reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześniówkowe mamy

Ja byłam w zeszłym roku i teraz też się wybieram, bo przynajmniej pocykam zdjęcia i filmiki na pamiątke, bo dziadki niestety się do tych spraw nie nadają:sorry:

reklama
Witam się i ja
Ja w tym roku pierwszy raz nie byłam na przedstawieniu w przedszkolu. Za to były 2 babcie i tatuś. Dziadek jeden pracował a drugi się pochorował.
Niedawno dzwoniłam do dziadka i babci (bo wczoraj się nie dodzwoniłam). Dziadek mój źle się czuje, ma 85 lat, jest po udarze. Dziś zamówili wizytę lekarza do domu. Na pogotowie jeździł, robili badania, nic ie wykryli. Zobaczymy co powie ich lekarza. Z kolei mężusia dziadek ma 93 lata i też z nim już kiepsko. Wymaga całodobowej opieki. Aż się boję pomyśleć co będzie dalej.

Anetka moze prześwietlenie powinnaś zrobić ręki jeśli ból nie przechodzi.
U nas tez dużo śniegu, ale na szczęście nie pada i jest bardzo zimno.

Wow nie wiedziałam że tak dużo osób piecze chleb. Jestem na FB w grupach kulinarnych, poprzez bloga również na portalach różnych i tam jest szaleństwo chlebowe. gdyby nie Aśka i brak czasu pewnie bym już dawno chleb zaczęła piec. Nawet moja siostra robi chleb na zakwasie w Turcji.

u nas cisza z Dniem Babci i dziadka. Nawet Julitka wczoraj mówiła z oburzeniem: mama, dziś dzień Babci, a my w przedszkolu nie mamy przedstawienia, nawet pani jeszcze wierszyków nam nie rozdała:szok:. Miało byc w tym orku już normalnie, czyli w terminie, bo w poprzednie lata to robili około dnia kobiet. Bo niby ferie, bo nie ma jak. Jka widać w tym roku też będzie "po chińsku".

Aguś, może podeślę Ci kilka górek śniegu z podwórka? Niedługo mi się Tatry utworzą:rofl2:

Iza, zauważyłam od jakiegoś czasu modę na pieczenie chleba. Chyba to jest alternatywa do "zdrowego" gotowego pieczywa. A jakbym do tego twojego przepisu dała mąkę żytnia? Wyszłoby?

a takie madre pytanko mam: gdzie kupię mąkę żytnią?:zawstydzona/y:

Donuś, żytnią mąkę chlebową kupił mi mężuś w carrefurze ostatnio, ale czy ten chleb wyjdzie to nie wiem bo ta mąka jest cięższa (takie mam wrażenie). nie dowiemy sie dopóki ktos nie spróbuje zrobić :-D

Mała jeszcze się nie obudziła :szok: zwykle po nocy wstaje o 8 i znowu śpi o 12-13 a dziś tylko budzi się na karmienie i dalej kima na słoneczku w sypialni :szok::szok:

Donuś rozejrzyj się po sklepach u nas w l'eclercu czy polskiej chacie są osobno wydzielone działy ze zdrową żywnością i tam zawsze na półkach są różne rodzaje mąki;-)

aaaa, no widzicie, teraz kojarze i w naszych marketach takie pólki, tylko nigdy nie rozglądałam się za mąkami...

Iza, wykorzystuj czas, póki mała ma śpiocha:-D:-D

jejku, ależ mi się zachciało takiego domowego chlebka! aż mi pachnie!

wiecie co?????? jeszcze nie wybrałam sobie torebki:zawstydzona/y::zawstydzona/y:nie pamiętam, żebym była kiedyś tak niezdecydowana:szok:. W dodatku co jakiś czas pojawiają się jakieś nowinki;-)

Zakupiłam nasiona na kiełki i właśnie rano dziś rozpoczęłam produkcję. Tylko sie upewnię: po przelaniu wodą trzyma się je bez wody w słoiku?

Donuś ja już kupiłam torbę do wózka, teraz będę wózek kupować :-D:szok::-D ale tez musze sobie jakąs torebkę malutką poszukać.
Na kiełkach sie nie znam.

Mała spała do 12,30 nakarmiłam, przebrałam, pogadałyśmy, zrobiłam sesję zdjęciowa modelce i znowu śpi :szok:

reklama
Mała śpi dalej...
Na blogu Omara sa nowe jej zdjęcia :-) Omarkowe życie

Dziś wysłałam mamę do biedronki po rajstopy bo Omar codziennie przychodzi z dziura na kolanie :baffled: myślałam że do końca zimy wystarczy mu a teraz widzę ze do końca tygodnia może nie wystarczyć.

Do góry