reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2013

Dziękuję Fioleciku za miłe powitanie- CMOK;-) I ja Ci zyczę spokojnej ciąży- długo na nią czekałaś.
Ostatnio żyję w ciągłym stresie- normalnie masakra jakaś. Odkąd zapadła decyzja o pozostaniu w tej dziurze:sorry:, szukamy domu do remontu. Ale zamiast domu znaleźlismy super działkę z dużą stodoła, którą chcemy przebudować i zaadaptowac do warunków mieszkalnych. Nie wiem czy sie nie porywamy z motyką na słońce:sorry:Czy damy radę finansowo...Jakoś nei mogę na luzie do tego podejść:no: To pewnie jeden z objawów ciąży:sorry:
Właśnie moje córeczki wstały- koniec spokoju:rolleyes2::laugh2:.Zmykam do nich poprzytulac sie na łóżku. Trzymajcie się babeczki!!!

reklama
Cześć
,witam nowe mamy ,życzę spokojnej ciąży.
Z witamin wg wskazań biorę Fembion Natal1 -bo tylko on jest do przełknięcia.
Nudności [tulenie klopika] minęły,ale trochę nadal boli mnie ten jajnik z cystą[podobno może boleć].
Po luteinie ,czy duphastonie też miałam posmak metaliczny w ustach ,bolała mnie głowa.
Miłego dnia

Witajcie Sandy i Ona:-)
My juz po przytulankach:tak:, czas zacząć dzień, ubrać się czy coś, ae strasznie mi się nie chce:confused2:.
Napiłabym się kawy, ale boję się- mam sklónność do poronień, a kawa podobno w takim przypadku nie wskazana:no:Może chociaż zbożową zrobię? Chce któraś? Już wstawiam wodę:tak:
Pogoda brzydka, mąż wziął dzień wolnego i odkopuje fragmenty fundamentów na działce, żeby sprawdzić ich głębokość, a mnie to oczywiście stresuje:sorry:
Zaraz będzie kawka:tak:

Hej dziewczyny! Serdecznie witam nowe czerwcówki:-)
Ja w pracy, męczy mnie to wstawanie o 6,ale nie ma wyjscia..
Kawę mi dorzuciło już ze 2 tygodnie temu, bez niej glowa mnie boli, ale nawet na siłę nie dałabym rady się jej napić.
Ja narzie biorę tylko kwas foliowy i magnez, więcej nic mi gin nie zalecił na tym etapie.

Cześć Dziewczyny!
Właśnie zrobiłam drugi test i werdykt jest pozytywny:-D Czyli bedziemy mieli trzeciego dzidziusia. Jestem w 5 tygodniu. Pozdrawiam Was i będę zaglądać, jeśli mogę:tak:
Grtulujuje trzeciej pociechy :) Widzę że cała trójeczka bedzie miała malą róznice wieku :) Fajnie tak :)

Troszkę Was poczytałam , ale ciężko nadrobić :tak:

Mi też brzuszek wywaliła, aż nie wiem czy nie mam za dużego:-D Może zrobimy wątek zdjęć naszych brzuszków:confused:

Ja do lekarza chyba się wybiorę 31 pazdziernika , bo muszę na 1 listopada mieć zwolnienie, koniec tyrania idę na L4 :happy2:

Dzisiaj mój endykrynolog powiedział , że mogę powiedzieć mojemu ginowi , że on jest za CC :-) Ulżyło mi.....
Zzdroszcze że wiesz jak będziesz rodzić. U mnie pewnie będzie proba SN a w razie co CC. Pogadam o tym z gin na następnej wizycie. Za 3tyg. Jej jak to duzo jeszcze czasu :/
Jak się będzie brązowy śluz utrzymywał kilka dni to zrób badanie progesteronu, bo może będziesz potrzebowała wzmocnienia, jakiejś luteiny. Co u mnie... już druga jelitówka w tej ciąży, tym razem nie od dziecka, ale od brata studenta po weekendzie... Pozdrowionka
Współczuje jelitówki. Zdrowiej szybciutko
Cześć
,witam nowe mamy ,życzę spokojnej ciąży.
Z witamin wg wskazań biorę Fembion Natal1 -bo tylko on jest do przełknięcia.
Nudności [tulenie klopika] minęły,ale trochę nadal boli mnie ten jajnik z cystą[podobno może boleć].
Po luteinie ,czy duphastonie też miałam posmak metaliczny w ustach ,bolała mnie głowa.
Miłego dnia
A no wlasnie mialam pytać czy on może boleć (jajnik z cystą u mnie ma 2cm.) Mnie czasami kluje, ciekawe czy to normalne :cool:

Witam, byłam dziś u lekarza- potwierdził wczesną ciążę- termin na 26.06 :-)

Mam nadzieję, że mogę dołączyć?:-)
Mama witaj :) Napisz coś o sobie :)
Witajcie Sandy i Ona:-)
My juz po przytulankach:tak:, czas zacząć dzień, ubrać się czy coś, ae strasznie mi się nie chce:confused2:.
Napiłabym się kawy, ale boję się- mam sklónność do poronień, a kawa podobno w takim przypadku nie wskazana:no:Może chociaż zbożową zrobię? Chce któraś? Już wstawiam wodę:tak:
Pogoda brzydka, mąż wziął dzień wolnego i odkopuje fragmenty fundamentów na działce, żeby sprawdzić ich głębokość, a mnie to oczywiście stresuje:sorry:
Zaraz będzie kawka:tak:
Napije się z Tobą. Mam rozpuszczalną z mleczkiem :)

Ale mam dzisiaj ambitny plan, po 10 przychodzi kolezanka na spacer (a ja jeszcze w pidzamce :d) Pozniiej obiadek, jade do księgowej i odwiedzam tesciową (mieszka obok księgowej) i do rodzinki 25km za wroclaw. Ciekawe ile z tego zrobie haha :-) a i pozniej do sklepu po jakies spodniie :p

Hej dziewuszki :-)

Witam serdecznie kolejne nowe mamusie ;-)

Mnie mdłości wykańczają :eek: Ale właśnie wcinam śniadanko i oby przeszły na jakiś czas ... Właśnie co z tą kawą? Można taką słabiutką z mlekiem pić?

Miłego dzionka życzę :-)

Dmuchawiec - ja chętnie skorzystam z zaproszenia na kawę... zbożową. Na normalną nie mogę patrzeć, pomimo, że normalnie wypijałam po 4-5 filiżanek dziennie.
Oczywiście gratuluję fasolki i życzę jak najlepszej ciąży.

Co do domu to jestem akurat w temacie, skończyliśmy właśnie remont kupionego domu. Co prawda został jeszcze strych i piwnica do zrobienia, ale to w późniejszym etapie. Wyszło tyle robót dodatkowych, nieplanowanych, że masakra. Teraz mamy zrobione na gotowo dół i piętro i jest super. Na strychu miałam w planie urządzić taką a'la bawialnię dla dzieci, żeby miały swój kąt bez konieczności chowania zabawek. Mam nadzieję, że może na wiosnę uda się to zrobić.
Życzę Wam powodzenia i wytrwałości, choć dla mnie takie remonty i adaptacje to czysta przyjemność :).

mama_WIKI - ale masz ambitne plany na dziś. Ja to jak zwykle dętka jestem. Myśl o zrobieniu obiadu mnie przeraża. Energio, wróć, błagam....

Isis - łączę się z Tobą w bólu mdłościowym... normalnie oszaleję zaraz, muli mnie już na okrągło, 24h!!! A kawkę można pić, ale słabą i w małych ilościach - 1-2 filiżanki. Chętnie bym się napiła, gdybym tylko mogła...

Ostatnia edycja:
Mamo Wikusi- mała różnica wieku między dziećmi jest super- z poczatku może troche trudno, ale za to potem super:tak: Tak właśnie planowaliśmy:tak:Takie z nas wariaty, że chemy mięc dużo dzieci:-D
No to pijemy ta kawusię!

Natis- zazdroszczę , że macie to juz za sobą. Mam nadzieję, ze i nam się uda, że kredyt dostaniemy, oj masakra-stresik:-:)sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry wszystkim!

dmuchawiec nas też czeka kredyt i remont bo kupujemy w przyszłym miesiacu mieszkanie i też się stresuje zeby wszystko poszło po naszej myśli... I ja akutalnie też przy kawce zbożowej, to nie to samo co rozpuszczalna ale też dobrze smakuje :-)
isis słabą kawkę z mleczkiem można się napić bez problemu, nie należy poprostu przesadzać z iloscia...

U nas na klatce robią prąd, tzn wymieniają starą instalację na nową i wściec się można! Już 2 tydzień jadą i robią jedno i to samo stare dziady, emeryty. Mąż idzie jutro do spółdzielni na skargę bo sam jest elektrykiem i w głowie się nie mieści co oni tu wyprawiają! Przed 7:00 zaczynają wiercić i to akurat na tej ścianie gdzie śpimy, synek to myślałam ze ze skóry wyskoczy dzisiaj ze strachu bo z najgłębszego snu go wybudzili... Już mam tego powoli dosyć :confused2:

Do góry