reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

czesc
ja sie zmagam z bólami nie wiem czy to juz czy nie ale mam skurcze przez 30 minut mialam regularnie co 2 minuty ale słabe a teraz mam mocniejsze ale jeszcze nie zmierzyłam co ile w każdym razie wygląda na to że nieregularne z IP jeszcze poczekam bo nie chce tam leżeć na wyrost

Trzymam kciuki aby jednak to było to!

A My mamy dziś zadziwiająco dobry dzień. Bez bóli więc byliśmy na spacerze po którym czułam tylko kość ogonową więc suuuuper :-D Żyć nie umierać!!! Oby tak dalej!

reklama
Agaundpestka jesli rozwazasz klinike na borowskiej to ja polecam. Szczerze powiem ze zaszokowalo mnie wszystko w tym szpitalu,opieka jest wzorowa przynajmniej na tej ginekologii operacyjnej,na ktorej lezalam i na ktora wracam we wtorek najprawdopodobniej..... naprawde personel od sprzataczek przez kucharki,salowe,pielegniarki az do lekarzy,profesorow,ordynatorow - przesympatyczni. Mimo tych ciezkich chwil,stresu i ogolnej traumy - na szpital nie moge zlego slowa powiedziec.....
Dzięki, bo właśnie zdecydowałam się na tą klinikę jednak przemawia za mną bezpieczeństwo małego i to, ze mam dwa kroki tam no chyba, ze miejsc nie bedzie.

Zaza ja będę rodzic w instytucie centrum zdrowia matki polki w łodzi tam większość rzeczy czy sprzętów jest z czasów budowy czyli lata 80te. Chyba jedyne co kupują to sprzęt diagnostyczny cieszę się z tego. ;-)
Cala reszta fotele czy kącik noworodka to jak z demobilu. No i moloch jest. Ten szpital wybiera się ze względu na fachowość, mają najlepszy w okolicy oddział neonatologiczny i fachowców lekarzy. Więc gdy są jakieś problemy z ciążą w trakcie to inne szpitale tam odsyłają. A jak się urodzi dziecko z problemem to w większości przypadków w karetkę i tam.
Ja wybrałam bo jestem panikara i chcę się zabezpieczyć no i mieszkam 10 min drogi. Aha, i dają znieczulenie na zadanie:-):-):-). I robią masę cesarek więc praktyka w razie czego.

Ale klimat odpychajacy :-(

ja też tam będę :-) fakt że cały wystrój to masakra ale sprzęt i lekarze super

dziewczyny czy ze mną jest cos nie tak czy ja mojego S to już się o wszystko czepiam, co by nie zrobił to wydaje mi sie że źle i już sama nie wiem czy to przez to że na nic nie mam siły i sie wszytkiego czepiam czy rzeczywiście on sie rozleniwił....

ja też tam będę :-) fakt że cały wystrój to masakra ale sprzęt i lekarze super

dziewczyny czy ze mną jest cos nie tak czy ja mojego S to już się o wszystko czepiam, co by nie zrobił to wydaje mi sie że źle i już sama nie wiem czy to przez to że na nic nie mam siły i sie wszytkiego czepiam czy rzeczywiście on sie rozleniwił....

Ja się wczoraj w domu wszystkich czepiałam :/ a na koniec płakałam bez powodu :( myślę, ze teraz nasze hormony nieźle fiksują:szok:

Ja się wczoraj w domu wszystkich czepiałam :/ a na koniec płakałam bez powodu :( myślę, ze teraz nasze hormony nieźle fiksują:szok:

hmmm, to ja ostatnio jestem oazą spokoju... Ale ja to zawsze mam wszystko inaczej niż powinno być ;P Zamiast bać się porodu to się nie mogę doczekać i jestem podekscytowana - tak jak przed każdą operacją jaką miałam... Zamiast bać się bólu porodowego to jestem go ciekawa... Głupie, nie?? Zawsze tak miałam... Ale ja to taki dziwny przypadek... Jak byłam w 1 klasie podstawówki, to chciałam mieć kiedyś coś w gipsie, chciałam mieć operację i chciałam mieć narkozę - i to bardzo! ;P A jak miałam operację ręki, to wybłagałam lekarzy, żeby mi dali patrzeć, byli w szoku, że 18 latka jest tak operacją podekscytowana i bez mrugnięcia okiem wszystko w największych szczegółach obejrzałam, choć operacja byłą malutka... To mnie zapamiętali na długo :-D

a ja sprawdziłam raz jeszcze i na mój gust to naprawdę szyjka mi się skróciła do chyba nawet mniej niż 1 cm :-D może uda się nie przenosić ;) najpierw się ucieszyłam, a teraz się zastanawiam, czy nie za szybko, ale jak dziewczyny chodzą z rozwarciem po kilka tygodni to już nie wiem czy mam się martwić czy cieszyć??

Ostatnia edycja:
Rysica jak ty sprawdzilas ta szyjke?:szok: skad wiesz ze ma 1cm?

ja dzisiaj caly dzien u kolezanki na dzialce, nogi i rece mi spuchly jak nie wiem od tego upalu. teraz ide robic hiszpanska tortille.

My oczywiście zaczynamy czuć brzuszek na wieczór! Bezsens!!! Już mnie to nudzi i powoduje agresję!
Może dziś się uda obejrzeć film w całości - wczoraj powędrowałam w połowie do sypialni bo tam wygodniej niż na kanapie z Mężem.

Rysica ja też jestem ciekawa jak Ty tą szyjkę sprawdziłaś? Tzn chyba trzeba mieć porównanie z tym co było, więc to chyba bardziej zadanie dla mojego M :-) ale po tym odejściu czopa to nie dam się!

Aaaa a Siostra mnie pocieszyła, że jak mi czop odszedł i to prawdopodobnie w całości - to nie przenoszę! Jeśli macie inną wiedzę, to proszę aby mnie nie uświadamiać bo to mnie napawa optymizmem, że za 3 tyg Synek będzie już z z Nami.
Już bardzo dużo o nim myślę-wyobrażam go sobie jak będzie wyglądał i jak to będzie mieć go obok. Bardzo to nowe i piękne u mnie - bo do tej pory jakoś nie umiałam go sobie wyobrazić :-)

reklama
Ja to właściwie wyboru co do szpitala nie mam... Na upartego mogłabym jechać do jakiegoś oddalonego o 30-40 km, ale to właśnie "nasz" szpital ma w okolicy bardzo dobrą opinię i wiele kobiet przyjeżdża tu rodzić, pomimo tego, że inne szpitale mają bliżej.

Pola zdrówka życzę! :tak:

Do góry