reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

reklama
ankzoc to jak się spłaczę jak bóbr to w ramach rewanżu będziesz musiała polecić mi jakąś dobrą komedię a co ;P ;) u mnie doktorek mierzy NT i kość nosową na wizycie kontrolnej w ramach nfz(badanie genetyczne) a na dodatkowe płatne do 35 r.ż. kieruje w razie potrzeby do specjalisty i nazywa badaniem prenatalnym (USG+badania biochemiczne)
pscółka ależ historię macie, będzie co dzieciom opowiadać ;)

a mnie właśnie mąż poinformował że nie dostaniemy becikowego ..
Według nowych przepisów uchwalonych przez Sejm, od 2013 roku becikowe ma trafiać tylko do rodzin o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł na osobę.
Mąż ma dobrą pensję ale co z tego jak 2500zł idzie na kredyt..:( kurczę szkoda..

a ja się już odmeldowuję... zmykam do domu wieczorem idę na parapetówkę ochrzczę koleżance toaletę :-D:-D:-D:-D:-D
miłego wieczorku
:-D:-D:-D baw się dobrze

Według nowych przepisów uchwalonych przez Sejm, od 2013 roku becikowe ma trafiać tylko do rodzin o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł na osobę.
Mąż ma dobrą pensję ale co z tego jak 2500zł idzie na kredyt..:( kurczę szkoda..
coooo??? :szok:

Czesc dziewczyny :) nie sposob nadrobic to wszystko w jeden dzien :) powiedzcie...zapisujecie sie juz na USG genetyczne? testy prenatalne? robicie to wszystko?
Czy ktoras z Was ma moze problem krwi? w sensie ze rozni sie od partnera? Ja jestem 0RH- a tatus + niestety. Narazie nie mam przeciwcial, ale zdania sa podzielone co do rozwiazania... ?
:confused:

Cholera nie dość, że był tylko klocek tego becikowego, co na kilka paczek pieluch starczy to jeszcze go zabierają. To jest bezczelność! Moja kuzynka rodzi w Holandii- nie dość, że na początek ciąży dostałam z ichniego NFZtu zestaw mlodej mamy w tym poradniki, witaminy i nawet kremy na rozstępy :-) to jeszcze potem kasę dostanie jak się dzidziuś urodzi. Śmieszna jest ta pseudo polityka prorodzinna w Polsce ech...

Cholera nie dość, że był tylko klocek tego becikowego, co na kilka paczek pieluch starczy to jeszcze go zabierają. To jest bezczelność! Moja kuzynka rodzi w Holandii- nie dość, że na początek ciąży dostałam z ichniego NFZtu zestaw mlodej mamy w tym poradniki, witaminy i nawet kremy na rozstępy :-) to jeszcze potem kasę dostanie jak się dzidziuś urodzi. Śmieszna jest ta pseudo polityka prorodzinna w Polsce ech...
no...żyć nie umierać :dry:

reklama

Aguś, a liczyłaś Was 2, czy 4? Bo może to coś zmienia?

Ja się już od dawna nastawiłam, ze becikowego nie dostanę w drugiej ciązy, bo juz pod koniec ciązy z Gosią mówiono, że wprowadza kryterium dochodowe...:no::angry:

Do góry