reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

HEJ!

Hehe ajako wlaśnie co Ci tak spieszno :-D Mnie połóg wykańczał poprostu odpażenia mialam od tych podpasek masakra ;( Pamietam pisałam w 6 czy 7 tyg po porodzie mialam plamienie kiedy byl tydzien ciszy - myslalam, ze okres ale chyba jakies "resztki" to byly ;-) Od tamtej pory nic. Ale strasza, ze to zadna metoda anty..zreszta my mamy najlepsza na swiecie..0 sexu. :confused2: Powiem wam szczerze, ze chyba moj m sie przerazil tak tym porodem ( gorzej jak ja?!;O ) , ze strasznie boi sie wpadki.. A ja procz tego wciaz czuje ten szew i troche mnie odrzuca zeby jeszcze raz sprobowac :( Straszne to poprostu straszne!!!! Musze troche zrzucic wagi to ten implant sobie zaloze i bedzie z glowy..

Wogole zrzucic wage..mysle sobie moze przejde na diete- wtedy mysle sobie ciekawe jaka jak jem raz dziennie :confused2: I tak jak padło w mej głowie słowo na "D" tak wczoraj do pozna w noc mnie tak ssało no masakra!!

Eh i eh..

Mój smoku z ta kupa meczyl sie i meczyl az jedzenie nie wchodzilo, wiec wstalismy i 1/3 czopka dalam, 2 minuty i jak nie zasadzil! Bidoczek tyle kupki w sobie trzymac :-( Trzeba znac swoje dziecko, ja wiem , ze w przypadku mojego tydzien bez kupy to bylby absurd. A inne dzieci tak na luzie wiec to zalezy ;)

Pogadali z babcia na skypa i male padło w kime znowu a ja jem grzanki na sniadanko :) Dzis tata konczy po poludniu to WOW wieczorek razem..

Pogoda jak zawsze zimno i pada, no comment.

reklama
Hej kochane

Ajako cieszyć się trzeba że nie masz a nie płakać. Ja podobnie jak Ty okresu nie mam i nie miałam jeszcze a Aleks też na mieszanym a teraz to nawet bardziej na mm niż na moim choć próbuje to zmienić

My zaraz jedziemy sobie na spacer
Wybraliśmy jakiś atrakcyjny park z którym jeszcze nie byliśmy i jedziemy połazić i posiedzieć w ciszy i spokoju:)

Ej kurde czy prawie każda z Was podaje już coś dodatkowego maluszkowi do jedzenia?
Bo jak tak czytam to tlyko ja, Kasiulka, Tunia i Ajako(?) mlekiem karmią czy mi się zdaje? Kurde mi to się wydaje,że takie brzdące to jeszcze takie malutkie i dorosłe jedzenie jeszcze nie dla nich
Nie wiem nie wyobrażam sobie Alka wcinającego marchewe

hej
u nas burzowo ... Duszka śpi .
atomówka weź pod uwagę że w różnym wieku są nasze maluszki jedne ledwo trzy misiące przekroczyły a inne już mają pięć :-)

Amandla podobno olej rzepakowy jest bardzo zdrowy i dobry do zupek , tylko chyba trzeba odpowiedni kupić :tak:... no i oliwa z oliwek ale też ta z pierwszego tłoczenia . Masełka bym raczej nie polecała zwłaszcza że jesteście na diecie bez mlecznej :-p

ajako a może okresu nie masz z innych przyczyn :-):-):-)

Maria mój syn mnie skutecznie nauczył że przymus przynosi odwrotny skutek od zamierzonego ... Moja koleżanka uczyła pić córkę z butelki tak że wlewała jej wodę i dawała w łapki ( mała miała 6 miesięcy ) i ona na początku tą butelkę gryzła , lizała a po kilku dnich sama zaczęła ciągnąć :tak: Może jak brak Ci cierpliwości to poproś M żeby spróbował jej podać butlę w porze posiłku . Jak zobaczy że nie ma cyca to może się chwyci :-)

U nas dziś kolejna próba ryżowa ... Dusia jadła aż się jej uszy trzęsły :-D kupka po tym kleiku śliczna :tak:Jutro postaram się jeszcze bardziej zagęścić bo dziś po tej zupce to była cała mokra łącznie z włosami z tył głowy :-D

Ostatnia edycja:
Znów gorąco jak w tropikach, przyszła jedna chmura i poszła bokiem ani kropli, a teraz palmadziecię po obiedzie śpi na tarasie, przed nami jeszcze wizyta u babci (teściowej) żeby nie było, że dziecko izoluję:rofl2:

ajako
naprawdę nie masz się do czego spieszyć... ja właśnie dziś dostałam okresu :eek: (a pierwszy raz 2 miesiące po urodzeniu dziecka) i wcale mi nie fajnie, zwłaszcza w taką pogodę:baffled:
Atomówka Mini ma rację co do jedzenia różności, nasze dzieciaki w różnym wieku, mój Marcinku prawie 5 mies. ma a poza tym na mm od początku, to zajada różności - od marchewy aż po mięcho :-D (oczywiście z 1 gram)

Mini nie strasz Ajako:):)
Atomowka macie czas , Wy ma cycusiu jestescie .

parnoty dzien kolejny,
chyba juz z tydzien jest 35 w cieniu
Zrobiłam nam obiad, Hanuli "papke",
cała szklaneczke opytoliła. na jutro zostało.
soczek jagódko-wy popija, dostalismy słoik od tesciowej własnej roboty.
co do jedzenia całych np brokuł w raczkach to tak sie robi ale musza zebolki byc
a u nas jeszcze siekaczy nie ma.

Ostatnia edycja:
ato z tego co czytam to sporo zostało na mleku jeszcze- mój wkoncu tez póki co ;-)
Ja za to na odwrót zawsze znałam teorie, że wprowadza się jedzonko od 4 msc i tyle. I nie wyobrażam sobie dzieciaka który wygląda na ponad 6 msc kolejne trzy tylko na cycu trzymać :baffled: Myślę, że na wyjazd do Polski bede sie szykowac z odstawieniem, czyli jeszcze przynajmniej 1,5 miesiąca. Jednak jedzonko juz wprowadze na czasie :tak:

dziewczynki dziekuje Wam za odpowiedzi!

mini- no wlasnie, prosze mnie nie straszyc :tak::-D jesli chodzi o to o czym mysle, to nie ma szans; od urodzenia mlodego odbyly sie tylko 2 proby :eek:

Angel- no wlasnie...ja wiem, ze to moze nie temat na to miejsce, ale kurde na serio u Was tez taka posucha jak u nas? ufff kamien z serca, bo juz myslalam,ze tylka ja jakas taka lewa jestem i cos ze mna nie tak :-D

Pere- o juz miecho tez?? to niezle!

kindzia- niezla wyzerka dla H. :-D a soczku od tesciowej zazdraszczam!

Atomowka- nie my tez juz sie 'dozywiamy' od pewnego czasu, ale nie codziennie, bo tak jak juz pisalam kiedys, z mojego lenistwa to wynika :zawstydzona/y:
faktycznie laski trzeba uwazac z ta marchewa, bo kurde ona tak zatyka, ze szok, jak moj maly nie ma zadnych problemow z kupiszonami tak po marchewce, meczy sie troszke.

a zreszta...nie wiem zmiana miejsca czy wody do mleka itd, ale Igus tutaj slabo mi spi, budzi sie 2- 3 razy na mleczko :szok::szok: a w domu spal caluskie noce! a moze tak rosnie intensywnie, sama nie wiem.

kurde laski ja tez chce tego Waszego polskiego upalu, bo dostane do glowy tutaj, cala niedziela w domu, wszyscy spia :eek: a mialam takie fajne plany :-(
jak nad polskim morzem w sierpniu tak nam ' dopisze' pogoda to zwariuje, a jeszcze jedziemy do takiej dziury, ze poszalejemy, jeszcze my jak my, starzy, w karty pogramy czy cos, ale dzieciaki?!

Pere- a Wy kiedy jedziecie? i gdzie w koncu znalezliscie mete?
a i nie przejmuj sie; ja sobie wczoraj zakupilam sliczny kostium kapielowy, ale wygladam w nim :szok::no::no: nie rozbiore sie przy ludziach na pewno :no: teraz poszukuje jakiego pareo, albo lekkiej sukienusi, w ktorej bede smigac przy ludziach na plazy.

a co do tego okresu; dzis myslalam, ze to juz, a tymczasem nadal nic, ale brzuch mnie boli,moze cos sie jednak rusza, a nie teskno mi wcale, skad :-D tylko nie chcialabym, zeby to oznaczalo jakiejs choroby czy cus :eek:

ps.zezarlo i tego posta :szok: a tak sie naprodukowalam :wściekła/y: dobrze, ze za przykladem vill skopieowalam najpierw tresc :-D

mini Ty juz nie starsz ajako:-D
No mnie polog chyba najbardziej ze wszystkich wykonczyl przez to nie oczyszzczanie przeciez w szpitalu tydzien lezalam masakra jak sobie pomysle to az mnie telepie!!!!!!!

U nas tez antykoncepcja 100% po 3 miesiacach po porodzie dopiero sprobowlismy raz ale bylo tak jak przed porodem:-)

atomowka tak ja w 100% caly czas cycek tylko mm nie daje ani nic innego cycek cycek i tylko cycek:-D

My po spacerze
Nogi mnie bolą jak rzadko kiedy, nachodziliśmy się jak głupki. Potem wstawię kilka fotek

No właśnie jakoś zapominam ,że część maluchów jest sporo starsza od mojego Alka i tak wszystkich,że tak powiem mierzę jego miarą

Ajako jak pisałam ja okresu też nie miałam jeszcze ale brzuch, jajniki to mnie bolą już od dłuższego czasu( w sensie 2 msc jakieś) ale nic nie leci

Ajako głowa do góry i wskakuj w kostium, wiem że łatwo się mówi ale kurde ja tam mam w nosie ludzi co oni sobie pomyślą
Nie wyobrażam sobie być nad wodą i siedzieć w ciuchach

Angel jak jesz raz dziennie to waga powinna sama spadać, no chyba,że obżerasz się zaraz przed snem nieodpowiednim żarciem

Jeżeli chodzi o sex to my z moim TŻ nie próżnujemy:-D
szczerze mówiąc to ja po porodzie choć też pierwszego razu się bałam, śmialo mogę powiedzieć,że jest mi teraz lepiej, dużo lepiej, nie wiem czemu

reklama
ajako ja nie straszę :-) przecież sama pisałaś że mogła byś mieć duuużo dzieci :-D:-D:-D

Perelandra u mnie było to samo ... grzmiało , grzmiało i się rozwiało :eek:

Kindzia super że gotujesz sama ... i to jakie pyszności :-) Ja też wolę dawać Dusi slow food a nie fast food :tak:
Tunia a bo to takie tylko gadanie że poród coś zmienia ;-) u mnie nie zmieniło się nic ani po pierwszym ani po drugim porodzie :sorry: a mąż też nie narzeka :-D:-D

Angel to niezły musi być ten posiłek skoro jesz raz dziennie a waga a nie spada :-) lekka kolacja składająca się zaledwie z prosięcia :-D:-D:-D
A tak poważnie to dbaj kobito o siebie i chociaż jakieś kanapki przegryzaj jak nie masz czasu gotować:angry:

lecę utulić mojego łobuza ....

Do góry