reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Anika, Kretowinka - powodzenia na wizytach :-) czekamy na wieści o szynkach i maluchach :tak:

Tigla - i ja nie skojarzyam, że i u Ciebie w brzuchu babiniec:-) A masz imionka dla maluszków wybrane?

Marcysiowa - gratuuję udanej wizyty. Masz szansę dołączyć do babińca ;-) Ja się śmiałam, że w przypadku parki, to przy porodzie jedno będzie na 100% trafione;-)
Dziś znów u mnie z rana plamy na koszulce. Chyba nie nadążę z praniem;-)
Miłego dnia - ciężarówki :-)

reklama
Marcysiowa do dobre wiadomości :-)

Lilionka to masz przechlapane z ta siarą. U mnie nic, żadnych oznak. Asiek ma jeszcze szanse dołączyć do babińca.

Margaret moje bąble są trochę mniejsze i jest miedzy nimi różnica ok tygodnia (w 23tc to było ok. 60gr). Ale lekarze mówią, że nie ma się czym martwic. Brałaś na moim etapie jakieś leki ?

Hej dziewczyny:)
Ja mam jutro wizytę.. trochę się stresuje..
Powiedzcie mi.. zrobiły mi się takie zgrubienia na sutku, czy to może być zapalenie sutka?

Marcysiowa, gratuluję. Kolejna płeć odkryta :-) No i super, że po wizycie wszystko dobrze z szynka. Jesli chodzi o ułożenie dzieci to będzie się to jeszcze zmieniać. NA ostatnim usg moje chłopaki były ulożeni poprzecznie a teraz obydwaj pośladkowo. Jeszcze będą jakiś czas robić fikołki zanim pozycja ich sie ustabilizuje.

Lilonko, znaczy że Twoje ciało przygotowuje się pęłną parą do wykarmienia dwójeczki maleństw :-)

Palam, tak to juz jest, że przed każdą wizytą jest stres. Ale nie nakręcaj się za bardzo, bo takie wizyty to tez okazja do podejrzenia maleństw, wyjaśnienia wszelkich wątpliwości z lekarzem itd. Myslę, że w Twoim przypadku zgrubienia sutka świadczą i fizjologicznych, naturalnych zmianach świadczących o tym, że organizm przygotowuje się do karmienia. Z tego co słyszałam od koleżanek, zapalenie sutka bardzo boli, czesto jest gorączka, opuchnięcie i zaczerwienienie. I z tego co wiem, zapalenie sutka częściej wystepuje po porodzie. Myslę, że nie masz powodów do zmartwień a na jutrzejszej wizycie wszystko wyjasnisz z lekarzem.

Palam - zapalenie sutka na pewno byś czuła. Mnie tez robiły sie rożne cuda i dalej robią. Spokojnie,w większości przypadków to Wykke przygotowywanie sie do karmienia.

Lilonki - u mnie suchutko. Już myślałam,ze z ta siara to bardziej Urban legend,a tu jednak...

Marcysiowa - gratuluje:))

A Wsm na dobry dzień:
http://m.youtube.com/#/watch?v=mDpGqg6uUe8&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DmDpGqg6uUe8&gl=PL

Eevlee - na razie tyko jeden cycek;-) qrczę od wczoraj mam takie dziwne uczucie wilgoci - ubieram majtki i po jakimś czasie mam je delikatnie wilgotne - nie mokra, ale tak jak bym się spociła. Czy to mogą być sączące się wody? Głupieje całkowicie:wściekła/y:

Witam :) Miałam dzisiaj wizytę i troszkę cukier mam podwyższony iii 1,5kg do przodu od początku ciąży więc tu w sumie nie jest źle, ale martwi mnie rozmiar moich dzieci jedno ma 53,3mm a drugie 40,3mm i w tygodniach to pierwsze wychodzi na 12tydzien a drugie na 10t4dzien.
Nie wiem co o tym myśleć czy to bardzo źle? Lekarka powiedziała, że zobaczymy na następnym usg za 2tyg jak to wyjdzie ale zespół podkradania nie występuje przy ciąży dwujajowej więc czemu tak :confused:

Wiesz - od kiedy Katka i Tekla straciły swoje maluchy, cały czas jest we mnie lęk. Szczególnie jestem wyczulona na grzybicę i właśnie wody. Wiem że te moje dwa szczęścia są jeszcze bardzo kruche. I jeszcze kilka tygodni czekania przed nami. Najchętniej zapadłabym w sen zimowy na jakieś 10 tygodni (no ewentualnie 9).

reklama
Dziewczynki kiedy się robi badanie glukozy z piciem jej? Bo mi lekarz napisał, że na następną wizytę mam zrobić glukozę ale ja ciapek nie spytałam czy tylko z krwi poziom glukozy czy juz obciążenie.

Do góry