reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

białe mają te zaletę, że do wszystkiego pasują ;-)

ja byłam w tym Lidlu, faktycznie rewelacji nie było ale kupiłam dwupak body 50-56 dla młodego, z krótkim rękawkiem - ten rozmiar nie zdąży się zniszczyć bo ubiorę go zaledwie kilka razy, Natce też kupiłam bodziaka, sobie tą sukieneczkę bawełnianą w paski, dwupak ramperowy i drewniane "puzzle" dla Natalki. Mąż zakupił wagę za 40 zł... chyba zepsuta bo strasznie dużo na niej ważymy.. :szok::-D

reklama
Katjusza na pewno zepsuta, dlatego ja nie kupuję:) idę dziś do apteki na zważenie, ale czuję że pewnie oni też mają zepsutą:)

Byłam dzisiaj w TKMaxie, nabułam śliczny kocyk, strasznie przyjemny za 49zł. Są ręczniczki pakowane po 4 szt, z kapturkami za 79zł :) Chyba je kupię w przyszłym tygodniu :)

Był temat poruszany wanienek wszelakich, udziwnionych i najzwyklejszych...ale co sądzicie o wiaderku kąpielowym? Przeczytalam o tym w gazecie, i jakoś to dość nietypowe rozwiązanie bardzo mnie kusi ;-) podobno dzieci w tym nie płaczą bo czują się jak w brzuszku u mamy, no i nie marzną... używa sie tego od urodzenia bo 6 miesiaca życia około, tak napisali w tej gazecie ale z tego co widze mozna nawet do 3 roku życia z tego korzystac. Dość drogie to, bo z tego co patrzyłam od 80/90zł ceny sie zaczynają...używki od 50 +przesyłka. daje link na allegro, byscie w ogole zobaczyly o co chodzi:

TUMMY TUB Wiaderko wanienka do kąpieli GLIWICE -- (2320200451) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

albo takie: http://www.urwis.pl/sklep/z4852_tummy-tub-wiaderko-do-kapieli-niemowlat.html

Ostatnia edycja:
Chyba już kiedyś o tym była mowa... Mnie się to średnio podoba. Nigdy nie próbowałam czegoś takiego, ale wydaje mi się, że ta ciasna przestrzeń i mało miejsca dla rodzica na operowanie rękami wokół dziecka mogą być mało komfortowe. Pewnie, że dziecko cało zanurzone, to mu ciepło, ale w wanience też da się całego malucha zanurzyć. No i z mojego doświadczenia wynika, że dzieci w wanience raczej nie płaczą - płaczą po wyjęciu z niej. Przynajmniej moje ;) A dla starszego to już w ogóle bym się na to nie zdecydowała - zabawa w wanience to sama przyjemność, można chlapać, bawić się kaczkami itp.

Aha, no i jeszcze jedno - taki sam argument jak przy otulaczach czy rożkach. Noworodek lubi jak mu ciasno, ale część dzieciaków szybko z tego wyrasta, rozkopuje się i potrzebuje sporo przestrzeni. Frankowi takie "zadomowienie się" w świecie zajęło ciut ponad tydzień.

Ostatnia edycja:
Mała Di ktoś pisał, ze używał, ale kto to nie pamiętam :zawstydzona/y: w normalnej wannie też dzieci nie płaczą i nie marzną, wystarczy ciut cieplejszą wodę wlać ;-)

od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką komody P1020432-1.JPG jest jaśniejsza niż na zdjęciu, idealnie nam pasuje do szafy którą już mamy :-D koszt całe 120zł i jak tu nie kochać komisów? :-)

reklama
Ja uwielbiam komisy! właściwie z używek mam wszystkie meble poza łóżkiem :)
Teraz też poluję na bieliźniarkę, bo musiałam się z szuflad wyprowadzić z moimi rzeczami, więc potrzebuję jeszcze jakąś szafkę na moje szmatki.

irisson, ja mam identyczne w sypialni, tylko z 4 małymi szufladami nie dwiema :)
Przydałaby mi się taka jeszcze jedna :)

Co do wiaderka, to ktoś pisał, że dziecko trzeba za głowę trzymać jak siedzi w takim wiaderku, bo przecież takie nowo urodzone, jeszcze nie siedzi samodzielnie...

Ostatnia edycja:
Do góry