reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
mmm ... no myślę, że najprościej będzie nam pojechać przez Katowickie rondo prosto Al. Roździeńskiego, potem zjechać na Piłsudskiego i skręcić na Mireckiego koło zdaje się kortów (?). Podaj mi tylko jakieś punkty newralgiczne do zjazdu z E75, z mapy to wygląda na drugi zjazd za Brynicą lub koleją. Choć nie wiem czy to nie są jakieś jednokierunkowe. Może bliżej będzie zjechać na Grota Roweckiego ??

Basiu ... melduj się ! Albo lepiej nie ... mogę trzymać kciuki :tak:

Iza ... jeśli obstawiasz dziewczynkę to jesteś w mniejszości ;-)

A właśnie ... któraś z Was pisała, że jak kopie po lewej stronie to chłopczyk ... bo moje maleństwo od kilku tygodni się obróciło i kope po prawej :dry:

reklama
MariaOla zobaczymy kto ma rację, ja nadal stawiam na dziewczynkę :)
Basia chyba na razie się nie rozdwaja bo brak wiadomości od niej a obiecała że jak tylko coś to da znać.

Dziewczyny leci teraz na dwójce program Pytanie na śniadanie i mówią dziś o pogodzeniu wychowywania dzieci i kariery zawodowej, czyli coś dla nas :) Za chwile będzie pogoda ale potem dalsza część programu :)

Hej kochane,

zmobilizowałyscie mnie zeby coś napisała,ostatnimi czasy przygnębia mnie jedna sprawa ale poza tym jest wszystko w porządku.Nie chce pisać co to ,bo za dużo osób moze przeczytać ten wątek.No ale na swoje pocieszenie powiem że jest trochę lepiej.

Naprawdę jestreście kochane że o mnie myslicie
myloveep8.gif
,poczułam się jak bysmy tu były rodzinką:tak:

mmm podziwiam cię że tak dobrze sie trzymasz z tym że Grześ przebywa w żłobku:tak: gratki dla Grzesia z okazji skonczenia 11 miesiaca!!:tak:Wow z tym że Grześ zrobił papa:-D musiało to słodko wyglądać,nie zakręciły wam się łezki w oczach:confused:

mamaboo ja też jestem bardzo zazdrosna i takie zachowanie wprawiłoby mnie w szał:zawstydzona/y: tfu,tfu-oby nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło.

baska spodziewałam się ze moze juz urodziłąś:confused:zaczynam się stresować wraz z tobą:szok:

mariaola
no to nieźle cię wykorzystali:eek: a ta glukoza nie jest wcale taka okropna jak piszą,owszem jest słodka ale nie tak żeby nie wypić;-) mi dopiero po 15 min od glukozy zrobiło się nie dobrze:-);-)hehe,nie jest źle:tak:

iza te zupki sa pomarańczowe ale są całkiem dobre:tak: znalazłam to o czym ci pisałam:tak: musimy się niedługo spotkać:tak: Ciekawe jak sie spisze spacerówka:tak:

kubusiowa bukiet róż przepiękny:cool2: fotki z krakowa mają ekstra klimat,tym bardziej mi żal ,że jeszcze z Piotrkiem i z Lenką się nie wybraliśmy:baffled: Dał wam się dziś wyspać Kubuś:-D

oliwka lubię majewskiego,jego głupie poczucie humoru też:-) więc wczoraj się trochę chachałam;-) niezły był jako lara croft;-)widzę ze jeszcze karmisz,no trzeba wytłumaczyć córeczce ze nie bedzie miała rodzeństwa jak nie przestanie;-)

sandros byliśmy na muchowcu w sobotę ale was nie widzieliśmy:-( ale tam jest cudnie,no nie:confused: .Jak noga?dalje boli:confused:

Lenka ma za soba pierwsze huśtanie się na karuzeli,podobało jej się:tak: nie chciała schodzić:-D właśnie na muchowcu skorzystaliśmy z naprawdę fajnego placu zabaw:tak:

siedzę właśnie przy kawusi i zapraszam
kawayz6.gif
.

Piękną jesień mamy
jesie324ui2.gif
.

Hej dziewczyny!!! Melduję się 2 w 1. Wpadłam tylko na chwilę. Dziś mąż jest w domu do 17 to chcę troszkę z nim spędzić czas. Moze pójdziemy na spacerek. Już sama niewiem co mam robić zeby troszkę przyśpieszyć ten poród. Jutro mam termin a na 17.45 ide do gina zobaczymy co mi powie. Dzisiaj zamierzam umyć okno balkonowe moze to coś pomoże. Boję się tylko, że jak dzisiaj będę od 18 do 2 w nocy sama to coś ruszy, ale jestem dobrej myśli, ze wtedy jak co to mąż szybko na sygnale po mnie przyjedzie.

Iza - może jeszcze za wczesnie na spacerówkę???Wiesz, ze musicie z Karolinką ćwiczyć to może to jeszcze nie dla niej:confused: Ale to już wasza sprawa.

mmm- dzisiaj pewnie Grzesiowi już będzie lepiej w żłobku i tak z dnia na dzień że pewnie bedzie chodzil chętnie i robił wam papa:-)

MariaOla - objawów porodu nie mam żadnych. Ale z tego co wiem to niektóre wcześniej mają bóle brzucha, skurcze, czop im odchodzi a ja zero objawów.

Karolinna - czyżbyś miała coś z netem:confused: :baffled:

Witam w piekny wrzesniowy poranek

Pogoda miodzio az chce sie zyc.
U mnie noc fantastyczna zedna pobudka na hernatke o 3,00 i spal dzis 12,5 godzin
Dzis rano zjadł kawałek bułeczki z szyneczka bardzo mu posmakowało.

KAROLINA fajnie ze jestes :-)

MARIAOLA a ja stawiam na boy!!!!!!!!!!Ja wlasnie miałam kopniaczki po lewej

Wpadne gdy mały zasnie - poki co zlewozmywak mnie woła, lekko przebiera:eek: :eek:

No - Karolinna nareszcie jesteś !!! Cieszę się, że wszystko w porządku (przynajmniej na tyle żebyś do nas pisała).
Basia uważaj z tym oknem, bo faktycznie może Cię ruszyć :-)
MariaOla Oskar mnie cały czas po prawej kopał.... :-)
Mmm panie w żłobku też muszą się "nauczyć" Grzesia. Wiem, ze to bzrmi okropnie, ale muszą go poznać, zeby wiedzieć jak najlepiej się nim opiekować. Będzie dobrze !
Iza Mój Oskar tez reaguje na dziwne rzeczy śmiechem. Np. udaję, ze nan iego nie patrzę a potem się odwaracam szybko i tylko patrzę a ten się chichra w głos - słodkie te nasze dzieci :-)
Kubusiowa tez mogłabym spróbować, ale już teraz karmię OSkara tylko około 16-17, potem ok. 20 i raz w nocy. Więc jesli odpadło by mi jeszcze to karmienie o 20 to nei wiem czy bym mleka nie straciła.......
Właśnie wysłałam R. post do opublikowania na blogu - jest tam ? Zerknijcie, bo ja mam zablokowane blogi :-)
http://swiatmalegoboo.blog.onet.pl

Karolinna może się dziś spotkamy, a Mokkate może też by do nas dołączyła. Proponuje godzinę 12 na placu zabaw obok Mokkate :)
Majewskiego też lubie i wczoraj troche sie uśmiałam :)

Basia - Karolinka w spacerówce leży bardzo podobnie jak w głębokim, ma tylko więcej miejsca na nóżki, no i jest przypięta pasami więc jest bezpieczniejsza. Ale nie wiem czy to zda egzamin, zobacze na spacerze.

MAMA BOO jest tam ! własnie czytam , niech to Twoj przeczyta a moze wydrukuj mu to. Kurcze ja to nie powinnam na mojego wogole narezkac. Biedny przychodzi z pracy ale jesczez z malym na spacer skoczy kolacje zrobi i bardzo czesto sam kapie a ja w tym czasie kaszke małemu robie.Ale tez mamy ciche dni a czsaem jest bardzo ostro ale zazwyczaj o głupie pierdoły ale przynajmniej potem jest fajnie ..jedno sie klei do drugiego.
Moj to strasznie sie boi gdy powiem mu ze zaraz zadzownie do tescia. Zawsze bał sie taty pomimo iz ma 26 lat. Wie dobrze ze gdyby mnie i Filipka skrzywdził to nie ma co nawet szukac u rodziców.
Moze sprobuj byc taka obojetna , bo widzisz tu sie staarsz jak mozesz a dalej jest to samo.Wiesz ciezko jest komus doradzac - najlepiej wy sie znacie a tak naprawde warto spokojnie pogadac .Trzymam kciuki i glowa do gory . Co do wagi to mi tez zostało do zrzucenia 5,5 kg :cool2:

reklama
Zapomniałam jeszcze dodać że Karolinka właśnie zjadła Puure ryżowe misiowy ogródek i chyba jej smakowało bo z chęcią otwierała buzię :-) i zjadła całą porcję jaką jej przygotowałam :happy:

Do góry