MieMie
Fanka BB :)
Cornelka,mam bardzo podobne wyniki badań moczu do Twoich. Liczne bakterie,liczne nabłonki płaskie, liczne kryształy szczawiany wapnia itp.
Ginekolog kazała mi powtórzyć badanie i powiedziała, że gdyby dalej były te bakterie,to żebym posiew zrobiła. Wyszły dalej te bakterie. Dodatkowo dałam mojej siostrze mój mocz do zbadania, to mówiła, że rzeczywiście jest trochę bakterii, trochę nabłonków, tych kryształów szczawianu wapnia itp. We wtorek po raz 4-ty w przeciągu tygodnia nasikałam do pojemniczka i M mi zabrał go, żeby zrobili posiew. Wyników niestety jeszcze nie mam,może jutro będą. Moja gin powiedziała,że jak posiew wyjdzie nie tak,to żeby do niej zadzwonić i wtedy wejdzie najwyżej z antybiotykiem, bo (dodała) infekcje układu moczowego są często bezobjawowe. Najlepiej nie trzymać moczu gdy się chce sikać, ale łatwo się mówi, mi czasem tak ciężko wybrać się do kibelka. No nic zobaczymy, co będzie,ale Cornelka myślę, że lekarz zleci Ci wykonanie posiewu, by dowiedzieć się,co tam dokładnie jest. Powodzenia