reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2013

Corazon, Zabka też się skarżyła na suchość, ja słyszałam że właśnie w ciąży skrajności, ja niestety po tej drugiej stronie, teraz już na to przygotowana ale w pierwszej ciąży ciągle do kibelka biegałam z obawą, że jednak okres przyszedł

Jotka nie zazdroszczę sytuacji z Rodzicami, trzymam kciuki by było tak jak Madziaa piszę i po pierszym szoku przyszła radość

Dziewczyny z małymi "przylepkami" troszkę Wam zazdroszczę, mój Synek bardzo niezależny, przytulać się lubi owszem ale jak ma nastrój, no ale przynajmniej nie mam problemu z noszeniem, tego oduczyłam już jakiś czas temu bo już za ciążki się zrobił, żeby go często na ręce brać

reklama
Corazon nie martw sie tym, każda kobieta ma inaczej, nawet ponoć ta sama kobieta inaczej każdą ciąże przechodzi ... na objawy nie ma reguły.

Co do sprzątania jak cie brzuch boli to nie ma co faktycznie, mój mnie rozumie i może nie chce mu sie sprzątać za bardzo ale przynajmniej dzieli ze mną obowiązki i jak mam umyc podłogi to mowi ze mam to robic pomału i sie nie meczyc. Ale wiadomo ja to wole zawsze szybciej skończyc. A co do brzucha mnie to nie boli on w ogóle. Czasem bardzi rzadko i to na chwile... w poprzedniej ciazy ktora była pusta bolał mnie non stop, z kolei takich objawow typowo ciazowych nie mialam jak mdlosci i te zapachy piekielne, poszłam robic pranie i jak wsypywałam proszek mial taki intensywny zapach ze musialam nos zatkac, to sie robi komiczne dziewczyny, rzeczy ktorych kiedys nie czułam czuje teraz ze zdwojana sila :-p

Dzięki za pocieszenie dziewczyny. Chcę mieć to już za sobą więc umówiłam się z mamą na skypie wieczorem. Mam nadzieję że będzie dobre połączenie, chcę zobaczyć dokładnie jej minę ;-) nie ma to jak poważna rozmowa przez kamerkę.
A co do śluzu to ja też się z tydzień temu zmartwiłam bo u mnie susza jak nie wiem, a słyszałam wcześniej że na początku ciąży jest na odwrót. Ale dla uspokojenia poczytałam w internecie na różnych forach i dowiedziałam się że to też normalne ;) że albo od razu jest go dużo albo pojawia się później. Więc nie ma się co martwić :)

Jotka, nie martw się mamą, pewnie będzie w szoku, ale szybko jej przejdzie jak pomyśli o maleństwie, przecież będzie babcią:-)
A ja ryczę od dwóch dni wieczorem, nie wiem czemu coś mi się do łba przyczepi i w ryk. Mam nadzieje że to przejdzie.
Co do uwodnienia części dolnych, to u mnie cały czas coś jest, nigdy tak nie miałam. Nie jest go tak dużo jak w dniach płodnych ale jest cały czas non stop. Muszę we wkładkach chodzić:-D

corazon u mnie tez susza:baffled:w poprzedniej ciazy mialam sluzu duze ilosci. teraz czasami cos wyleci. nawet jak moj mnie smyra to jest sucho az jestem w szoku bo nigdy tak nie bylo. reagowalam odrazu;-) moj doktorek ma teraz miesiac urlopu wiec nic sie na razie nie dowiem.

jotka spokojnie bedzie dobrze.

Maryla86 a takie pytanie co robisz zeby maluch sam chodził spac bo mi jakos sie to nie udaje zasypia mi na kolanach? :-( troche to meczace

dzis pierwszy dzien zlego samopoczucia caly dzien chce mi sie spac plakac i mdłosci

Corazon, a u mnie odwrotnie - zawsze u mnie była susza i zero śluzu płodnego, dziewczyny z forum poradziły olej z wiesiołka i pomógł, za to teraz czasami robi mi się mokro. Nie wiem czemu tak się dzieje, dziwne to dla mnie, martwię się czasem, że zobaczę krew.. Wczoraj było mokro, dzisiaj jest sucho.

Powtórzyłam dzisiaj betę, wyniki w poniedziałek. Jeśli będzie ok, to więcej nie będę tego robić.

Mi też się strasznie spać chce, dziś miałam już 2 drzemki :) i zaraz szykuję się do kolejnej...

reklama
Do góry