reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nasze ciążowe dolegliwości i samopoczucie

reklama
Rozstępy mam przeokropniaste ale w nosie je mam :) a jaki cellulit mi się zrobił na udach to poprostu bleeee! nogi mi puchną strasznei a najgorsze jest to ze nie moge oddychać , najgorzej jak si epołoże ,wczoraj do 1w nocy walczyłam żeby usnąc i znaleźć sobie pozycję w ktorej bede mogla lezeć i oddychać:( ehhh
Alebur i jak ??

Maja ja rozstępy też mam i też je kicham :tak:co do cellulitu zniknie zobaczysz :tak: bo to przez zatrzymana wodę w organizmie:tak:

ja mam wagę +12,300 i obwód brzuszka 108 cm więc chyba tak źle nie jest:D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
od wczoraj jakaś taka bardziej mokra sie tam czuję barwa na przemian przezroczysta, beżowa i biało-glutowata ... i tak sie zastanawiam czy nie lepiej tego sprawdzić wcześniej niz - wizytę u gina mam 20stego na ostatniej wizycie też mnie tak wymacał tam ze gwiazdy widziałam i właśnie obawiam sie czy on mi czegoś tam nie zruszył :-(no niby to normalne ale jakoś mocniej niż wcześniej .....
Maluszek mniej sie rusza to raczej teraz takie wypinanie niż kopnięcia - ale ma mało miejsca więc chyba tak to już jest

Rozstępy mam przeokropniaste ale w nosie je mam :) a jaki cellulit mi się zrobił na udach to poprostu bleeee! nogi mi puchną strasznei a najgorsze jest to ze nie moge oddychać , najgorzej jak si epołoże ,wczoraj do 1w nocy walczyłam żeby usnąc i znaleźć sobie pozycję w ktorej bede mogla lezeć i oddychać:( ehhh
Alebur i jak ??

Ciśnienie do wieczora nie spadało, a tak się składa , że mój gin przyjmował wczoraj , więc pojechałam do niego. Powiedział , że jest za wysokie , ale nie ma aż takiej tragedii bo spadało bez leków , więc zapytał , czy chcę się położyć do szpitala? na co ja , że jeśli nie ma takiej potrzeby , to wolałabym spróbować lekami zbijać w domu. Więc dostałam Dopegyt i Isoptin 3 x 1 tabl. Rano wstałam , bez leków jeszcze ciśnienie 140/80, wzięłam tabl i zobaczymy co się będzie działo. Jak tabletki nie pomogą to mam się zgłosić do szpitala.

od wczoraj jakaś taka bardziej mokra sie tam czuję barwa na przemian przezroczysta, beżowa i biało-glutowata ... i tak sie zastanawiam czy nie lepiej tego sprawdzić wcześniej niz - wizytę u gina mam 20stego na ostatniej wizycie też mnie tak wymacał tam ze gwiazdy widziałam i właśnie obawiam sie czy on mi czegoś tam nie zruszył :-(no niby to normalne ale jakoś mocniej niż wcześniej .....
Maluszek mniej sie rusza to raczej teraz takie wypinanie niż kopnięcia - ale ma mało miejsca więc chyba tak to już jest

Co do ruchów to od razu zapytałam mojego gina o to samo , ale mimo , że ja nie czułam ruchów , na usg widać było wyraźne ruchy i , że to teraz będzie normą, że będą rozciągania a nie kopniaki i rzedsze niż dotychczas. Ale jak masz możliwość to idź do gina ten śluz sprawdzić , może jakiś stan zapalny ?

Ostatnia edycja:
Ja juz mam jakas obsesje z tymi ruchami. wole jednak jak Maci swiruje, az mnie to boli. nie lubie jak spi... doszlo do tego, ze jak dlugo cisza, to zamiast logicznie pomyslec ze wlasnie spi(no bo kiedys musi), to go musze poruszac, najczesciej po dupce, bo mam ją caly czas wypieta na przodzie... on sie wtedy "oburza", skopie mnie i jestem spokojniejsza... z drugiej strony mam potem wyrzuty, ze mu nie zapewniam spokojnego snu... ehhh no chyba powinien sie juz urodzic, nie miala bym takich durnych dylematow.....

Alebur dobrze, że pojechałaś i sprawdzilaś trzymam kciuki za spadajace ciśnienie:tak:

Lotka ja mam to samo :-D

Merlin
jedź sprawdź będziesz spokojniejsza... bo mogą się wody sączyć

Lotka teoretycznie mogłabyś już rodzić , pocieszaj się jednak ,że to już niedługo - worek już się rozwiązał ;)

reklama
Do góry