reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

witaj jasmia, nudnej ciąży życzę

natis tak jestem wege, od 13 lat, pierwszą ciążę też miałam bezmięsną [nie licząć zup od mamy, bo pewnie gotowała na mięsie, ale leżąc byłam zdana na łaskę i niełaskę ;-) więc nie pytałam z czego robi ;-)]
ja sie teraz nie mogę w ogóle zdecydować na jedzenie, ssie mnie ale jak tylko skończę jeść to mnie mdli, więc nie wiem za bardzo co mam robić... o mąż wrócił, może kupił migdały może będzie lepiej...

reklama
Fioletowa, natis jestem po prostu padnieta i nie dospana i dlatego podmarudzam a na dodatek martwi mnie ten brak objawów jak slysze o waszych pawiach i psim wechu to po prostu mnie skręca z zazdrości:-D:-D:-D:-D

ja jeszcze z węchem nie mam przygód [no oprócz tego że lodówka śmierdzi] ale poprzednia ciąża to była jazda, szukanie bezzapachowego żelu dla męża i takiego samego dezodorantu - dramat wszystko śmierdziało...

oddam ci jednego pawia dziennie, chcesz? :tak:

Pozdrawiam sobotnio :) Tak podczytuję, ale nie mam czasu pisać. Mały dziś ma dzień buntu, a ja przygotowuję urodzinki męża. Za godzinkę przychodzą goście, Jędrek wieczorem do dziadków i chcemy posiedzieć. Tylko, że ja ostatnio 21 i jestem nieprzytomna :)
Mi babka w laboratorium też mówiła, że wysoka beta i bardzo duży przyrost. Jakaś 1000 wyższa niż z synem w tym samym czasie ;) (druga przyrost 300% prawie). O bliźniakach nie mówiła, tylko o tym, że przy dziewczynkach wyniki są wyższe. Zanim się okaże jeszcze trochę czasu minie.

Wisienka - chętnie też Ci oddam kilka objawów, czuję się jak po potrąceniu przez czołg. do tego leżenie plackiem i dalsze plamienia / brudzenie nie sprzyja dobremu nastrojowi.

fioletowa - widzę, że mam to samo co Ty ostatnio. Wczoraj o mało pawia nie puściłam jak mój M mnie przytulał. Od dzisiaj ma zakaz używania perfum, dezodorantów i zakaz używania tego żelu. Kupiłam opakowanie rodzinne, litrowe i nie mam nic innego. Nie wiem czym się dzisiaj będziemy myli ;-). A do sklepu już go chyba nie uda mi się wysłać.

Jullix - udanej imprezy :) dasz radę.

Ostatnia edycja:
Wisienka - chętnie też Ci oddam kilka objawów, czuję się jak po potrąceniu przez czołg. do tego leżenie plackiem i dalsze plamienia / brudzenie nie sprzyja dobremu nastrojowi.

fioletowa - widzę, że mam to samo co Ty ostatnio. Wczoraj o mało pawia nie puściłam jak mój M mnie przytulał. Od dzisiaj ma zakaz używania perfum, dezodorantów i zakaz używania tego żelu. Kupiłam opakowanie rodzinne, litrowe i nie mam nic innego. Nie wiem czym się dzisiaj będziemy myli ;-). A do sklepu już go chyba nie uda mi się wysłać.

Jullix - udanej imprezy :) dasz radę.

Wam śmierdzą żele a mi pomadka do ust, którą TŻ się smaruje. Po prostu nie mogę zdierżyć zapachu.
Lodówki i śmietnika już dawno nie otwieram. Na szczęście żele używamy hipoalergiczne, które są bez zapachu, takze o tyle dobrze.

Ale jak ma tak być 9 msc, to ja się pokroję, bo nic nie robię, bo nie jestem w stanie. Nawet rozmawiać z moim nie mam siły i jak nie będziemy tak gadać 9 msc to chyba się rozstaniemy, nawet przytulać mnie nie może bo mam wrażenie, że wszystko gniecie się we mnie i od razu jest mi niedobrze :(

motylek, poczekaj do drugiego trymestru, miną dolegliwości i jak cię chcica weźmie, to się maż od ciebie nie opędzi...
heh a ja mam zakaz... ciekawa jestem jak długo... mam nadzieję że chociaż drugi trymestr bedzie książkowy...

jasmina witaj i pisz jak najwiecej;)
julix powiedzieli Ci w laboratorium, ze wysokie wartości bety moga wskazywac na dziewczynke, czy wysoki przyrost, czy jedno i drugie?
chcialabym znac płec..........

jasmina witaj i pisz jak najwiecej;)
julix powiedzieli Ci w laboratorium, ze wysokie wartości bety moga wskazywac na dziewczynke, czy wysoki przyrost, czy jedno i drugie?
chcialabym znac płec..........
Po tym drugim badaniu tak pani laborantka stwierdziła, widząc moje zdziwienie wynikiem. Mówiła, że takie duże wartości bety wskazują na dziewczynkę, bo jakoś więcej hcg się wydziela, w krótkim okresie. Zweryfikuję za kilka miesięcy ;)

reklama
Julix bardzo jestem ciekawa co się okaże bo pierwszy raz słysze taką opinię
fioletowa , natis top biorę od was od jednej wrazliwy nos w 1/3 a od drugiej 1 pawika dziennie do 12tc max.:-D:-D
motylek ja wymiotowałam całą ciąże z Milą ale zapachy meczyły mnie tylko 3 miesiące, zato chcica non stop pomimo wszystkich objawów:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Moje młode dziecie już śpi, ja zaraz zrobię sałatkę z wędzonym kurczakiem i odpoczywam. Jutro ostatni dzień urlopu. łech chyba nie bedę częstym gościem do L4

Do góry