reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

Mój Kacper też ma ten problem. Stęka i stęka,ale kupka nie idzie. Ja pomagam windi bo nie widzę w tym nic złego. Wczoraj zastosowałam rureczke,a dziś i tak sam zrobił sporą kupę. Jeszcze miesiąc,półtora i będzie lepiej.

reklama
dziewczyny a rozmawiacie z swoimi dziećmi?? jak tak to jak i o czym??

Ja rozmawiam, zawsze cos mowie do malej jak przy niej cos robie, ogolanie to mowie co bedziemy robic o tym co w danej chwili robie itd, i nawet czytam ksiazke na glos albo gazete wtedy ona ciekawa a ja mam przeczytane to co chcialam.Do usypiania spiewam kołysanki wraz z puszczona plyta ''kołysanki utulanki''
Takze my rozgadane kobity jestesmy :-D Zreszta ona dłuzna tez mi nie pozostaje i tez mi opowiada ejaeja jej swietnie wychodzi. Takze rozmowa na najwyzszym poziomie :-D

Ja też sobie rozmawiam z synkiem ja do niego mówię a on patrzy mi w oczy tak jak by wszystko rozumiał i wiedział co mówię.Ogólnie problemów z brzuszkiem nie mamy ale pijemy zaparzony koperek włoski. A my jutro mamy małą imprezkę łączoną córcia ma urodziny jutro a ja dzisiaj także będziemy szaleć przy soku jabłkowym :-D

My np czytamy bajki zawsze sie wtedy w nas wpatruje i tak jak któraś pisała przy zmianie pieluchy zawsze mu mowie co robie i generalnie coś tam gadam... bo z kim mam gadać więc nauczyłam sie ogólnie naglos mówić swoje myśli do niego :tak:

Ja robię tak, wprowadziłam małą gimnastykę, czyli nóżki wraz z dupką skłony do brzuszka, nie wiele, 5 skłonów wystarczy na początek, potem można zwiększyć ilość, my w tej chwili robimy już 10 sztuk. Dodatkowo między odbytem a jajeczkami masz to zszycie, kiedy jest problem z kupką to masuję to zszycie co jest pomiędzy, kupka wystrzeli albo od razu albo to miejsce zrobi się miękkie i kupka jest troszkę później.

Karmisz piersią?

My mamy maxi priori 9-18 i on jest super, a dodatkowo półleżący.

My mamy maxi priori i on jest półleżący.

A ja dzisiaj wypiłam herbatkę z melisy i dziecię cały dzień śpi, Adzik urzęduje z tatą, a ja wysprzątałam całe mieszkanie, A. mi umył wszędzie żyrandole i lampy. Domek błyszczy :-) Teraz odpoczywamy.

jejku z tą melisą musze spróbować my mamy kryzys popołudniowo - wieczorny marudzenie krzyczenie ... właśnie po 3h marudzenia padł spać

Ja rozmawiam, zawsze cos mowie do malej jak przy niej cos robie, ogolanie to mowie co bedziemy robic o tym co w danej chwili robie itd, i nawet czytam ksiazke na glos albo gazete wtedy ona ciekawa a ja mam przeczytane to co chcialam.Do usypiania spiewam kołysanki wraz z puszczona plyta ''kołysanki utulanki''
Takze my rozgadane kobity jestesm:szok:y :-D Zreszta ona dłuzna tez mi nie pozostaje i tez mi opowiada ejaeja jej swietnie wychodzi. Takze rozmowa na najwyzszym poziomie :-D

Twoja "ejaeja" za to mojemu najlepiej wychodzi "geeej"...:szok:

przyjechała moja mama zobaczyć swojego pierwszego wnuczka :-D, pare dni wyjętych z życiorysu ;-)
u nas pierwszy spacerek był następnego dnia po wyjściu ze szpitala :szok:, mąż w ogóle codziennie zabiera juniora no chyba,że akurat pada :no:
w kwestii znamion, mój Arti tez ma takie z tyłu główki, ale lekarka mówi,że wiekszość dzieci to ma i schodzi do roku czasu chyba

ja mało karmie piersią a mm daje Bebilon1 Comfort (na zaparcia i kolki) i tam wit D jest mało a lekarka przepisała mi tą wit -Vigantol-mam podawać 1 kroplę na dobę

Nie podnosisz malej do pionu po jedzeniu do odbicia ?? Bo ja jakbym nie podniosła Adka to za chwile na leżąco wszystko by zwymiotował...??

Dziewczyny - podnosicie swoje dzieci do odbicia??
Mi to się zawsze wydawało barrrdzo ważne. :confused::confused::confused:

daję do odbicia, ale jak długo nie odbija to kładę :)

Monaliza - zdrówka zyczę, a do jakiego lekarza chodzisz? IE GP, czy PL GP? Daj znac co z maleństwem.

Mója córcia przespała dzisiaj 6h w nocy bez karmienia! :szok: Normalnie szok. I to juz którys raz zrobiła taki numer, nie wiem czy mam ja wybudzac i karmic, bo to troche długo jak na takiego szkraba.

moja Zuzolka ostatnio w nocy spała ponad 6h i się przeraziłam :-)

o wszystkim
normalnie rozmawiam z dzieciątkiem

Po stresie związanym z tatą mam jeszcze mniej pokarmu niż miałam i jestem załamana.
Ech jak się pieprzy to wszystko :baffled:

Ja tak jak Filip z konopi w temat próbuję się wbić, nie doczytałam, przyznaję bez bicia i może kogoś powtórzę. Chciałabym być już tu regularnie, ale zobaczę czy się uda, bo póki co pogoda zatrzymuje nas na dworze non stop :-p

Dobry sposób na odbicie to dziecko na ramieniu i prawą ręką masowanie od pasa w górę prawy bok dziecka, tam gdzie jest żołądek, ruchy wykonujemy od dołu w górę, odrywamy rękę i znowu od dołu w górę. Bek zazwyczaj murowany.

wlasnie tak zaczelam odbijac malego jakis czas temu i jak beknie to jak stary :D

u Nas jest zwyczaj że chrzestna kupuje strój na chrzest a chrzestny gromnice. oczywiście jak chce może i cos jeszcze. a co do fotelika bym ten z większymi parametrami wzięła na dłużej będzie.

gorgusia a od czego ta gorączka?? od zapalenia piersi?? może przewiałaś piersi??

monaliza
a zakrapiałaś??

polisia ale nie bój się jest na pewno wartościowe.

martusia mój B kupił w aptece zwykłą. mieliśmy w wyprawce ze szpitala jedną saszetkę tą hipp'a i zrobiłam mu i jest różnica w smaku. więc te lekko dosładzam. szczerze nie wiem nie zerkałam czy dla Jasia może być,. B chyba pomyślał i mówił że dla niemowlaka.
a masaż robisz?? a jak tak to w jaki sposób- okrężne ruchy ??

anusienka przejdź się do lekarza.

mój Jaś jakby ciut lepiej. wczoraj nawet przespał 4 pełne godziny pierwszy raz w życiu. ale i tak teraz z nów się co 2 godz budzi jeść. i czasem przy jedzeniu marudzi. a tylko herbatka + espumisan + syropek debridat

masuje brzuszek z dolu na gore, przyginam troszke nozki do brzuszka i tak jak wskazowki zegara + herbatka i pomaga nie od razu ale pomaga. maly spokojny jest skupia sie co chwilke i jest kupa.

opowiadalam malemu co bedziemy robic mowie tez co tata albo ktos tam robi ogolnie gadam do niego o wszystkim z wyjatkiem religii i polityki te kwestie taktownie omijam :D

reklama
Do góry