reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

Witajcie ufff
Ja jestem po kolejnej nieprzespanej nocy :eek:

Witam
Iza jak się czujesz ?Dzidzia nie pcha się na świat? widzę że malutko ci już zostało;-)

Iza, oj, teraz to już w każdej chwili może nadejść godzina "zero". Obyście przed świętami sie uwinęły. Imię wybrane? W końcu co zdecydowaliście ze szpitalem i sposobem roziwązania?

Właśnie wróciłam z ostatniego USG. Lekarz stwierdził że jeszcze 2-3 tyg spokojnie, nic sie nie dzieje i nie wygląda jakby miało się zacząć wcześniej. Ja czuję co innego :sorry: ale z Omarem tez 2-3 tyg przed myślałam że to już a urodził się 2 tyg po terminie.
Na badaniu wszystko wyszło bardzo dobrze, lekarz był super, bardzo dokładne USG zrobił i wszystko opowiedział. Jedyne co daje do myślenia to wielkość dziecka. Stwierdził że bliżej mu (jej!) będzie do 4 kg. Więc ja chcę cesarkę!! Ale tam gdzie chcę rodzić cesarka jest ostatecznością, a ja ani sił nie mam ani fizycznie nie jestem przygotowana.
Z imieniem też jest problem. Moje ostatnie typy sa 4 ale nie jestem przekonana. Lila (nie Liliana), Amira (nietypowe i nie spotykane, z Omarem było łatwiej bo to imię mimo że w Polsce niespotykane to jednak ludzie o nim słyszeli, moja babcia ma na imię ALMIRA, ale takiego nie znalazłam w spisach imion ;-)), Idalia (jak Amira a dodatkowy problem z wytłumaczeniem skąd pochodzi. Miałam koleżankę Idalkę i bardzo mi sie jej imie podobało), Rozalia (zdrobnienie Róża więc Omar jest za tym imieniem za to mężusiowi się nie podoba). Ot i znowu zmartwienie.
Jedyne co się nie zmieniło po tym badaniu to termin 22.12.12, ale zobaczymy.

Worki próżniowe? Też używam i sobie chwalę bo dzięki nim nie tylko pościel ale i ubranka Omara zmieściły się do łóżka w sypialni :-D Właśnie wczoraj pomyślałam że musze jeszcze dokupić bo koce muszę jeszcze schować.

Mikołaj... w zeszłym roku podstawił worek pod drzwi i zadzwonił dzwonkiem :-D w tym roku możliwe że zastanie mnie w szpitalu :-D ale problem mam z kasą, mam urodziny chrześniaczki i mikołajki i imienimy moich rodziców, teściowej i mężusia i nie wyrobię się finansowo. Dziś dodatkowo na USG wydałam 150 zł.

Bosz.... znowu sie rozpisałam... nie czytajcie mnie!

reklama
Witam i ja.
Donuś a worki próżniowe to za "paliwo";-) a powedz jak sie spisuje odkkurzacz piorący i możesz przypomniec jaki to?
Co do Mikołaja to u nas też nie będzie miał czasu z dziećmi sie zobaczyc, bo będzie sie spieszył do innych;-):-D

Iza Rosalia pieknie ...... mi jeszcze z tych nietypowych podoba się Miriam ( chyba tak sie pisze, a bynajmniej tak sie wymawia) i Semira

Ja jestem po kolejnej nieprzespanej nocy :eek:

Z imieniem też jest problem. Moje ostatnie typy sa 4 ale nie jestem przekonana. Lila (nie Liliana), Amira (nietypowe i nie spotykane, z Omarem było łatwiej bo to imię mimo że w Polsce niespotykane to jednak ludzie o nim słyszeli, moja babcia ma na imię ALMIRA, ale takiego nie znalazłam w spisach imion ;-)), Idalia (jak Amira a dodatkowy problem z wytłumaczeniem skąd pochodzi. Miałam koleżankę Idalkę i bardzo mi sie jej imie podobało), Rozalia (zdrobnienie Róża więc Omar jest za tym imieniem za to mężusiowi się nie podoba). Ot i znowu zmartwienie.
Jedyne co się nie zmieniło po tym badaniu to termin 22.12.12, ale zobaczymy.

Mikołaj... w zeszłym roku podstawił worek pod drzwi i zadzwonił dzwonkiem :-D w tym roku możliwe że zastanie mnie w szpitalu :-D ale problem mam z kasą, mam urodziny chrześniaczki i mikołajki i imienimy moich rodziców, teściowej i mężusia i nie wyrobię się finansowo. Dziś dodatkowo na USG wydałam 150 zł.

Bosz.... znowu sie rozpisałam... nie czytajcie mnie!

Iza, przez ciążę się tak nie wysypiasz?

Jeśli chodzi o imię, to dla mnie Rozalia odpada, bo kojarzy mi się z Rozalką wsadzona do pieca na 10pacierzy:eek:.
Jak dla mnie Lila jest super i Idalia też bardzo ładne.

współczuję nagormadzenia wydatków. nic dobrego:sorry:

Witam i ja.
Donuś a worki próżniowe to za "paliwo";-) a powedz jak sie spisuje odkkurzacz piorący i możesz przypomniec jaki to?

nie, nie za paliwo. przy okazji kupowania zabawki na Mikołaja wzięłam u tego samego sprzedawcy, tylko miał rozmiar XXL, więc muszę jeszcze dokupić mnijesze na ręczniki i koce (Iza;-)).
Odkurzacz sprawuje się bardzo dobrze. Do prania dywanu użyłam go dopieor raz, ale przynajmniej na codzien odkurzanie ejst zdrowsze, bo się nie kurzy-cały czas używam filtra wodnego.
My mamy taki Odkurzacz Aquawelt / Zelmer Niezawodnie

WITAM
zimno mi ,spac mi się chce i wogóle lenia mam
prezentów na mikołaja jeszcze nie kupiłam i nie mam pojęcia czy zdązę kupic:sorry2:
jesli chodzi o worki próżniowe to od dawna się mam zamiar kupic ale jakos jeszcze nie kupiła a słyszałam że dobre i że warto
Iza pisałas że mamy nie czytac ale za późno to napisałas bo już przeczytałam:-D;-)jeśli chodzi o imiona to mi się podoba i Rozalia i Lila a ostatnio spodobało mi się też Saran :tak:
Majandra ta gra chyba czekała na Ciebie;-)
Donkat super ten odkurzacz

Witam,

dzis grozi nam zamarznięcie w pracy!!!!!!! jest awaria pieca i...ciężko to widzę:angry::angry::angry::angry:

ależ wczoraj i dziś rano była ślizgawka na bocznej drodze, którą jadę do przedszkola. jazda bez trzymanki!!

wczoraj pani w przedszkolu poskarzyła na Julitkę. Myślałam, że niuńka się spali ze wstydu i chęci do płaczu. Nie uroniła jednak ani łezki, ale też nie była w stanie opowiedzieć co się stało. Przemówiła tylko 1 słowem: przepraszam. Umówiłyśmy się, że już będzie grzeczna, a my z tatusiem nie będziemy musieli się za nią wstydzić

Dopisek na początku żeby nie było... nie czytajcie moich wypocin bo są stanowczo za długie :-D:-D:-D

Nocny marek wita...
Wczoraj miałam bardzo intensywny dzień więc. Powiem tylko tyle... do ZUSU zawsze będę chodzić z mężem Panie - miłe, sprawy - załatwione. Niestety okazało sie że miesiąc temu te p... źle mi powiedziały i musiałam odkręcać jedną sprawę. Na szczęście miła pani zgodziła się żebym wypełniła dokumenty z data wsteczną i będę miała macierzyński ... uffff. Pierwszy raz też nie musiałam wypisywać druczków bo mi gotowce drukowała. W innym okienku druga była tak miła że mi od razu pomogła wypisać wniosek o macierzyński, który mężuś będzie musiał przynieść. Więc zawsze już będę chodzić z mężem do ZUSu :sorry2:

Witam i ja.

Iza Rosalia pieknie ...... mi jeszcze z tych nietypowych podoba się Miriam ( chyba tak sie pisze, a bynajmniej tak sie wymawia) i Semira
Miriam miała być zamiast Omara jak miał być dziewczynką. Kuzynka męża ma tak na imię, mi też sie podoba... dopiszę do mojej listy która już się trochę zmieniła. Lila (mąż na nie), Rozalia (mąż na nie i nie), Kamila (bardzo popularne, męża brata żona ma tak na imię więc dla mnie za bliska rodzina żeby się powtarzało ale do przemyślenia).

Iza, przez ciążę się tak nie wysypiasz?

Jeśli chodzi o imię, to dla mnie Rozalia odpada, bo kojarzy mi się z Rozalką wsadzona do pieca na 10pacierzy:eek:.
Jak dla mnie Lila jest super i Idalia też bardzo ładne.

współczuję nagormadzenia wydatków. nic dobrego:sorry:

My mamy taki Odkurzacz Aquawelt / Zelmer Niezawodnie
Tak, przez ciążę nie mogę spać. od dwóch nocy pobudka o 4 godz, wcześniej od 1 nie spałam :no:
Z Rozalią mam na szczęście lepsze skojarzenia, ale faktycznie dużo fajnych imion zawsze odpada przez jakieś zło myśli (albo niefajnych znajomych o tym imieniu)

Odkurzacz piorący podobny ale chyba starszy model ma moja mama. Szczerze mówiąc lepszy efekt ja uzyskuję piorąc ręcznie dywany, ale... w swoim mam elektroszczotkę więc przed praniem mam nieźle wyczesane dywany i nie ma obaw że zostana jakieś włosy czy coś.

WITAM
prezentów na mikołaja jeszcze nie kupiłam i nie mam pojęcia czy zdązę kupic:sorry2:
Iza pisałas że mamy nie czytac ale za późno to napisałas bo już przeczytałam:-D;-)jeśli chodzi o imiona to mi się podoba i Rozalia i Lila a ostatnio spodobało mi się też Saran :tak:
Nam wczoraj udało się kupić część prezentów. Dla Omara książka Mikołajek.. oj nie ucieszy się :sorry2: ale... wieczorkiem gdzieś widział reklamę i pytał czy mu kupimy książkę o Mikołajku (jupi).
Hehe, jakoś nie miałam już sił edytować żeby wtrącić wcześniej żeby nie czytać ;-)
Saran bardzo w moim stylu... ale (u mnie zawsze jakieś ale...) czy dzieciaki w szkole nie będą się przezywać sarna? Mąż kiedyś myślał o imieniu Sara ... ale... ciotki pies się tak nazywał, właściwie suka i mnie pogryzła kiedyś! :rofl2:

Witam,

dzis grozi nam zamarznięcie w pracy!!!!!!! jest awaria pieca i...ciężko to widzę:angry::angry::angry::angry:

ależ wczoraj i dziś rano była ślizgawka na bocznej drodze, którą jadę do przedszkola. jazda bez trzymanki!!

wczoraj pani w przedszkolu poskarzyła na Julitkę. Myślałam, że niuńka się spali ze wstydu i chęci do płaczu. Nie uroniła jednak ani łezki, ale też nie była w stanie opowiedzieć co się stało. Przemówiła tylko 1 słowem: przepraszam. Umówiłyśmy się, że już będzie grzeczna, a my z tatusiem nie będziemy musieli się za nią wstydzić

Donuś... jak temperatura spada w miejscu pracy to nie powinni puścić do domu? U mnie kiedyś jak przenieśli nas do nowego budynku bez ogrzewania wstawili wielką nagrzewnicę i zrobili saunę :-D
Jak ja bym chciała żeby mój dzieć poczuwał się do odpowiedzialności za swoje zachowanie. Jakoś się nigdy nie przejmuje. Wczoraj na poczcie mężuś spotkał jego wychowawczynię, która poskarżyła się na niego. W domu jak wzięliśmy go na rozmowę wytłumaczenie było jedno... "Michał pierwszy tak zrobił!".

No dobra ... znowu wypracowanie... gaduła jestem nieziemska... więc nie czytajcie... napiszę to jeszcze na górze :-D:-D:-D

MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ!! (to możecie przeczytać :tak:)

witam kobietki!!!

oj, Iza, może Cię nie prtzebiję, ale też mam sporo do napisania:-D:-D

wczoraj ledwo wyjechałam spod pracy, bo...samochód mi nie zapaplił. kurczę, jakbym chciałą moć go zmienić. tylko z tego względu, bo ogólnie to bardzo go lubię (Aguś;-)). na szczęście kolega mi pożyczył prądu.

Natchnęło mnie na porządki w szafie w wiatrołąpie. Poszukuję wszędzie miejsca i dlatego robię porządki. Zeszło mi długo, ale jestem zadowolona. Jeszcze na dziś mi zostały pomysły i muszę je zrealizować.

Spieszyłam się wczoraj z tą robotą na mój film, włączam zdyszana, a tu....zawód! Podobnież skończyła się seria a ja nie wiedziałam.!:-D:rofl2:

Julitka rano, gdy nie miałyśmy czasu, przypomniała sobie, że mają bombkę przynieść. A ja wczoraj podczas tych porządków położyłam je dość wysoko i daleko:dry:

Wczoraj miałam bardzo intensywny dzień więc. Powiem tylko tyle... do ZUSU zawsze będę chodzić z mężem Panie - miłe, sprawy - załatwione. Niestety okazało sie że miesiąc temu te p... źle mi powiedziały i musiałam odkręcać jedną sprawę. Na szczęście miła pani zgodziła się żebym wypełniła dokumenty z data wsteczną i będę miała macierzyński ... uffff. Pierwszy raz też nie musiałam wypisywać druczków bo mi gotowce drukowała. W innym okienku druga była tak miła że mi od razu pomogła wypisać wniosek o macierzyński, który mężuś będzie musiał przynieść. Więc zawsze już będę chodzić z mężem do ZUSu :sorry2:

Donuś... jak temperatura spada w miejscu pracy to nie powinni puścić do domu? U mnie kiedyś jak przenieśli nas do nowego budynku bez ogrzewania wstawili wielką nagrzewnicę i zrobili saunę :-D
Jak ja bym chciała żeby mój dzieć poczuwał się do odpowiedzialności za swoje zachowanie. Jakoś się nigdy nie przejmuje. Wczoraj na poczcie mężuś spotkał jego wychowawczynię, która poskarżyła się na niego. W domu jak wzięliśmy go na rozmowę wytłumaczenie było jedno... "Michał pierwszy tak zrobił!".

Iza, to Twój mąż musi mieć nieziemski urok osobisty:-D:-D:rofl2::rofl2:

moi szefowie pod względem ciepła są niewzruszeni. Tu ogólnie jest chłodno, to zawsze jest tekst: trzeba się ciepło ubierać. Oni czasami sa prości jak cep, ale to inna historia.

Wiesz, Julitka zazwyczaj jest grzeczna, więc takie sytuacje, że się zachiwuje źle w przedszkolu należą do rzadkości i stąd jje przejęcie sytuacją.

Witam i ja
ja będe króciutko pisac:-Dale wy piszcie dużo bo ja lubię czytac;-)
Iza dobrze że wszystko się udało fajnie pozałatwiac w tym Zusie i że zgodzili się na ten wniosek z datą wcześniejszą :-)
Donkat no to Julitce szybko sie przypomniało :-Dchociaż u nas to normalka co jakis czas tak mam że przed wyjsciem się komus cos przypomnina że trzeba było przynieśc
jejciu bez auta to jak bez ręki:wściekła/y:
Zosieńka dalej na zastrzykach:-(długo ją to trzyma bidulkę ale jak będzie ok to od wtorku już jej będę pilnowała:tak:

reklama
Monia, współczuję siedzieć bez samochodu " na zadupiu";-).
Łoj, jeśli dobrze kojarzę, to dłuuuugo już nie miałaś Zosi u siebie.

Do góry