reklama
Cześć dziewczyny witam się popołudniowo obiadek mam od wczoraj więc spokój.
Słuchajcie mam takie pytanko bo w nocy prawie nic nie spałam bolał mnie brzuch jak na @ teraz jest już oki ale czy to mogą być już skurcze przepowiadające ?
A mały mi tak rozciąga brzuch we wszystkie strony aż boli
Azorek, Maleństwo &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mina ja też tak liczę tygodnie.
Esi ja liczę tak jak podał właśnie Majeczka ;-)
Majeczka ja chodzę w legginsach mam 3/4 i długie do tego tuniki normalne nie ciążowe i śmigam od początku
Jutrzenka wszystkiego naj z okazji rocznicy
emotion dużo zdrowia
karola ja mam prysznic w domu i dla mnie też to super rozwiązanie
Słuchajcie mam takie pytanko bo w nocy prawie nic nie spałam bolał mnie brzuch jak na @ teraz jest już oki ale czy to mogą być już skurcze przepowiadające ?
A mały mi tak rozciąga brzuch we wszystkie strony aż boli
Azorek, Maleństwo &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mina ja też tak liczę tygodnie.
Esi ja liczę tak jak podał właśnie Majeczka ;-)
Majeczka ja chodzę w legginsach mam 3/4 i długie do tego tuniki normalne nie ciążowe i śmigam od początku
emotion dużo zdrowia
karola ja mam prysznic w domu i dla mnie też to super rozwiązanie
Ostatnia edycja:
marand
pełna szczęścia
witam
nikamo - kciuki za wizytę i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy;-)
Azorek - trzymam kciuki i czekamy na relację, jeśli to wody to szybkiego i szczęśliwego rozwiązania;-)
Malenstwo - kciuki za cesarkę i szybki powrót do domku razem ze zdrowym maluszkiem
Malinova - kciuki zaciśnięte i nie smuć się tak, jesteśmy z tobą, wszystko będzie dobrze;-)
a mnie nadal żebra bolą, nie mogę leżeć i siedzieć, chyba muszę się wziąć za robotę to może będzie lżej, w pierwszej kolejności zrobię obiadek, a później może jeszcze zajrzę
nikamo - kciuki za wizytę i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy;-)
Azorek - trzymam kciuki i czekamy na relację, jeśli to wody to szybkiego i szczęśliwego rozwiązania;-)
Malenstwo - kciuki za cesarkę i szybki powrót do domku razem ze zdrowym maluszkiem
Malinova - kciuki zaciśnięte i nie smuć się tak, jesteśmy z tobą, wszystko będzie dobrze;-)
a mnie nadal żebra bolą, nie mogę leżeć i siedzieć, chyba muszę się wziąć za robotę to może będzie lżej, w pierwszej kolejności zrobię obiadek, a później może jeszcze zajrzę
esi
Fanka BB :)
Esi mi sie po prostu nie chce wokół siebie wiele robic, ubieram to w czym mi wygodnie i juz, katorgą jest ubranie sie w coś by wyjść z domu, bo wszystko mnie obciska i irytuje, ze niby mam ciuchy w szafie ale albo w nie nie wchodzę albo źle sie w nich czuje. I pomysleć ze wg początkowego planu mialam jeszcze teraz do pracy chodzic, ciekawe w czym
KArola no widzisz, we trójkę z Esi jestesmy mniej wiecej na tym samym etapie, ale cos kolezanka sie pospieszyla z pakowaniem torby, zatem i my musimy ;-) Esi a ja mysle ze te kąpiele to nie zabobony, tylko chodzi o to, ze przy wchodzenia do gorącej wody nagle zmienia sie ciśnienie - maluszkowi takze i może dochodzic do jakiś powikłań, syszalam o tych zaleceniach szczegolnie na początkowym etapie ciąży.
Nic nie przyspieszyłam. Wiem, że wczoraj obiecałam pakowanie torby, ale oczywiście się to skończyło tak jak zwykle, czyli znalazłam sobie inne ważniejsze zajęcia ;-) Stwierdziłam, że szafki w kuchni mnie tak irytują, że poszła szmatka w ruch i wszystko ładnie wyczyściłam, połowę zapasów wyrzuciłam (niestety przeterminowaną) a drugą połowę ładnie poukładałam. Zobaczymy na jak długo :-) Jeszcze mi zostały 2 szafki z porcelaną i apteczka do przejrzenia. Stamtąd też będzie co wyrzucać. Ale to już zrobię jutro.
A torba.... hmmm chyba zabiorę się za nią w któryś (może ten) weekend, bo stwierdziłam, że muszę to zrobić przy mężu. Już któraś z Was to zauważyła, że jak on nie będzie widział gdzie co wkładam, to potem w szpitalu wszystko wyląduje na podłodze. Ale mogę się pochwalić, że mam już prawie wszystko, co potrzebuję do szpitala. Jeszcze poszukam tych podkładów, o których mówiłyście ostatnio, bo ja zaopatrzyłam się w bellę i babyono, więc kiepsko. DO tego dokupię tantum rosa i małą pastę do zębów. i wsio to torby.
Co do ubierania to też czasem już nie mogę patrzeć na mój brzuch mimo, że nie urósł jakiś wielki. Dlatego po mieście śmigam w legginsach i tunikach (tak jak MartaSx) albo dłuższych koszulach (takich o męskim kroju). A czasem z utęsknieniem tylko patrzę na moje rurki albo spódnice, które wiszą smętnie w szafie.
A właśnie mam problem teraz, bo w sobotę idę na imprezę do rodzinki i nie wiem co mam założyć. Cały czas obstawiałam taką małą czarną, która jest w brzuchu trochę luźniejsza, ale nie mieszczę się już w nią!

nikamo byłabym zapomniała - wszystkiego naj z okazji rocznicy!
azorek84
mama Amelii 2009
dziekuje dziekuje ale Olivka nie dziekuje i jeszcze posiedziazorku!&&&&&&&&&& wpuszczamy Cię do kolejki :-)

MALENSTWO trzymam kciukaski&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Witam
nikamo- wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
azorek, maleństwo- trzymam kciuki. Powodzenia!!!
Ja zaraz zabieram się za końcową organizację sypialni. Zostały 2 torby do rozpakowania i jakoś nie mogę się zabrać ale dzisiaj koniec bo w planach mam zaraz potem jedną zapakować
)) Boję się że mnie dopadnie a ja nic nie mam spakowane.
Wczoraj wieczorem już panikowałam bo jak się położyłam to mały coś się nie ruszał, głaskałam, mówiłam, zjadłam nawet coś słodkiego i nic. Już miałam się zrywać do szpitala ale mój narzeczony zaczął mnie uspakajać, pogłaskał bebzol i od razu jak nie zaczął Antoś szaleć!!! Myślałam że mi przez pępek wyjdzie
)) Dzisiaj od rana normalnie skacze więc się troche uspokoiłam ale mam świadomość że gdyby się coś działo to nie mam nic przygotowane
A i od wczoraj mam mleko w piersiach, takie prawdziwe białe, nie taki surowiczy wypływ i jest tego trochę więc już w ogóle panikuję że zaraz zacznę rodzić!!!
nikamo- wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
azorek, maleństwo- trzymam kciuki. Powodzenia!!!
Ja zaraz zabieram się za końcową organizację sypialni. Zostały 2 torby do rozpakowania i jakoś nie mogę się zabrać ale dzisiaj koniec bo w planach mam zaraz potem jedną zapakować
Wczoraj wieczorem już panikowałam bo jak się położyłam to mały coś się nie ruszał, głaskałam, mówiłam, zjadłam nawet coś słodkiego i nic. Już miałam się zrywać do szpitala ale mój narzeczony zaczął mnie uspakajać, pogłaskał bebzol i od razu jak nie zaczął Antoś szaleć!!! Myślałam że mi przez pępek wyjdzie
Mallinowa_Paula
Fanka BB :)
Dzień dobry!
A to na szczęście zawias ;-)
Myślałam, że kolejne dziecko na forum
Maleństwo trzymam za Was kciuki &&&&&&&&&&&. Ściskam najmocniej jak mogę.
Karola, w dzien jest tyle interesujących zajęć, ze ciężko wcisnąć drzemkę
Trzymam kciuki za Twoją wizytę &&&&&&&&&&&.
Nikamo wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!
Zobacz załącznik 498930
Kciuki za wizytę &&&&&.
Karola i Majeczka ja niestety musiałam z wanny zrezygnować, bo nie umiem się kąpać w innej wodzie jak BARDZO gorąca. Najpierw starałam się ograniczać, a później lekarz wydał wyrok - koniec z wanną. Jestem skazana na prysznic, ale i tak gorący biorę i otwieram okno. W zimnej wodzie to niech sobie kaczka pływa.
Sonka czy już jesteś po fryzjerze??
Esi nie zmuszaj się, szafka nie zając!
Jutrzenko mam nadzieję, że wena wróci. A tym czasem korzystaj z uroków bycia z sobą na kanapie i leń się ile wlezie ;-)
Marand życzę żeby Ci szybko te bóle przeszły.
Piszę do Was z piłki, mam nadzieję, że pomoże i w nocy wyśpię się jak normalny człowiek!
Oczami wyobraźni widziałam Cię ze złamanym zębem po przeczytaniu pierwszej części wypowiedzi.Rano zapodałam sobie lód z sokiem jabłkowym i złamał mi sie zawias od drzwi zamrażalnika.
A to na szczęście zawias ;-)
Poród miałam lekki ale nie bezbolesny;-) Poleciałam też łaciną na kilku mocniejszych skurczach...Po prostu po wszystkich opowieściach które słyszałam nastawiałam się na ból któremu nie sprostam. A nie było tak źle. Szkoda, że nie mogę mieć pewności, że teraz też tak będzie
![]()
Myślałam, że kolejne dziecko na forum

Maleństwo trzymam za Was kciuki &&&&&&&&&&&. Ściskam najmocniej jak mogę.
Karola, w dzien jest tyle interesujących zajęć, ze ciężko wcisnąć drzemkę

Trzymam kciuki za Twoją wizytę &&&&&&&&&&&.
Nikamo wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!

Zobacz załącznik 498930
Kciuki za wizytę &&&&&.
Karola i Majeczka ja niestety musiałam z wanny zrezygnować, bo nie umiem się kąpać w innej wodzie jak BARDZO gorąca. Najpierw starałam się ograniczać, a później lekarz wydał wyrok - koniec z wanną. Jestem skazana na prysznic, ale i tak gorący biorę i otwieram okno. W zimnej wodzie to niech sobie kaczka pływa.
Sonka czy już jesteś po fryzjerze??

Esi nie zmuszaj się, szafka nie zając!
Jutrzenko mam nadzieję, że wena wróci. A tym czasem korzystaj z uroków bycia z sobą na kanapie i leń się ile wlezie ;-)
Marand życzę żeby Ci szybko te bóle przeszły.
Piszę do Was z piłki, mam nadzieję, że pomoże i w nocy wyśpię się jak normalny człowiek!
the_white_one
Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny
Emotion_sickness ojej oszczędzaj się. Przeleż cały dzień pod kocem i wygrzej się porządnie. Trzeba zdusić w zarodku choróbsko.
Esi mam to samo zdanie co do ubioru i makijażu w domu. Higiena to podstawa i w tym nie należy odpuszczać. Ale nie ma co się stroić. Czasem się pomaluję delikatnie żeby dla męża ładnie wyglądać mimo że nigdzie nie wychodzę. Ale gdzie jak gdzie, w domu ma mi być przede wszystkim wygodnie. Zwłaszcza w ciąży
Azorek i Maleństwo trzymam kciuki, oby wszystko było dobrze.
kasikd Ja ostatnio miałam podobne schizy z ruchami. Ale oczywiście wszystko jest dobrze jak u Ciebie
A mleko to ja mam od baaardzo dawna. Gdzieś w 5 miesiącu mi się pojawiło. I nie świadczy to, że zaraz urodzisz
Spokojnie
Ja ostatnio miałam nie za fajne dni. Martwiłam się moim ciśnieniem. Faszeruję się już nieźle tabletkami a i tak takie na granicy mam 145/85. Lekarz kazał mierzyć i jak kilka dni będzie wyższe to znów do szpitala. A to ciśnienie takie dziwne ciągle na granicy. I nie wiem co robić. Postanowiłam jednak, że jeszcze kilka dni się poobserwuję. No i dzisiaj całkiem dobrze się czuję
Ginka kazała dużo leżeć. Musieliśmy uaktywnić rodzinkę w pomocy do Anielki która uczy się właśnie chodzić. Nie lubię prosić o pomoc, wolę sama się nią zajmować. Jednak nie miałam wyjścia. I tak przychodzi moja mama, teściowa i szwagierka. Jest lepiej. Mogę troszkę odpocząć.
Boicie się porodu? Ja przyznam, że bardzo się boję. Przy pierwszym dziecku nie miałam strachu. Niestety było to dla mnie bardzo trudne doświadczenie i teraz boję się okropnie tego bólu. Raz obudziłam się niedawno w nocy z bólem brzucha i jak przypomniał mi się ten porodowy to zaczęłam trząść się ze strachu.
Na szczęście ból przeszedł, ale strach został.
W ogóle przeraża mnie opieka nad dwoma maluchami. Mąż będzie 2 tygodnie po porodzie ze mną, więc super. A co później? Przecież się nie rozerwę... :-(
Emotion_sickness ojej oszczędzaj się. Przeleż cały dzień pod kocem i wygrzej się porządnie. Trzeba zdusić w zarodku choróbsko.
Esi mam to samo zdanie co do ubioru i makijażu w domu. Higiena to podstawa i w tym nie należy odpuszczać. Ale nie ma co się stroić. Czasem się pomaluję delikatnie żeby dla męża ładnie wyglądać mimo że nigdzie nie wychodzę. Ale gdzie jak gdzie, w domu ma mi być przede wszystkim wygodnie. Zwłaszcza w ciąży
Azorek i Maleństwo trzymam kciuki, oby wszystko było dobrze.
kasikd Ja ostatnio miałam podobne schizy z ruchami. Ale oczywiście wszystko jest dobrze jak u Ciebie
Ja ostatnio miałam nie za fajne dni. Martwiłam się moim ciśnieniem. Faszeruję się już nieźle tabletkami a i tak takie na granicy mam 145/85. Lekarz kazał mierzyć i jak kilka dni będzie wyższe to znów do szpitala. A to ciśnienie takie dziwne ciągle na granicy. I nie wiem co robić. Postanowiłam jednak, że jeszcze kilka dni się poobserwuję. No i dzisiaj całkiem dobrze się czuję
Ginka kazała dużo leżeć. Musieliśmy uaktywnić rodzinkę w pomocy do Anielki która uczy się właśnie chodzić. Nie lubię prosić o pomoc, wolę sama się nią zajmować. Jednak nie miałam wyjścia. I tak przychodzi moja mama, teściowa i szwagierka. Jest lepiej. Mogę troszkę odpocząć.
Boicie się porodu? Ja przyznam, że bardzo się boję. Przy pierwszym dziecku nie miałam strachu. Niestety było to dla mnie bardzo trudne doświadczenie i teraz boję się okropnie tego bólu. Raz obudziłam się niedawno w nocy z bólem brzucha i jak przypomniał mi się ten porodowy to zaczęłam trząść się ze strachu.

W ogóle przeraża mnie opieka nad dwoma maluchami. Mąż będzie 2 tygodnie po porodzie ze mną, więc super. A co później? Przecież się nie rozerwę... :-(
reklama
jutrzenka
Szczęsliwa mamusia :)))
witam
polezalam troche tak do 15 bo mnie jakos zmogło
odebralam Kube i musze sobie obiad zrobic.
Wlasnie sie dusi cebulka do pierogow z mieskiem
pytalam pania w przedszkolu i za ubezpieczenie 30zl i za materialy plastyczne (wyprawke) tez 30 takze spoko.
Jeszcze niewiadomo ile ksiazki ale to powiedza.
w poniedzialek jest zebranie na 17 oczywsicie 3 raz jak ja mam wizyte w wawie u gina.
Wizyta teoretycznie na 15:15 wiec jakbym do 16 byla juz po to do 17 wroce i zdaze
odebralam z apteki to cos robione od dermatologa ktorym mam smarowac cale cialo oprocz glowy. O mamusiu, masakra. Zolte, smierdzi jak linomag albo inna masc apteczna a tluste jak smalec w polaczeniu z olejem
Paula Ty to mnie potrafisz rozbawic

Kasik ojj nie dobra mama, nie dala synkowi pospac
Esi ja swoja pakowalam sama, Nawet jakby R widzial co wkladam to i tak jakby co bedzie kotłowal
. A miesiace ja licze tak ze jak mam wg miesiaczki termin na 2 X to wlasnie drugiego kazdego miesiaca zaczynam nowy miesiac 
Marand i jak Twoje zebra po obiadku ;-)
troszke sie spoznilas bo rocznice mialam w czerwcu ale i tak dziekuje. Lepiej pozno niz wcale

;-);-)
a te bole to moga byc skurcze bo tak wlasnie bola, wiele dziewczyn to juz ma
The white dasz rade, pomysl ze jedno masz juz wieksze a Vibeke bedzie miala 2 przy cycku. To dopiero hardcore
co do piersi to w moich suuusza, jakies niegotowe czy co
polezalam troche tak do 15 bo mnie jakos zmogło
odebralam Kube i musze sobie obiad zrobic.
Wlasnie sie dusi cebulka do pierogow z mieskiem
pytalam pania w przedszkolu i za ubezpieczenie 30zl i za materialy plastyczne (wyprawke) tez 30 takze spoko.
Jeszcze niewiadomo ile ksiazki ale to powiedza.
w poniedzialek jest zebranie na 17 oczywsicie 3 raz jak ja mam wizyte w wawie u gina.
Wizyta teoretycznie na 15:15 wiec jakbym do 16 byla juz po to do 17 wroce i zdaze
odebralam z apteki to cos robione od dermatologa ktorym mam smarowac cale cialo oprocz glowy. O mamusiu, masakra. Zolte, smierdzi jak linomag albo inna masc apteczna a tluste jak smalec w polaczeniu z olejem

Paula Ty to mnie potrafisz rozbawic

Kasik ojj nie dobra mama, nie dala synkowi pospac

Esi ja swoja pakowalam sama, Nawet jakby R widzial co wkladam to i tak jakby co bedzie kotłowal

Marand i jak Twoje zebra po obiadku ;-)
troszke sie spoznilas bo rocznice mialam w czerwcu ale i tak dziekuje. Lepiej pozno niz wcale

a te bole to moga byc skurcze bo tak wlasnie bola, wiele dziewczyn to juz ma
The white dasz rade, pomysl ze jedno masz juz wieksze a Vibeke bedzie miala 2 przy cycku. To dopiero hardcore
co do piersi to w moich suuusza, jakies niegotowe czy co

Ostatnia edycja: