reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Cześć Wam ;)

Franek - w niezłej okolicy mieszkasz :szok: ja bym się chyba bała. Jak mieszkałam jeszcze u rodziców za miastem też zdarzały się różne akcje, ktoś potrafił wejść po ciemku przez ogrodzenie, a jakieś 500 metrów od domu znaleźli w rowie trupa...I ja się tam bałam wychodzić po ciemku ;-)

Agata
- gratuluję premii :) A co do loków to nie mam pojęcia. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to to, czy hormony nie sprawią, że będzie inaczej wyglądać czy gorzej się trzymać. Bo włosy w ciąży czasami nie chcą się słuchać :-D

Fibi - nie mam pojęcia :sorry2: Nigdy nie wybielałam zębów i nawet nie wiem na czym ten zabieg polega :-D

Co do wagi, to u mnie tydzień temu było 1,5 na plusie, a teraz jest o 0,5 kilo mniej...Nie mam pojęcia czemu, bo obżeram się jak szalona :-D I mnie lekarz też nie waży na wizycie. Ważę się w domu sama, a on wpisuje wagę jaką mu podam. Więc jest to waga z samego rana, na czczo i bez grubych ubrań ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Można wybielac zęby czemu nie :) byle tego nie połykać hehe

Mnie też położna waży w ubraniu i butach i potem odejmuje 1kg :blink:

mnie waży na każdej wizycie w butach i ubraniu no i przeważnie wieczorkiem to jest troche wiecej:-p u mnie od poczatku +2-3, (52-55) i waha też mi się waha, bo ważę się w domu codziennie. a czytałam, że to może woda zatrzymywać się w organizmie i trzeba lezec z nogami wyżej. Zapytam lekarza w piatek na wizycie :-)

Agata, gratuluję premii, ja po urodzeniu chyba będę zmieniać branżę, bo w mojej to więcej się inwestuje niż zarabia, a praca jest trudna, odpowiedzialna i wyczerpująca.
Fryzura piękna, sama marzę o takich lokach, ale jeszcze mam za krótkie włosy. W ciąży nic z nimi nie robię, tzn nie koloryzuję. Bardzo mi się zmieniły na plus - są mocne, sztywne, grube, super :)

co do kilogramów, to pewnie przez to, że mało się ruszam... Nie byłam nigdy typem sportowca, a teraz po tym poronieniu lekarz kazał uważać na siebie, to i się nie przemęczam. Spaceruję z piesem (owczarek niemiecki), chodzę na zakupy na bazarek i taka tam zwykła codzienna aktywność. Jestem na L4 ze względu na poronienie oraz specyfikę pracy.
IzaV, palenie rzuciłam, ale 2 lata temu i nie przytyłam... Teraz po prostu ssie mnie w żołądku co 2-3 godz i w nocy też...

Lewan, nienawidzę liczenia kalorii, szukania ile co ich ma i obliczania ilości porcji (ile to ja gram tej kaszy zjadłam...), nigdy tego nie robiłam i chyba się nie przełamię, choć wiem, że może i by mi to coś dało... Staram się ograniczać cukier, nie jeść smażonych rzeczy za dużo, zamieniłam mój ukochany biały chleb na pełnoziarnisty, zamiast ziemniaków - rożne kasze i duuuużo warzyw. Zobaczymy :)
Też najbardziej się boję tego lata z wielkim brzuchem, bo ja i tak słabo znoszę upały, a na urlopy jeździmy do Skandynawii :)))

Ja się ważę w domu, bez ubrania i zawsze o tej samej porze. Ciśnienie też sobie mierzę w domu, bo u lekarza zawsze mam wysokie, a w domu jak z książki 120/80 za każdym razem, nawet jak mnie mąż wkurzy ;)))

Ostatnia edycja:
franek, twój "pierworodny":-), jest świetny...:-)
Agata... a ja się cieszyłam że awans w maju dostanę i 40 złpodwyżki... Ale u nas to od 4 lat podwyżek nie było.... Praca w korporacjach ma swoje plusy, mam znajomych którzy za nic nie zamieniliby tej pracy, mówią że to spełnienie ich marzeń, a patrząc na systemy motywacyjne w takich firmach, to sama chyba bym się skusiła...:-)

Zęby wybielam raz na jakiś czas u dentysty, muszę zapytać przy jakiejś wizycie jak to wygląda w ciąży....

Kurcze, toście popisały! Jak ja mam to teraz nadrobić? I jeszcze się nie pogubić co komu odpisać? Podłe baby w ciąży z Was! ;-)

Magdhalena- witaj :-)Temat o wadze by się przydał. Ja bym go pod zdjęcia podpięła.
U mnie na + 1,5 kg. To więcej niż w pierwszej ciąży, ale jakoś chyba w miarę w normie. Do końca ciąży pewnie do jakiś 15 dobiję - tak, jak w pierwszej - ale wierzę, że szybko zrzucę.

Franek - u nas też mały, kosmetyczny remont ma być latem. Ściany nam koszmarnie popękały w salonie - nowy budynek, więc lekko osiadł. No i malowanie dołu by sie przydało. Mąż ma na to średnią ochotę, ale chyba nie ma wyjścia- wściekła kobieta w 8 miesiącu ciąży jest chyba gorsza od pędzla i gładzi szpachlowej ;-) Tylko ja idę na łatwiznę i po wybraniu farb zabieram Córencje i jadę "do mamusi", bo i tak nic bym wygibasach na drabinie nie pomogła :-D
Co do wagi -ja mówię lekarzowi sama, ile ważę. Tak, jak Domi -waga na golasa na czczo albo po samym śniadaniu. Żeby byłomniej więcej porównywalnie, bo przecież czasem między rankiem, a wieczorem potrafimy ze 2 kilo "przybrać".

AgataK -na lokach się nie znam. Marzę o nich od dziecka, ale moje druty niepodatne na jakiekoliwek,poza obcinaniem, zabiegi fryzjerskie.
No i gratki premii :-)

Franek -brrrr! Straszne miejsce ten Wasz lasek.

Fibi - zębów nie wybielałam, więc nie wiem. Najlepiej po prostu dentysty zapytaj.

Ok, chyba w miarę poodpowiadałam na to, co miałam poodpowiadać :-D

na szybko przeczytałam mniej więcej :-p

Zenia no widziałam właśnie, że było wystawionytch pełno dziecięcych rzeczy, ale na wanienki i inne duperelki jeszcze dla mnie za wcześnie.. ale ciuszkom się nie oparłam :-p

franekkimono, ale masz nocne atrakcje bbrrrrr niezbyt przyjemne. a co do wagi to mój gin każe wskakiwać na wagę bez butów.

Maghdalena może to woda w organizmie Ci się tak zatrzymuje? ja narazie jestem 1,3 kg na plusie, więc nie jest źle. Liczę,że będę miała tendencję po mojej mamie, w obu ciążach przytyła ok 9 kg.

Agata ohohoh premia premia.. podzieeeeel sieeeeee :-) kurde a włoski takie superrrr, zawsze mi się takie loki podobały

Dziewczyny czy ktoras z was bierze luteine dopochwowo?? Ja wcześniej grałam Duphaston. Od czasu kiedy biorę luteine leci że mnie ogromna ilość sluzu białego, żółtego i czasami taka woda... Normalnie jak bym moczu nie trzymała tak mokro mi się robi. To normalne??

Agata, widze, ze jedziemy na tym samym wozku:-DNa pewno Ci nie wyjdzie 90, trzymam kciuki! U mnie waga zaczela wchodzic do gory od dnia slubu i nie przestaje, a teraz to juz w ogole wariuje.. Nawet moj maz nazywa mnie wielorybem albo hipopotamem:-D, choc nie zawsze mi jest do smiechu..:zawstydzona/y:

All-me, nie wiem czy ma to jakies znaczenie, ale ja bralam kiedys tabletki przeciwgrzybiczne dopochwowe i tez lecialo ze mnie duzo sluzu bialo-zoltawego.

reklama
Ech, zazdroszczę wszystkim Wam, które tak mało kg przybrały od początku... Ja zawsze miałam tendencje do tycia w brzuchu, więc w ciąży natychmiast powiększył mi się brzuch i wyglądam jak w 5 miesiącu, tylko że mogę go wciągnąć, więc to nadmiar tłuszczyku, niestety :(

Dziewczyny czy ktoras z was bierze luteine dopochwowo?? Ja wcześniej grałam Duphaston. Od czasu kiedy biorę luteine leci że mnie ogromna ilość sluzu białego, żółtego i czasami taka woda... Normalnie jak bym moczu nie trzymała tak mokro mi się robi. To normalne??
Ja biorę od początku luteinę, najpierw doustnie, bo miałam plemienia, a teraz dopochwowo. Rzeczywiście mam upławy, może nie aż takie jak mówisz, ale wkładkę zmieniam kilka razy dziennie, no i w nocy też leci... Lekarz mówi, że to normalne dopóki nie ma dolegliwości jak świąd czy pieczenie. Nie martw się, ale zapytaj przy najbliższej okazji swojego gina :)

Do góry