reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

Ania no to faktycznie ciepłokrwiste masz Dziecię:-D współczuję, nie mogę pojąć jak można ukraść coś co wiadomo że daje dziecku tyle radości:wściekła/y:
Aurelka ale na usg bioderek masz iść czy nie:confused:
Basia to niezły wiaterek macie:szok: a twojego męża rozumiem doskonale, matka matką ale wszytsko ma swoje granice, szczególnie gościnność:sorry2:

my dziś na spacerku jednak nie byliśmy :-( trochę się bałam z tym katarkiem, zaplanowałam że jutro pójdę a tu K. mi mówi że od jutra deszcz:angry: JA CHCĘ WIOSNĘ!!!!!!!!!!!!!

reklama
cześć dziewczyny

my już z powrotem, Kasjan całą drogę spał, super zniósł podróż, w pierwszą stronę tylko tak się owalił aż do połowy pleców. Widze że jakieś spotkanie się tu szykuje, świetny pomysł :happy2:. Mój syncio waży już 6 kg, musze pampki na 3 zmienić .

Witam, ja po wizycie i okazało się że nadal mam infekcje rany, dostałam dwa antybiotyki, ehhh....załamka totalna:-(, chyba nigdy mi sie to nie zagoi:no:
Mój synek dzisiaj taki grzeczny, je, śpi z przerwami na zabawy ze mną i przesyła mi uśmiechy (sporadyczne) ale zawsze to juz coś. :-)
Ania straszne by dziecku sanki ukraść:szok:
Aurelka ładnie Ci Mała przytyła;-)
Basia u mnie też strasznie wiej, dosłownie wózek mi wyrywało!
Miłej nocki.

Clodi 6 kilo, ale pulpecik :-D więcej ciałka do kochania, my pewnie też już szóstka jak nic, może i więcej :cool2:Marysia ma takie obwarzany że szok :szok: w każdym razie w trójkach już siedzimy, te z Dady są naprawdę spore, szerokie, elastyczne, na duży brzuuszek super, nawet jeśli trzeba sporo spiąć z boczku. Moim zdaniem sa jakościowo jak oryginalne pampersy, cienkie, miękkie. Te z happy sa mniej elastyczne, ale na mniejsze dziecię w sam raz, bo jednak rozrzut 4-9 kg to całkiem sporo mi się wydaje. zobaczymy jak te z babydream się spiszą, ale to za parę dni, po powrocie do Poznania, a wracamy już w środę, mam nadzieję że nie będzie za ślisko...

Vivienne dzieki za podpowiedź :-) dziś w aptece pani dała mi kilka próbek Aquastop i dorzuciła jeszcze Linoderm Plus z pantenolem ponoć idelany do skóry niemowląt podczas pieluszkowania, do bardzo suchej skóry, po oparzeniach i odparzeniach oraz z wypryskami alergicznymi:confused: przetestuje i zobaczę, na razie posmarowałam dzieciakom buźki aquastopem zobaczymy:-)
a pieluszki dada moim zdaniem są super:tak: i oprócz jakości mają jeszcze super cenę a przy takich ilościach to ważna sprawa:happy2:

a co do zlotu to pomysł super :-) tylko tak się zastanawiam czy nie lepiej byłoby pomyslec o tym póki jesteśmy na urlopach macierzyńskich :confused: bo nie wiadomo czy dopasujemy później urlopy:confused: choć pewnie niestety nigdy nie będzie takiego terminu żeby wszytskim pasowało:-(

Heej :confused2: Ja od wczoraj chora. Miałam prawie 39 i boli mnie całe ciało, jakby mnie ktoś kijami obił, więc chyba jakaś grypka mnie dopadła. Albo od piersi. Bo od wczoraj też mam kapuściane wkładki w cyckonoszu, bo bolała mnie ta jedna pierś bardzo. Lecę na Apapie i ta kapucha i jakoś pomaga. Mały chyba jakiś skok rozw. przechodzi, bo wczoraj praktycznie nie spał w ciągu dnia, tylko krótkie drzemki łapał i uspokajał się przy cycu (co 1,5 godz) :dry: A wieczorem był już tak zmęczony i marudny, że nie mógł zasnąć i tuliliśmy go na zmianę z M. W końcu około 22:00 zasnął. I tak do 4 rano. Ja wcześniej się obudziłam z bolącymi cycami, tak więc przyszła pora na użycie laktatora. Strasznie hałasuje, ale daje ulgę. Tylko teraz przydałoby mi się zaopatrzyć w jakieś pojemniki na mleko, żeby mrozić. Gdzieś tu kiedyś pisałyście o ich. Wiem, że można kupić np na All. ale ja muszę mieć na już. W aptece dostanę?
przepraszam, że tylko o sobie, ale głowę mam taką jakby mi kto waty napchał :-(

Hejka znowu mam nadrabiania:sorry2::sorry2::sorry2:

podczytywalam, ale brak sily na pisanie, w piatek wieczorem wracajac od siostry wywalilam sie na parkingu na lodzie i do dzis chodzic nie bardzo moge:no::no:

Bylam z malym na kontroli u pediatry wszystko ok na 6 tygodni wazy 5,5 kg;-)

Co do spotkania do ta ja moge tylko we wakacje pewnie w sierpniu;-) bede napewno w Poznaniu bo jezdzimy ze starszakiem do ortopedy, a tak to okolice Plocka, wiec Warszawa, Lodz ewentualnie pasuje;-)

Betiks zdrowka;-)

Ide poczytac:tak:

reklama
Betiks kochana zdrówka, pij miodzik, syropek z cebulki i czosnek ;-)
Noukie ładnie waży ;-) a masz spuchnięte coś ?
Dziś piekę kaczkę z jabłkami. pierwej raz oby wyszła

Do góry