reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

jak to mozliwe moj nigdy jeszcze nie przespal wiecej niz 4 godziny :eek: nawet jak go do pelna zatankuje mm to i tak sie budzi za 3-4....

sicil u mnie dokladnie to samo, karuzela sporadycznie go zainteresuje ale tez na kilkanascie minut, rano humorek dopisuje, a im pozniej tym gorzej. spi 3h tylko jesli jestesmy na spacerze, a jak sie budzi po 17, to ogolnie juz tylko placz i marudzenie az do kapieli o 19. na szczescie pozniej spokoj, w nocy spi dobrze, chociaz to.

i tez zauwazylam ze placz mu sie zmienil w krzyk jakies dwa tygodnie temu. juz nie jestem w stanie rozpoznac tych 4 rodzajow placzu, wszystko to ten sam wrzask, az uszy wiedna:baffled:

reklama
witam

Madzia trzymam kciuki za utrzymanie laktacji, myślę , że może lepiej spróbować bez dokarmiania MM, chyba że nie czujesz się na siłach... nie przejmuj się brakiem regularności

Sicil super, że się odezwałaś! cieszę się, że u Was w porządku, współczuję że Julek daje wam popalić w dzień i w zupełności rozumiem twoją sytuację;-)

Klusia Kasia.natka Sergiuszek też tak ma że jak nie chce a próbuje go przystawić to jest wielka histeria, a ja często mam wrażenie że się nie najadł bo jadł tylko 5 minut, odbił i cyca już nie chce:eek:

Dzień Dobry:)

Madzia- tak mi przykro. Trzymaj się kochana&&&

Pamka- mam ten sam "problem". Mój już drugą noc zasypia ok 20 i budzi się o 6. Wczoraj tak się zerwałam, że wpadłam na łóżeczko. Pierwsza myśl była, że coś się stało... A wkładki mi przeciekły... Od rana piję herbatkę na laktację bo sie boję, że strace pokarm. Kurcze, to chyba za wczesnie, żeby tak szkrab przesypiał całą noc.

Madzia- tak mi przykro. Trzymaj się kochana&&&

Pamka- mam ten sam "problem". Mój już drugą noc zasypia ok 20 i budzi się o 6. Wczoraj tak się zerwałam, że wpadłam na łóżeczko. Pierwsza myśl była, że coś się stało... A wkładki mi przeciekły... Od rana piję herbatkę na laktację bo sie boję, że strace pokarm. Kurcze, to chyba za wczesnie, żeby tak szkrab przesypiał całą noc.
no nasza Misia śpi bez przerw od około 21 do około 6 już od paru tygodni (z małymi wyjątkami) a dziś do 7:30!!! myślę że nie ma reguły czy to za wcześnie, pediatra nam powiedziała że tylko się cieszyć że daje się wyspać a dopóki przybiera na wadze nie ma co budzić :tak:

aga! zapomniałam, super ten pomysł z ogrodem :blink: a czy na kocu też kładziesz maluszka czy tylko w leżaczku?

zaza mam to samo - czasem je koło 5 minut i już :baffled: no ale gdzieś wczoraj wyczytałam że dzieciaczki w tym wieku potrafią już ssać tak efektywnie że może im wystarczać nawet kilka minut!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mój Julek właśnie się przekręcił z placków na brzuszek:szok: Wiem, że nie było to celowe ale jednak...
Jego mina jak znalazł się w tej pozycji- bezcenna:-D:tak:

dziewczyny, w co się bawicie ze swoimi maluchami? bo mój też jest z tych szybkonudzących się, leżaczek chwila, bujaczek chwila, karuzela chwila, grzechotki tez chwila .... guganie tez nie za dlugo .... acha, na macie tez dlugo nie poleży :( nie chce przyzwyczaić jego na noszenie na rękach. czasami brak mi pomysłów, muszę na necie poczytać, może jakaś zabawa ruchowa dzięki której łatwiej przyjdzie jemu odrwacanie się z pleców na brzuch np?

Ja tylko na chwile u nas wsio oki.
Rysica- dziękuje ale jeszcze nie mąż....jak na razie nie przewiduje ślubu bo jak mi numer jakis odwali to sie rozmyslam wkółko ....ach te chłopy

no nasza Misia śpi bez przerw od około 21 do około 6 już od paru tygodni (z małymi wyjątkami) a dziś do 7:30!!! myślę że nie ma reguły czy to za wcześnie, pediatra nam powiedziała że tylko się cieszyć że daje się wyspać a dopóki przybiera na wadze nie ma co budzić :tak:

aga! zapomniałam, super ten pomysł z ogrodem :blink: a czy na kocu też kładziesz maluszka czy tylko w leżaczku?

zaza mam to samo - czasem je koło 5 minut i już :baffled: no ale gdzieś wczoraj wyczytałam że dzieciaczki w tym wieku potrafią już ssać tak efektywnie że może im wystarczać nawet kilka minut!

Moj tez je krotko w dzien ale szybko co 2 lub 2,5 h w nocy co 3 lub 4

Dziewczyny znalazłam ciekawy temat na czasie płacz polecam
101 sposobów na płacz dziecka

Pamka- mam ten sam "problem". Mój już drugą noc zasypia ok 20 i budzi się o 6. Wczoraj tak się zerwałam, że wpadłam na łóżeczko. Pierwsza myśl była, że coś się stało...
Jak Zośka tak długo śpi to też idę sprawdzić, czy żyje :sorry2:

dziewczyny, w co się bawicie ze swoimi maluchami? bo mój też jest z tych szybkonudzących się, leżaczek chwila, bujaczek chwila, karuzela chwila, grzechotki tez chwila .... guganie tez nie za dlugo .... acha, na macie tez dlugo nie poleży :( nie chce przyzwyczaić jego na noszenie na rękach. czasami brak mi pomysłów, muszę na necie poczytać, może jakaś zabawa ruchowa dzięki której łatwiej przyjdzie jemu odrwacanie się z pleców na brzuch np?

Wczoraj w jednej z książek wyczytałam, że dzieciaczki w tym wieku lubią jak się im wiesza nad głową balona lub lekką piłkę. I jest dla nich frajda jak machają łapkami, trącają balona a on się rusza ;-) Czy faktycznie tak jest? Nie wiem, nie próbowałam jeszcze.
Polecają jeszcze zabawianie dziecka przy pomocy małych pacynek nakładanych na palce.

reklama
Cześć baby ;-)

U mnie dzisiaj z plecami nieco lepiej, ale nadal zgięta w pół chodzę :baffled:
Całe szczęście że akurat M. jest od soboty na urlopie, bo inaczej musiałabym kogoś do pomocy sprowadzać.
Moje chłopaki na spacerze, a ja zaraz sklecę jakiś obiad, na tyle na ile mi sił starczy ;-)

December piękna nowa fotka w avatarze :-) Ja na kręgosłup nic nie biorę, bo karmię, tylko raz wzięłam czopek w sobotę, bo mnie wzięło jak byliśmy u znajomych na grillu więc musiałam się jakoś znieczulić..

Agaunpestka jak tam Twoje kręgi dzisiaj?

Sicil witaj kochana i zaglądaj częściej! :-)

Młodak fajnie, że z Twoim lepiej i nastaw się pozytywnie! Tak ma zostać i już ;-):cool2:

Gosikk tutaj masz linka do stronki z której ja korzystam, jeśli chodzi o zabawy rozwojowe :tak:

0-3 miesiące - Katalog zabaw rozwijających - Wychowanie - BabyOnline.pl

A mój Julek ostatnio ma jakąś fazę na jedzenie, a raczej ssanie - strasznie łapczywie je i długo, zwłaszcza przed spaniem. A jak już przysypia i wyjmuję mu cycka z buzi, to się od razu bardzo głośno domaga. Nie wiem czy to jakaś nagła potrzeba ssania? Nie czuję już brodawek, do tego ten kręgosłup ... sypię się po prostu :eek: Jedyny plus to to, że ostatnio jak tak długo je, to ma potem dłuższe przerwy w nocnym karmieniu. Zjada np. o 20, 24, potem o 5. Albo o 20, potem dopiero o 3 i 5. Czyli jedno karmienie zaczął omijać.

Do góry