reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

MamaTrójki na Piotrowickiej w Centrum Medycznym Krzysztof Sodowski ????? Wiesz coś na temat tego miejsca ???? A gdzie polecacie dziewczyny bo ja nigdy takich badań nie robiłam. Zawsze mój ginekolog robił to , a chodziłam wtedy do innego , bo mieszkałam w Gliwicach .
Cycki ma bardzo wrażliwe i ciężkie ale nie tak bardzo bolące. jak gniotę to bolą ;-).

reklama
Dzień dobry niedzielnie. Jeszcze udało mi się nad ranem zasnąć i dopiero niedawno wstałam - tym razem bez głupich snów. Siedzę sobie i czekam na śniadanko - Blinki :-) Widok męża przewracania w locie - super :-D

Opryszczka na ustach w ciąży to nic złego. Ja od małego 2x w roku muszę mieć i w poprzedniej ciąży też miałam :) Gdybyś załapała wirusa w ciąży dopiero i miała problemy tam na dole to całkiem coś innego. Pozdrawiam niedzielnie

No, dokladnie opryszczka na ustach to nic zlego gdy sie ja ma od zawsze. Ja na poczatku tej ciazy tez mialam opryszczke. Zaraz jak cos poczulam zaczelam smarowac zowiraxem. Niebezpiecznie sie robi ja przeniesie sie na narzady pluciowe.
Cycuchy u mnie tez obolale. Nawet spie w usztywnionym staniczku a najgorsze to ze bardzo sie podobaja mezusiowi a ja wowczas cierpie gdy on sie zachwyca :-D:-D

A tak wogole to czuje sie juz dobrze - jakie to fajne uczucie :-):-):-)
Lece sprzatac bo w kuchni nie ma miejsca i czystych nsczyn , nie wiedziec czemu:p

MamaTrójki na Piotrowickiej w Centrum Medycznym Krzysztof Sodowski ????? Wiesz coś na temat tego miejsca ???? A gdzie polecacie dziewczyny bo ja nigdy takich badań nie robiłam. Zawsze mój ginekolog robił to , a chodziłam wtedy do innego , bo mieszkałam w Gliwicach .
Cycki ma bardzo wrażliwe i ciężkie ale nie tak bardzo bolące. jak gniotę to bolą ;-).
nie mam zdania niestety -myślałam ze tam gdze ja będe robićbo ja na piotrowickiej ale w Epione -bo to przychodnia należąca do mojego lekarza:-D

a właśnie dzewczyny można by jakis zlot ślaskich czerwcówek zrobić na "kawe"przysłowiową cociaż ja mam znowu moje ciążowe ciśnienie 60-80 czasem 60/90-więc mam zalecenie słabej kawy:-D

ja dostałam od męża parowar i się na gotowane na parze mięska przezyciłam-nie mdli mnie tak jak po pieczonych/smażonych

Ostatnia edycja:
Kingusia - jak Ci założył kartę ciąży to na pewno wszystko jest ok, tylko możliwe właśnie, że zapłodnienie było trochę później, na pewno na następnym USG zobaczysz serduszko ;) Ja byłam na USG jak był 4t i 6d i był tylko sam pęcherzyk, nawet zarodka nie było, teraz idę w środę, będzie dokładnie 7tydzień. Lekarz powiedział, że jeszcze po prostu za wcześnie, mogła się owulacja przesunąć itp. Jestem dobrej myśli i musi być ok ;) Dziś mi się śniło, że miałam malutką dzidzię już! :) Ostatnio często mi się śni, że jestem w ciąży już z wielkim brzuchem albo, że już mam dzidzię :)

A ja ostatnio szybko kładłam się spać, nawet Kuby Wojewódzkiego nie mogłam obejrzeć całego, bo padałam, to wczoraj położyłam się przed 2 :p A teraz niedawno wstałam :) Piersi mnie strasznie bolą i kręgosłup czasami, a poza tym, to nie mam żadnych objawów i przez to się denerwuje :/ Już wolałabym jak Wy wymiotować :) a Wczoraj to nie wiem co się ze mną działo, wieczorem ryczałam co chwile :(

Moi rodzice nas wczoraj odwiedzili i byłam z nimi w Arkadii, mama na zakupy przyjechała :p W C&A są też dziecięce rzeczy i jak zobaczyłam te malutkie buty EMU albo krótkie spodenki jeansowe na 0-3mce to już mi łzy leciały! Piękne!!! :)

Witam się niedzielnie :)

Wstałam dziś o 10 i nadal jestem śpiąca. Jakaś dętka dziś jestem. Oglądałam wczoraj do późna walkę. Piękny Kliczko nadal jest piękny :-) nie oberwało mu się za bardzo ;-)

Dziewczyny opryszczka nie jest groźna w ciąży, jedynie na narządach rodnych w czasie porodu stanowi zagrożenie dla dziecka na zasadzie kontaktu ze zmianami skórnymi. W poprzedniej ciąży walczyliśmy z mięczakami - też pochodnymi ospy - i dość obszernie rozeznałam temat.

Robaczek - jak tam Twoje zdrówko??? Lepiej już? Mam nadzieję...

MamaTrójki - widzę, że mamy takie same ciśnienia :). Mój M. ma nadciśnienie, więc w domu średnią mamy dobrą :)

Wenusjanka - ojej, ale miałaś przygody, bidulko. Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz.

Ostatnia edycja:
Witam się niedzielnie :)

Wstałam dziś o 10 i nadal jestem śpiąca. Jakaś dętka dziś jestem. Oglądałam wczoraj do późna walkę. Piękny Kliczko nadal jest piękny :-) nie oberwało mu się za bardzo ;-)

Dziewczyny opryszczka nie jest groźna w ciąży, jedynie na narządach rodnych w czasie porodu stanowi zagrożenie dla dziecka na zasadzie kontaktu ze zmianami skórnymi. W poprzedniej ciąży walczyliśmy z mięczakami - też pochodnymi ospy - i dość obszernie rozeznałam temat.

Robaczek - jak tam Twoje zdrówko??? Lepiej już? Mam nadzieję...

MamaTrójki - widzę, że mamy takie same ciśnienia :). Mój M. ma nadciśnienie, więc w domu średnią mamy dobrą :)

Wenusjanka - ojej, ale miałaś przygody, bidulko. Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz.

a bioli cię głowa bo mnie od tak niskiego cisnienia boli głowa-edyny ratunek -kawa ale normalnie poza ciążą mam normalne ciśnienie.

a bioli cię głowa bo mnie od tak niskiego cisnienia boli głowa-edyny ratunek -kawa ale normalnie poza ciążą mam normalne ciśnienie.

głowa mnie często boli i do tego tak mocno, że ledwo na oczy widzę. Niestety od kawy mnie kompletnie odrzuciło, coli też, więc nie mam jak sobie pomóc.
Mam zawsze takie ciśnienie, ale normalnie wypijałam z 3 mocne kawy i było ok.
Tabletek praktycznie nie uznaję, ale jeśli taki ból znów wróci to chyba w końcu wezmę Paracetamol.

reklama
Witam was :) Dzis w nocy nie pospałam ehh ciągle do wc siusiu się budziłam. Muszę przyznać z ręką na sercu, że mam cudownego męża:) Dziś rano zarządził, że mam leżeć i odpoczywać :D i tak on w kuchni pichci obiad (będzie biały barszczyk a później krokiety :) ) a Antosia układała klocki a teraz wcina naleśnika i ogląda Anię z Zielonego Wzgórza :) Dziewczyny powiedzcie mi hmm bo moja gin z wyprzedzeniem powiedziała, że na jeszcze następną wizytę będę musiała zrobic badania na ureoplazmę, chlamydię i mykoplazmę, i wszystkie te badania mają być zrobione przez wymaz z cewki moczowej. Miałyście robione takie badania ?? Czy pobieranie takiego wymazu jest bolesne ?? Brzmi strasznie ...

Do góry