reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

kobietki, historyczny moment!! gotuje bigos!!!! po raz pierwszy w zyciu:zawstydzona/y::zawstydzona/y:wczoraj gotowalam kapuste, dzis bede smazyla miesko.

co u Was???
mniam i jak bigosik wyszedł pyszny?

obkupilam Julitke w rajstopki, legginsy...
jeszcze musze siebie zaopatrzec w bielizne
ja tez bym musiała i dzieci i siebie zaopatrzyc

Z dzieckiem u dentysty nigdy nie jest chyba lekko.

A mam jeszcze pytanie do odnośnie szczepionek... idziemy w czwartek. Jak wasze dzieciaczki reagowały po szczepieniu? Ja mam w planach od razu z przychodniu pojechać do selgrosa po HERO FACTORY (tym razem nie przekupstwo :-D) i nie wiem czy Omar będzie w stanie.
u nas akurat z dziecmi moimi jest u dentysty jest łatwo Ola juz była dużo razy a Mati miał 2 razy blombowane i ani razu nie płakał nie wyrywał się nawet za 2 razem sam szybko wskoczył na fotel;-)nie wiem od czego to zależy czy od podejścia dentystki czy od czegos innego:eek:
a jeśli chodzi o szczypienie to też u nas było bez płaczu
no i kieszonkowe Mati też ma a dostał też ostatnio od wójka 100zł i jak byliśmy w supermarkecie to wybrał sobie jakąś drogą zabawkę juz nie pamiętam jaką no i ja mu mówię ok weź sobie ale jak wrócimy do domu to ja wezmę za nią te 100zł bo ona gdzies tyle kosztowała no to Mati jednak zmienił zdanie i odłożył zabawkę spowrotem na półkę bo jak za jego pieniążki to nie chce:-D

Mateusz po szczepionce uryczany chcial jechac do domu. Reke trzymal tak,ze nie miescil sie w drzwi:-D
:-D:-D:-D:-D

reklama
Dzięki dziewczyny. Obawiam się że Omar jak "prawdziwy facet" rozwyje mi się na całą przychodnię i zabawka będzie go zmotywuje do uspokojenia się :-D Co ciekawe powiem wam jeszcze że jak zadzwoniłam żeby sie umówić i powiedziałam że Omar ma dostać obie szczepionki domięśniowo to pielęgniarka stwierdziła o "A no tak... bo Omar miał drgawki gorączkowe". Nawet nie wiedziałam że i przez to nie może dostawać szczepionki doustnej. Oczywiście jak przypomniałam że jestem w ciąży to nawet bez dyskusji umówiła mnie na termin najbliższy a nie na godziny "otwarcia polio".

Swoją drogą Monia masz bardzo oszczędnego synka :-D dla siebie nie chce wydawać na byle co... oszczędza... zupełnie jak ja :-D:-D:-D

Iza co do szczepionki u Nas było bez komplikacji zastrzyk dzielnie bez żadnej łezki a później tez ok tylko trochę uważał bo wiadomo od ukłucia trochę rączka bolała ale zakupy spokojnie dacie radę.

Monia ale fajnie z tym kupowaniem :-)

Aga A te zajęcia karate to w przedszkolu są czy gdzieś młodego wozisz? bo u Nas sa w przedszkolu na sali w godzinach przedszkola ale u Was to chyba tak bardziej profesjonalnie bo u nas kimonek nie mają co mnie na razie cieszy z wiadomych powodów;-). Co do wydatków pojechaliśmy dzisiaj na basen i młody zapomniał okularów i oczywiście płacz co teraz no i musiałam kupić mu nowe w sklepiku przy basenie bo mi się go żal zrobiło:zawstydzona/y::sorry2: i teraz ma dwie pary okularów ale juz zapowiedziałam ze jak następnym razem zapomni to już będzie jego strata.

Donkat jak bigosik? mniam mniam moja mama miała ostatnio taki pyszny :-)

Justyna postanowiłam wczoraj nadrobić zaległości i obejrzałam M.Gessler w Gnieźnie ale rządziła a właścicielka jaka grzeczna . No i najważniejsze widziałam Ciebie jak wchodzisz z mężem :-) no i powiedz dobra ta kaczucha?????

Pozdrawiam

Witam.
Co do szczepienia to u nas nie było żadnej reakcji młodego przed ani po ukłuciu :no:
Iza co do szczepionki u Nas było bez komplikacji zastrzyk dzielnie bez żadnej łezki a później tez ok tylko trochę uważał bo wiadomo od ukłucia trochę rączka bolała ale zakupy spokojnie dacie radę.

Monia ale fajnie z tym kupowaniem :-)

Aga A te zajęcia karate to w przedszkolu są czy gdzieś młodego wozisz? bo u Nas sa w przedszkolu na sali w godzinach przedszkola ale u Was to chyba tak bardziej profesjonalnie bo u nas kimonek nie mają co mnie na razie cieszy z wiadomych powodów;-). Co do wydatków pojechaliśmy dzisiaj na basen i młody zapomniał okularów i oczywiście płacz co teraz no i musiałam kupić mu nowe w sklepiku przy basenie bo mi się go żal zrobiło:zawstydzona/y::sorry2: i teraz ma dwie pary okularów ale juz zapowiedziałam ze jak następnym razem zapomni to już będzie jego strata.

Donkat jak bigosik? mniam mniam moja mama miała ostatnio taki pyszny :-)

Justyna postanowiłam wczoraj nadrobić zaległości i obejrzałam M.Gessler w Gnieźnie ale rządziła a właścicielka jaka grzeczna . No i najważniejsze widziałam Ciebie jak wchodzisz z mężem :-) no i powiedz dobra ta kaczucha?????

Pozdrawiam

Nuśka tak, chodzimy "do miasta" na zajęcia Nowości - Szczecinecki Klub Karate Kyokushin ...... no i mamy zaprzysiężenie na szoguna 15 listopada, dobrze że zamówiłam te kimono, bo jeden z nielicznych.
Mam nadziję że zda ten egzamin, jednym z zaliczeń jest 10 przysiadów niby łatwizna, ale CAŁE stopy mają się nie odrywać od podłogi a przeważnie pięty przy ukucnięciu podnosza się do góry
byłby bez:tak: w przedszkolu mają miec dodatkowe zajęcia plastyczne i Adaś zosatał wytypowany, troche mi to nie odpowiada, bo maja być do 15:30 a w tym dniu Maja kończy o 11:25:crazy:

Ostatnia edycja:
witam

poczytalam wczensiej, mialam poodopwiadac na wszystkie posty, ale tak mnie zawalili robota, ze nie mialam czasu odpisac

bigosik sie udal. pyszniutki. jestem z siebie dumna!:-)

znow musze zaczac kontorlowac podjadanie, bo sie zaokraglam

puscilyscie totka wczoraj? ja tak, ale jeszcze nie mialam czasu sprawdzic

przepraszam, ale juz nie pamietam, co miala odpisac

w przedszkolu mają miec dodatkowe zajęcia plastyczne i Adaś zosatał wytypowany
Nie kumam tego typowania. Czyli tylko zdolniejsze dzieci mogą się rozwijać plastycznie? U Maćka wszyscy mają dodatkową plastykę (25 zł/m-c). U mnie codziennie mamy plastykę (ja prowadzę), bez dodatkowych kosztów dla rodziców.

Dobry wieczór mamuśki... ot i cały dzień zleciał nawet nie wiem kiedy.

U koleżanki w przedszkolu też było typowanie najlepszych na różne dodatkowe zajęcia. Lekko by mnie to zirytowało i pewnie bym powiedziała co o tym myślę. U nas zajęcia plastyczne mają praktycznie codziennie. Ciągle jakieś prace, jakieś nowe techniki poznają.
Właśnie wróciliśmy z małych zakupów. Omar już dziś jednak kupił swoje wymażone Hero Factory bo w pobliskim hipermarkecie było jeszcze taniej. Nagrałam filmik jak Omar liczy pieniążki i debatuje na temat tego zakupu. W kasie oczywiście płacił sam, przed kasą poprosił o swoje banknoty które trzymałam żeby nie zgubił :-D to było zabawne. Teraz oczywiście siedzi i układa.

Jutro zostaje ze mną w domu a po południu jedziemy autobusem do przychodni (wracamy na szczęście już samochodem).

Cześć :-)
i jak Donkat puściła lotto i się nie odzywa więc pewnie już na Karaibach :-p
Majandra ja też nie rozumiem o co chodzi z tym typowaniem u nas dzieci są jedynie "typowane" do zajęć z logopedą ale to wiadomo dlaczego
poza tym zajęcia plastyczne mają codziennie tj tak jak u Izy coś tam rysują ,wyklejają ,wycinają itd
Wczoraj trochę obkupiliśmy dziewczynki na zimę Zuzia dostała nową kurtkę ,polar ,rękawiczki i buty Helenka buty poza tym obie nowe pantofle do przedszkola oj sporo kosztują te moje córki:sorry:
Byliśmy też u mojej mamy na urodzinach
Muszę się pochwalić ,że Zuzka już coraz lepiej czyta tyle ,że przez to ,że dzień jest taki krótki na nic nie starcza czasu , wieczorem trudno coś zrobić bo już koncentracja nie ta więc praktycznie zostają weekendy
poza tym robi mi się zakwas na chleb i może przez weekend coś upiekę ...

Ostatnia edycja:
reklama
Muszę się pochwalić ,że Zuzka już coraz lepiej czyta tyle ,że przez to ,że dzień jest taki krótki na nic nie starcza czasu , wieczorem trudno coś zrobić bo już koncentracja nie ta więc praktycznie zostają weekendy
Gratuluję. U nas też czasu na czytanie brak. Maciuś czyta krótkie wyrazy (do 3-4 liter). Jaką metodą uczysz?

Ostatnia edycja:
Do góry