reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Izka
Oni robią genetyczne ale to podstawowe, czyli przezierność karkowa, sprawdzenie kości nosowej (czy jakoś tak) i kończyn i w związku z tym nie nazywają tego genetycznym, mimo, że te podstawowe rzeczy sprawdzają.
Nie robią USG doplerowskiego i kilku innych rzeczy.
Ty robiłaś takie mega rozszerzone?

reklama
Moje znajome na normalnym USG ciążowym w 12 tc też miały robione wszystkie pomiary - przezierność, kość nosową etc. Ja robiłam na Łuckiej - pytałam lekarza jaka jest różnica między usg normalnym ( na normalnym sprzęcie) a tym specjalistycznym do badań usg genetycznych . Różnica polega na dokładności w pomiarach. Np w Wawie tylko kilka gabinetów ma specjalistyczny sprzęt - np. gabinety na Łódzkiej, Babca medica. Różnica jest również cenowa. Ja płaciłam 200 zł. Wolę wydać więcej a mieć większą pewność co do dokładności badania. Kolejne usg też tam będę robiła.

Z tego co mówią dziewczyny to kazde usg robione w 12 tc jest genetyczne - wtedy własnie sprawdza się wszystkie prawidłowości - przezierność, przepływy, kość nosową... Nie jest to specjalistyczne badanie genetyczne.

Izka
Oni robią genetyczne ale to podstawowe, czyli przezierność karkowa, sprawdzenie kości nosowej (czy jakoś tak) i kończyn i w związku z tym nie nazywają tego genetycznym, mimo, że te podstawowe rzeczy sprawdzają.
Nie robią USG doplerowskiego i kilku innych rzeczy.
Ty robiłaś takie mega rozszerzone?

mi w Krk powiedzieli, że nie robią w ogóle genetycznych czyli np kości nosowej, przezierności itp. Te które robiłam prywatnie było chyba już ze wszystkim, tzn z przepływami, przezierność, nosek, sprawdzała nóżki, paluszki, narządy wewnętrzne, no dzidziuś był sprawdzony od stóp do głowy :)

Dziś zaczynam 14 tydzień :-)
jak ten czas szybko leci.
Ani się nie obejrzymy a już będzie Sierpień :-D

Ja wczoraj nie zjadłam ani jednego pączka. Nie uległam medialno-kalendarzowej nagonce hehe

synek chory - siedzimy w domu :(

my też wczoraj wspominaliśmy, że dopiero co zaszłam a to już 4 miesiąc :-D mam nadzieję, że dalej tak szybko będzie ta ciąża lecieć

Dzień dobry,
skoro mowa o badaniach to ja mam dziś wizytę i będziemy oglądać maluszka. Mam nadzieję, że te badania wyjdą dobrze :)

Obudziłam się dziś przed 12:szok: matko, córko!!!!

Jest taaaaakie piękne słońce i przepiękny śnieg, że chyba na chwilę wyjdę z domu.

Wątek główny nadrobiłam, teraz sprawdzę co dzieje się na zamkniętym ;)

Zenia minie raz dwa. Pierwsza ciąża mi się niby ciągła ale teraz stwierdzam ze jednak nie hehe

Margo Ty śpiochu :-) ja od 5 na nogach ..
powiem szczerze że ciężko ogarnąć te nasze wszystkie wątki :-(

reklama
Witam się i ja:-D

Jeszcze przed chwilą pączka wciągnęłam:-). Ale u mnie to nie żadna kalendarzowa nagonka:-D ja po prostu w ciąży mam pączkową chcicę:-D
Ja robiłam genetyczne - wszystkie pomiary plus dokładne oglądanie serduszka i narządów plus przepływy i do tego test PAPA. W pierwszej ciąży pierwszy bardziej dokładne usg miałam dopiero połówkowe- ale wtedy nie mogłam zrobić genetycznego bo leżałam w szpitalu.
Margo-kciuki za wizytę:tak:
Maciejka- ja praktycznie zaglądam tylko tu bo jak dodam inne fora na których siedzę to już na nic innego nie miałabym czasu:-D

Do góry