reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

reklama
witam :)
My niedawno wróciliśmy od teściów. Oprócz nich była szwagierka z rodziną, jej teściowie z córką i zięciem. Oprócz nich sporo wujostwa. Taki niby zjazd rodzinny:-D W każdym razie było bardzo sympatycznie choć te wszystkie zapachy nie działały na mnie dobrze. Kiedyś to bym się na ciasto rzuciła a teraz patrzeć się na nie nie mogłam. Że też mnie od tego odrzucić musiało:-D

Mała ciągle kaszle przez co gardełko ma zaczerwienione. Jutro będę dzwonić przełożyć wizytę bo i tak nie ma sensu jechać:( Pojedziemy za to na wieś do moich rodziców. Trochę świeżego powietrza dobrze nam zrobi a jej w szczególności:) Tylko szkoda mężusia bo sam zostanie ale poradzi sobie. Chociaż się wyśpi:-D A i z siostrą się w końcu spotkam:-) Lecę po herbatkę bo mężuś zrobił:)

Dobry wieczór:))

Natis tulę... wczoraj czułam się straszliwie samotnie, a dzisiaj od rana jakiś taki niepokój mnie ogarnął, pamiętaj nie jesteś sama!
MatkaEwa ja idę jutro oddać krew, a środę mam wizytę i też już lekko się stresuję... jak zawsze... tak sobie myślę, że za 3 tyg jak wskoczę w II T to będę już spokojniejsza... oby!

Wczoraj zasnęłam chyba po 2:00. Piękny wrócił po 1:00 (a raczej go przynieśli) i nie mogłam zasnąć... dzisiaj oczywiście cały dzień nieprzytomny chodził... dobrze mu tak:p
Obiadek u "teściów" udany... powiedzieliśmy im, że powiększy nam się rodzina..:) bardzo się ucieszyli:) zawsze jak komuś mówię to później mam wyrzuty sumienia, że może lepiej nie zapeszać... że jeszcze za wcześnie... no nie wiem... na obiedzie byli też brat Pięknego z żoną... maja teraz super synka 3,5 roku, i powiedziała, że ona pierwszą ciążę poroniła w 11tc... masakra:/

ailatan mnie też boli krzyż... najbardziej w nocy i rano... nie potrafię pozycji do spania sobie znaleźć:/

ok zmykam leżakować bo ciężki tydzień w pracy mnie czeka...

Obiadek u "teściów" udany... powiedzieliśmy im, że powiększy nam się rodzina..:) bardzo się ucieszyli:) zawsze jak komuś mówię to później mam wyrzuty sumienia, że może lepiej nie zapeszać... że jeszcze za wcześnie... no nie wiem... na obiedzie byli też brat Pięknego z żoną... maja teraz super synka 3,5 roku, i powiedziała, że ona pierwszą ciążę poroniła w 11tc... masakra:/

ailatan mnie też boli krzyż... najbardziej w nocy i rano... nie potrafię pozycji do spania sobie znaleźć:/

ok zmykam leżakować bo ciężki tydzień w pracy mnie czeka...

nie wiem z czego to wynika ale w poprzednej ciązy co komuś powiedziałam ze spodziewam się dziecka to po OOO GRATULUJĘ było opowiadanie o krewnych/znajomych/sąsiadach co to im się nie udało albo poroniła albo dziecko umarło nosz ludzie to nie mają za grosz taktu i wyczucia:angry:

mnie boli w dole pleców i promieniuje w lewy pośladek, jak mnie chwilami łupnie to jak paralityk chodzę, jak leżę jest jeszcze gorzej-czy leżę czy się wiercę-to samo-boli :baffled: jutro zapytam gina o co kaman,

Ja jeszcze mam problem ze spaniem, 4-6tydz to masakra była, bo o 22 to już spałam jak nigdy :p A teraz to chodzę późno spać i jak już usnę - z czym jest problem, to w nocy budzę się przynajmniej 2 razy i nie mogę spać :/ Czasami budzę się o 6-7 i już się kręcę do tej 8-9, dopóki nie wstanę :/ To chyba przez te moje myśli... Bo cały czas myślę i myślę co będzie... :(

Witam w niedzielny wieczór. Synek zasypia, mąż już w łóżku czeka...takie lenistwo słodkie za nami.

Jeśli chodzi o witaminy to ja jod, dha i folik
plecy też bolą
rozkojarzona jak diabli!! Słów mi ostatnio brakuje...

Od jutra znowu sama...na szczęście ostatnie 2 tygodnie. No poniedziałek a co a tym idzie do pracy trzeba a tak mi się nie chce bleh...

właśnie wróciłam z pizza hut, tak się najadłam że brzuch pęka, Ktoś pisał o witaminach ja biore pharmation mantruelle tam też kwasy są i żelazo i rózne inne witaminki, za opakowanie 60 kapsułek na allegro ok. 55 zł
Smile- wkradł Ci się zabawny błąd, bo piszesz że idziesz jutro krew oddać- oj długo jeszcze oddac nie będziesz mogła, pobrać to na pewno ale oddać:biggrin2:
Katerinka- zobacz sobie czy w tych preparatach które przyjmujesz " w sumie" nie będzie za dużo witaminy A i E bo wiem ze nadmiar w ciąży jest szkodliwy a na pewno w preparatach "tłuszczowych" niemal zawsze jest witamina Ai E, dlatego dobrze jest brać jedne "kompletne", a co do wiesiołka to też zamierzam brać od 36 tc taż słyszałam że dobry na poród

mnie boli w dole pleców i promieniuje w lewy pośladek, jak mnie chwilami łupnie to jak paralityk chodzę, jak leżę jest jeszcze gorzej-czy leżę czy się wiercę-to samo-boli :baffled: jutro zapytam gina o co kaman,

mnie to troche na rwe kulszową wyglada ale zapytaj lekarza:-)

ja jutro na badanie krwi i moczu:-D
Pojutrze usg +krew
marzy mi się podejżeć płeć:-)

reklama
Zmykam do spania, ale przed postanowiłam jeszcze zajrzeć do Was. Humor dalej wisielczy, choć przyszła sąsiadka na film i bardzo miło spędziłyśmy wieczór.

Obejrzałam Masterchef'a i 'Księżną'. Jak dobrze, że żyjemy w XXI wieku i że same możemy mężów wybierać :).

MamaTrójki - skończyłam właśnie czytać 'Zwycięzca jest sam' Paula Coelho. Taki thriler bym powiedziała, ale delikatny. Zupełnie inna książka od jego pozostałych opowiadań.

Mnie też pobolewają plecy i krzyże. Czasem złapie, jak Katherinka pisze, że się ruszyć nie mogę. Byle do maja/czerwca dziewczyny - potem to już z górki. :-)

Do góry