reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2012

Mina mi tez sie włączył chyba syndrom wicia gniazda, zaczęłam prać ciuszki i generalne oprzyrzadowanie przeglądnelismy.Tylko juz bym chciala sie przeprowadzić i móc sobie to wszystko poukładac, a tak będe teraz gdzies składowac i potem pakowac i znów rozkladać.
Do tego wczoraj przejrzałam swoje rzeczy i troche tego poszło do kosza, po porodzie pójdzie nowa seria ciązowych rzeczy i trzeba bedzie szybko wracac do figury i uzupełnic garderobę:happy:

Karola super ze wy juz na nowym mieszkanku, nie forsuj sie za bardzo.

reklama
Witam się śpiochy jako pierwsza :-) i lecę nadrabiać

majeczka - jak Ci w NOWYM pięknym, leniwym świecie?

Karola - szybkiego i mało męczącego rozpakowywania

Paula - widzę, że klonujemy czynności :-)

Ostatnia edycja:
zapomniałam napisać, jaki miałam piękny sen :-)
urodziłam Michasia, trzymałam go w ramionach takiego ślicznego i ciepłego :-), żadnego bólu, żadnych hałasów i mówię do niego "no choć sprawdzimy, jak to z tym karmieniem będzie", nacisnęłam pierś, a tu taki strumień mleka trysnął i karmiłam tego mojego smoka tak spokojnie i przyjemnie dla obojga :-) - ech żal było się budzić :-)

edit:

dziewczynki, te z Was, które karmiły piersią - jak długo Wasze maluszki spały w nocy , tak świeżo po porodzie i jak sobie radziłyście z ustawianiem rytmu dnia i nocy ?

Ostatnia edycja:
Sonka mój synek świeżo po porodzie w nocy jak i w dzień budził się co 1-2h na jedzenie.Straszny był z niego głodomor,a i się nie najadał .Poddałam się i dałam butelkę :cool2:

witajcie moje drogie, wczoraj juz sił nie mialam odpalić kompa w domu, dzis nadrobiłam i juz pisze, co i jak
Paula
, Mina, sonkaa, aguga dziekuje Wam :* od jutra jednak bede wolnym człowiekiem :sorry2:

jutrzenko dziekuje że pytasz
wizyta w porządku, zbadała mnie normalne - wszystko okej, szyjka długa, PH w porządku.. na USG w porządku, ale ona nic nigdy mi nie mowi, a wyczytałam juz w domu w opisie, ze łożysko umieszczone "na dole i przedniej ścianie", muszę ją dopytać :zawstydzona/y: a maluszek jest mniejszy niz powinien - zamiast na ponad 27 tc, wagowo jest na 26 tc, więc znów przesuniety termin, teraz na 5 listopada:szok:
majeczka - & za Twoją wizytę, u mnie ok, choć Michał się nie odwinął, dlaczego nie możesz wejść na wątek wizyt? GRATULUJĘ wizji leniuchowania :-)

wczoraj juz w pracy tak szalałam z porządkami ze nie moglam sie przełączyć miedzy wątkami, ale dzis juz nadrobie, a Michaś wciąż zaplątany, tak? :-(
Witam dziewczyny:-)
Ja tylko na chwilkę bo dziś się przeprowadzamy...wszystko już mamy na nowym mieszkaniu
wielkie gratulacje i powolutku działaj, nie przemęczaj sie, bo i Ciebie hygienistka odwiedzi ;-)
ja dzisiaj zebrałam miętę - i suszą się w drewutni wiązanki pachnące :-)
zasypałam jeżyny cukrem na sok - zaczęły dojrzewać, klęska urodzaju normalnie - ja nie wiem kiedy odpocznę, papierówki też już lecą i trzeba będzie obierać, wyciąć ogryzki i mrozić
małż wpadła w jakis trans i wyplewił wszystkie ścieżki, uformował tuje w kule, pomalował piwnice, wyplewił mi też jeden skalniak, bo juz się nie schylam :-(, az mi wstyd :zawstydzona/y::zawstydzona/y:, bo przy nim czuję sie jak leń :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
sonkaa Wy obydwoje zapierdzielacie jak samochodziki.. podziwiam!!! ja mojego męża musze w większości zmuszać i marudzić nad uchem zeby sie za coś wziął, a Twój to ideał!;-)

majeczka - jak Ci w NOWYM pięknym, leniwym świecie?

no właśnie.. jestem w pracy jeszcze dziś, nastąpiła nieoczekiwanie zmiana planów. Wczoraj wszystko popakowałam, przygotowana do wyruszenia do domu, a tu na wizycie pani dr mi mowi ze L4 nie moze mi wystawić równocześnie z zaświadczeniem do szkoły rodzenia o braku przeciwskazań do ćwiczeń, moje zdziwienie sięgnęło zenitu :szok: albo albo.. dwa wyjscia były: albo biore od dzis L4 i musze isc do innego lekarza po zaświadczenie, który nie bedzie wiedzial ze jestem na L4, albo ide do pracy, ona mi wypisuje zaświadczenie i za kilka dni pojde na L4. wybrałam drugie wyjscie, tylko doszłyśmy do konsensusu - tylko dzis jestem jeszcze w pracy, a w czwartek mam do niej przyjechać i wystawi mi L4 od jutra ;-)
także dzis jeszcze sie przemęcze i jutro juz bede kobietą w ciąży - celebrytką, jak to Mina napisała :-D

Witam i ja :-)

sonkaa, ale piękny sen :-) mi tak samo ostatnio śniło się, że urodziłam Malutką i przytulałam ją, a była taka piękna, że napatrzeć się nie mogłam i od razu zaczęłam szukać wszystkich po domu, żeby pokazać jakie mam słodkie dziecko :-)
A co do karmienia piersią, to Olek na początku budził się prawie idealnie co 3h, zresztą on był takim pieszczoszkiem i bardzo lubił przytulanie do cyca. Ale nie mieliśmy problemów z rytmem dnia i nocy.

Majeczka, o kurcze to ładne zaskoczenie, ale dobrze, że to tylko jeden dzień, jakoś to przeleci i od jutra już wykorzystasz L4 na maksa :-) a może dzisiaj wypuszczą Cię wcześniej do domu ? W sumie i tak miałaś być już na zwolnieniu to mam nadzieję, że nie będą Ci kazali robić nie wiadomo czego.
No i gratuluję udanej wizyty, a terminem się nie przejmuj to, że dziecko wychodzi mniejsze wcale nie oznacza, że urodzisz później, a nawet jeżeli to Maluch sam wie najlepiej kiedy jest gotowy i prędzej czy później każda z nas wreszcie przytuli swoje wyczekane Maleństwo.

A u nas zapowiada się gorąc więc póki nie ma jeszcze aż takiego słońca to wyjdziemy z Olim na dworek, no i potem muszę zabrać się za obiad, a jakoś weny nie mam :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Sonka mój synek świeżo po porodzie w nocy jak i w dzień budził się co 1-2h na jedzenie.Straszny był z niego głodomor,a i się nie najadał .Poddałam się i dałam butelkę :cool2:

ja po pewnym czasie też Majkę dokarmiałam butlą, ale tylko w nocy - w dzień sam cyc, teraz plan jest taki, żeby tylko cycować :-)

Majeczka - życzę, żeby tej ostatni dzień szybko i miło zleciał , a potem witaj w świecie celebrytek ciążowych, jak pisze Mina :-)

reklama
Majeczka, o kurcze to ładne zaskoczenie, ale dobrze, że to tylko jeden dzień, jakoś to przeleci i od jutra już wykorzystasz L4 na maksa :-) a może dzisiaj wypuszczą Cię wcześniej do domu ? W sumie i tak miałaś być już na zwolnieniu to mam nadzieję, że nie będą Ci kazali robić nie wiadomo czego.
No i gratuluję udanej wizyty, a terminem się nie przejmuj to, że dziecko wychodzi mniejsze wcale nie oznacza, że urodzisz później, a nawet jeżeli to Maluch sam wie najlepiej kiedy jest gotowy i prędzej czy później każda z nas wreszcie przytuli swoje wyczekane Maleństwo.

mimi powiem Ci ze kopara mi opadła jak to wczoraj usłyszałam. w pracy tak wszystko posprzątałam i rozdysponowałam, że dzis nic znaleźć nie mogłam:-D niestety wczesniejsze wyjscie itp nie wchozi w grę, jestem normalnie w pracy.. jakos przemęczę, ale juz na przetrwanie tu siedze ;-)

Karola odpoczywaj, nalezy Ci sie po wczorajszym dniu! o widzisz, Tobie tez termin przesunął sie, a cykle moje tez byly bardzo nieregularne, czasami nawet o 2 tygodnie przesuniete

co do rozmiarów maluszka, to wlasnie tak sobie mysle ze to bardziej te nieregularne cykle niz jakies "niedożywienie", tym bardziej ze waga mieści sie w normie, tak dr powiedziała

sonkaa sen rzeczywiście cudny, spełnienia życzę!!

EDIT: płeć dzidzi się potwierdziła - czekamy na Wojtka :-D

Ostatnia edycja:
Do góry