jeszcze nie testowałam więc nie mogę porównać.
Mam takie małe pytanko, mam w słoiczku kaszkę ryżową z mlekiem i bananami Hipp i pisze że jest to przysmak na dobranoc, nie wiecie czy mogę jej to dać rano:confused: . Ona wieczorem po kąpieli jest już taka śpiąca i zmęczona że łyżeczką to chyba nic jej nie wcisne.

Kubusiowa pewnie ciężko tak złapać siuski,a u dziewczynki to chyba jeszcze gorzej :szok: :-D

Karolinna co z Tobą? Myślałam że może gdzieś pojechaliście w trójeczkę, ale dziś już wtorek a Ciebie dalej nie ma, więc to chyba wina kompa albo netu:confused:

Mokkate przepraszam ze wczorajszy sygnał, gapa ze mnie, zapomniałam że macie pogrzeb. Mam nadzieję że mój sygnał nic nie zakłócił :sick:
Znów byłam u Ciebie na placu i poznałam kolejną mamusie, ciekawe czy ja znasz ale raczej nie bo ona Ciebie nie zna i w ogóle mieszka tam dopiero 4 miechy :happy:
Powiedz mi kochana kiedy Martynka zaczęła jeździć w spacerówce? Ile wtedy miała? A siedzi już sama?
My Wam pozazdrośliliśmy (tzn głownie ja ;-) ) i przerobiliśmy wczoraj wózek na spacerówkę, nie wiem czy to dobry pomysł:confused: . Dziś jest dzień próby i zobaczymy, najwyżej zrobimy znów głeboki.

MariaOla trzymam kciuki za badanie, oby maleństwo pokazało sie w całej okazałości, stawiam na dziewczynkę :happy:

mmm możesz spróbować napisać do Karolinny :eek:
Trzymaj się kochana, na pewno jest Ci ciężko :-( ale Grześ jest dzielny chłopczyk :tak:. Na pewno ciężko będzie sie przyzwyczaić że jest w złobku, ale mam nadzieję że z czasem stanie się to dla Was bardziej znośne.

Ale Karolinka sobie gaworzy :tak: a wczoraj znowu miała atak głośnego śmiechu. Otwierałam słoiczke i powiedziałam PYK, i to ją tak rozbawiło że szok :-D :laugh2: :happy: Oczywiście powtarzałam to wielokrotnie, a ona się hihrała :)

reklama
napisałam do karolinny...

nie napisałam Wam, że jak Grzesia dziś oddawaliśmy (byliśmy razem z Jarkiem) to nam zrobił papa

Do góry