reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Rysica fajny sąsiad :) ze świecą takich szukać...

Nawet mnie nie wkurwiaj.... :)

:-D:-D:-D

Muńka Sergiusz też jest na tym etapie jeśli chodzi o jedzenie :) lubi się pouśmiechać i sprawdzić co tam się dzieje dookoła

Waris :szok::szok:a ja myślałam, że przegięłam jak zrobiłam zapas 8 pak pampersów + 1 Huggiesów w rozm 3, co dało łącznie niecałe 550szt.

Sergiuszek ma jakieś problemy z drzemką przed kąpielą, dzisiaj powinien pójść spać o 16, ale nic się na to nie zapowiadało, za to cyca nie odmówił i poszedł spać przed chwilą dopiero

reklama
Zaza przyjdzie zima, gdzie będę ganiała za pieluchami a w styczniu planuje wrócić do pracy, mama mi tak podpowiedziała i stąd ten zapas.

Ja karmiąc UU i chodząc na bieżnie tzw. activ walk schudłam prawie 6 kg w niecałe 2 msce i teraz ważę tyle co przed ciążą no ale walczę jeszcze niestety z fałdkami na brzuchu :confused2:

Mlodak moja też czasem krzyżuje nóżki a jak ją przebieram i ma gołe stopki to idealnie łączy je tak stopka w stopkę

Addiena mnie też było szkoda podać kaszkę. Wyobraź sobie że kilka razy podałam i jadła a teraz nie chce butli jakos odmieniło jej się i tylko cyca pożera.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny moja mała wyssie mnie w całości! Ważyłam się dziś i mam 5kg mniej niż przed ciążą, a jem za trzech! :sorry2:

Szczęściara :cool2:

Rysica pogratulować sąsiadów, faktycznie takich ze świecą szukać

Aylin podawałam mm jakiś tydzień, spał od 19 do 24, a potem się budził jeszcze dwa razy na karmienie, ale nie co 1,5h.
A jak się budził np. o 21,22 to mu dawałam trochę wody. Teraz też tak robię i działa.

Waris czekam cierpliwie na przepis :)

Ostatnia edycja:
Hejka
Muńka my zaczęliśmy zakładać 4 "Pampers" jakieś 2 tyg. temu ale w Biedronce była promocja i też kupiłam 4 "Dada" i okazały się większe niż 4"Pampersy" i kupiłam jeszcze 2 opakowania 3"dada" i są ok. Tak w ogóle to pierwszy raz kupiłam pieluchy Dada najpierw jedno opakowanie sprawdzić czy nie uczulają a na drugi dzień poszłam po więcej i takim sposobem w sumie mam ok.700szt. pieluch i Pampersów i Dada, któraś ma więcej ??????? Otwierali u nas nową Biedronkę i była promocja po 23zł za opakowanie.
a ja myslałam ze zapasy zrobiłam...

Moja na szczescie nie placze, ale sie wierci, a ze spimy razem, to mam jej nogi na glowie i tak dlugo kopie, az sie obudze i dam UU. Zasypia okolo 20 , potem karmienie o 23 , a pozniej juz co 2 h :(, dopiero okolo 5 zasypia i spi dluzej okolo 3 do 3, 5 . Wstaje o 9 wiec moge sie troche odespac. I tez odrywa glowe, chyba,ze jest bardzo glodna, to tak ssie zapamiętale ze mam wrazenie,ze calego cycka wciagnie do buzi hahah.
ja wciaz sobie mowie, ze o 23, 24 dam Mm z kleikiem w ramach eksperymentu, ale potem mi zal i tak daje cyca.

co do wagi to ja karmiac uu tyje zamiast chudnac, nie wiem dlaczego nie naleze do tych szczesciar, ktore wrecz nadmiernie leca z wagi :(

Normalnie jakbym siebie czytała. Tez spie z niunia i mam takie same problemy. Juz nawet maż mówi - daj butle bedizesz spała a ja nakarmie. Ale to siedzi w glowie i juz

I też nie chudne....

Rysica fajny sąsiad :) ze świecą takich szukać...

Waris :szok::szok:a ja myślałam, że przegięłam jak zrobiłam zapas 8 pak pampersów + 1 Huggiesów w rozm 3, co dało łącznie niecałe 550szt.
Podaj łapkę ja mam:
pampersy premium care 80 szt + 2 x 60
pampers baby active 96 + 3 x 70
i w worku na pieluchy około 50 sztuk
Więc tez cos koło 550....

No co... promocja była....

Aylin Waris ja to juz ten zapasik prawie cały wykorzystałam;-) teraz mam zamiar zrobić w rozm 4 ale nie wiem na które pieluchy się zdecydować, Huggisy mi nie przypasowały, premium care i active baby nie wiele się różnią między sobą, a szału moim zdaniem za tą cenę nie robią, muszę jeszcze Dady zobaczyć w tym rozm...

zapomniałam ostatnio napisać, bo kiedyś była dyskusja na ten temat:
po urlopie macierzyńskim można wziąć od razu dwa dni opieki za 2012 i dopiero potem wypoczynkowy - może się jeszcze komuś przyda :)

Aylin Waris ja to juz ten zapasik prawie cały wykorzystałam;-) teraz mam zamiar zrobić w rozm 4 ale nie wiem na które pieluchy się zdecydować, Huggisy mi nie przypasowały, premium care i active baby nie wiele się różnią między sobą, a szału moim zdaniem za tą cenę nie robią, muszę jeszcze Dady zobaczyć w tym rozm...

po urlopie macierzyńskim można wziąć od razu dwa dni opieki za 2012 i dopiero potem wypoczynkowy - może się jeszcze komuś przyda :)

Tylko że wtedy pracodawca może nie chciec od razu udzielić wypoczynkowego bo zaległy wedlug ustawy powinien być wykorzystany bezpośrednio po macierzyńskim. I jeżeli się zrobi przerwę, biorąc te 2 dni opieki to wielu pracodawców wykorzystuje ten fakt i nie udziela zaległego wypoczynkowego w terminie w jakim chce go wykorzystać matka tylko w innym.

Aylin sorry :-p, ale mogę bardziej.. W ciąży przytyłam 25kg, więc w sumie poleciało mi już 30kg, ale za to znalazłam wczoraj nowe rozstępy, na szczęście w takim miejscu, że tylko ja (no i mąż :-p) je widzę :sorry2:

Pampresów też używamy 4, zwykle miałam podobne zapasy do waszych (i pampersy i chusteczki magazynowałam), a teraz kupuję na bieżąco bardziej, bo promocja zawsze się gdzieś znajdzie :tak:

Moje dziecię już spało, a teraz słyszę, że coś drapie idę, patrzę a ona na brzuchu łapie misia z ochraniacza i się uśmiecha do mnie w najlepsze zamiast spać :sorry2:

Aylin sorry :-p, ale mogę bardziej.. W ciąży przytyłam 25kg, więc w sumie poleciało mi już 30kg, ale za to znalazłam wczoraj nowe rozstępy, na szczęście w takim miejscu, że tylko ja (no i mąż :-p) je widzę :sorry2:

Pampresów też używamy 4, zwykle miałam podobne zapasy do waszych (i pampersy i chusteczki magazynowałam), a teraz kupuję na bieżąco bardziej, bo promocja zawsze się gdzieś znajdzie :tak:

Moje dziecię już spało, a teraz słyszę, że coś drapie idę, patrzę a ona na brzuchu łapie misia z ochraniacza i się uśmiecha do mnie w najlepsze zamiast spać :sorry2:

yes, yes, yes ja rozstępów pociazowych za to nie mam :p

Teraz jest promocja Pampersów w Kauflandzie- Gigant Paczka za 44,44 wychodzi na Pampkach 4 taniej niż Dada:tak:

Mój dzieć został zdrajcom na całej linii:tak: Dziś jak miałam go na rękach to wyciągnął rączki do niani by ona go na ręce wzięła:-D- zrobił to pierwszy raz, nawet do mnie nigdy tak nie zrobił:-( Normalnie zdrajca:dry:

W poniedziałek do pracy i już się zastanawiam jak dam radę. Dziecia zostawić już wiem, że mogę ale jak ja to rozstanie zniosę to nie wiem... U nas biura są strasznie plotkarskie więc już wiem, że mogę się spodziewać masy miłych koleżanek, które przyjdą zobaczyć jak bardzo nie schudłam po ciąży by mieć o czym mówić:-) Poza tym dowiedziałam się, że osoba, która jest za mnie ma pracować jeszcze 3 tyg i nie wiem jak się pomieścimy, bo ja terytorialna jestem :blink: Co moje to nie rusz:-p Zresztą zobaczymy czy to nie taki podchód by mnie zwolnić. Niby nie ale kto wie co siedzi w głowie mojemu dyrektorowi... Ech, najgorsze, że ja stres to zajadam, więc pewnie parę kg na plus mi wskoczy...

Sorki, że tak o sobie ale mam potwornego stresa...

reklama
Dobry wieczór! :-)

U nas kupy całkiem odwrotnie niż u Was - na samym mleku co 2 dni, a jak zaczęłam wprowadzać warzywka, a zwłaszcza jabłuszko to codziennie, a czasem nawet 2 :tak:

Właśnie kończymy drugą paczkę pampersów 4. Kupiłam dzisiaj w biedrze dady 4, ale niestety dopiero później tu przeczytałam, że są większe od pampersów i faktycznie okazały się za duże :sorry2: Też raczej nie robię zapasów. Kupuję max 2 paczki na raz.
Ja chciałam tak zrobić, bo wyszło, że do pracy mam wrócić w czwartek (a wolałabym zacząć od pon) to mi babki odradziły - lepiej zostawić sobie te dwa dni w razie czego.

Do góry