reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

witam porannie
mam wyrzuty sumienie hehe bo odkąd siedzę w domu to nie lubię weekendów ;-)
zamiast się cieszyć że spędzam czas z rodziną to wolę środek tygodnia, jak nikt mi d...y nie zawraca ;-)
no ale może to kwestia samopoczucia? bo może było by inaczej gdybym była w pełni sprawna?
wczoraj czułam się strasznie, dziś jest lepiej, zaraz trzeba będzie iść na jakieś śniadanko

Fioletowa, ja mam chyba podobnie :D wczoraj jakieś deprechy miałam, dzis jest lepiej, lubię zorganizowany tryb tygodnia ;) dziwne jakieś jesteśmy czy co? :p

reklama
Witajcie po-weekendowo :-)

Podczytuje Was od rana i ciagle jem coś słodkiego :-D mąż musiał po drożdżówki iść :-D śmiał się bo powiedziałam że inne chciałam ale i tak jem :-D

Dzisiaj wizyta więc mój M. wziął sobie wolne ;-) musze się czymś zająć do tej 15.

Trzymajcie kciuki za poznanie płci :-)

Dziewczyny powodzenia na glukozie :tak:

Witam :)

Dolaczam sie do lakomczuchow, u mnie lodowka sie nie zamyka :szok:
No i do klubu ociezalych i polamanych tez :-D Jak nie spojenie, to kregoslup, to nie wiem jak siedziec, bo mi niewygodnie (maly sie pcha pod zebra), stac nie bo nogi bola ;-) Zwariowac mozna.

Co do snow to dzisiaj snilo mi sie, ze bede miala blizniaki i byla rozpacz ze bedzie cc, a m. nie mogl wziac tyle urlopu, zeby sie starszym zajac i mi pomoc... ;-)

Dzika - nie wiem co sie dzieje i co za czasy, ze tak ciezko zajsc w ciaze, donosic i jeszcze zdrowe urodzic :-( Najbardziej robi mi sie przykro jak wlaczam wiadomosci i codziennie widze ile ludzi swoim dzieciom cierpienia funduje. W tym momencie mysle sobie, jak musza przezywac to osoby, ktore bardzo pragna dziecka, a nie moga spelnic swojego marzenia o rodzicielstwie... Zycze, zeby sie Twoim znajomym i bliskim wkrotce udalo przytulic zdrowego maluszka.

Dmuchawiec - ciesze sie, ze dobrze poszo i trzymam kciuki za wyniki

Kingusia
- kciuki za poznanie plci :)

Powodzenia na wizytach, glukozach, zdrowka potrzebujacym i milego dnia!

Korba32 salon super, strasznie mi się podoba :)

Natis ale masz fajny domek :)

dmuchawiec teraz to pozostaje nam czekac na wyniki testu :) ale na pewno zdałaś:) A co do płci to na 100% będziemy wiedzieć przy porodzie :)

RobaczekII a ja się zebrać na glukozę nie mogę :/ Chyba jutro pójdę. A dziewczyny bo idę prywatnie i powiedzcie mi mam ''zażyczyć:p'' sobie pobrania po 1h i 2h czy tylko po 2h?

misianka gratuluje otrzymania kluczy :) a mieszkanko powoli zrobicie po swojemu :)

NikaMD
Jak u nich zamawiałam odpisali mi:
Witam serdecznie ,
Niestety ale ostatnia sztuka wózeczka podczas inwentaryzacji okazała się powystawowa na naszym magazynie,w najbliższym czasie nie przewidujemy dostawy , dlatego też zmuszeni jesteśmy anulować zamówienie
Z wyrazami Szacunku
Erdanowska Natalia

Był wtedy jeszcze dostępny niebieski więc jak mi napisali że nie ma czerwonego to zamówiłam od razu niebieski i facet miał do mnie pretensje że złożyłam drugie zamówienie :szok: Też do nich pisałam i nawet na ''czacie'' z babką gaworzyłam i niby były dostępne ''do wyczerpania zapasów''....

Kingusia91 trzymam kciuki za poznanie płci :)

Ale się dzisiaj wyspałam :) Pospałam do 9 :) Nadrobiłam Was i teraz zaczynam mieszkanko ogarniać :) Później jakiś spacerek a w między czasie BB :))

zapomniałam się pochwalić, że miałam wczoraj 100-dniówkę:laugh2:

DMUCHAWIEC super, że jesteś zadowolona z przebiegu egzaminu. To już połowa sukcesu

NATIS piękne mieszkanko:)
widać, że imprezka się udała. Minka Natalki jest na to najlepszym dowodem. Czego to się nie robi, by dzieci uszczęśliwić. Ja na ostatnie urodziny Wiki musiałam rozwiesić w ogródku jakieś 100 balonów, bo tak sobie zażyczyła, ale potem miło było popatrzeć, jaką miała zadowoloną minę, uśmiech w ogóle jej z twarzy nie znikał

KORBA Fajnie wyszło z tą tapetką. Efekt końcowy super. Uwielbiam oglądać takie rzeczy, niedługo mi będzie to potrzebne, jak będziemy wykańczać nasz domek, zawsze można coś u kogoś podpatrzeć

WENUSJANKO, KORBA ja też mam fioła na punkcie remontów i urządzania, przestawiania, jak za długo nic się nie zmienia, to już chodzę chora i wymyślam coś nowego. Co do remontów, to ostatnio odnawialiśmy dwa lata temu, ale już nie będziemy nic robić, bo też mieszkamy w starym mieszkaniu, więc nigdy nie będzie takiego efektu jak bym tego chciała. Odświeżymy tylko sufit, bo nie ma sensu pakować kasy w coś, co i tak nie jest nasze. Mam nadzieję, że jak przyjdzie czas na kolejny remont, to juz się wprowadzimy do swojego domku:)

co do seksu, to u mnie odpada. Nie myślę nawet o tym, chyba za bardzo skupiam się na dziecku. Mój M czasem mnie namawia, zapewniając, że przecież nic się nie stanie, ale zdaje sobie sprawe, że tylko on by miał z tego przyjemność, więc woli poczekać. Trochę mi go szkoda, ale... nadrobimy w swoim czasie

FIOLETOWA ja jak pojechałam do szpitala, to o 10rano mnie przyjeli, a 12.15 już urodziłam. Każdy był w szoku, że tak szybko jak na pierwszy poród, ale wtedy byłam bardziej wysportowana, więc pewnie dlatego:blink::rolleyes:. Ciekawe, jak to będzie tym razem...

No, widzę, że nie tylko ja miałam doła...

KINGUSIA trzymam kciuki, żeby tym razem maluszek się pięknie ułożył i żebyście poznali płeć:tak:

ROBACZKU, KORBA (i chyba jeszcze ktoś) powodzenia na glukozie

Cześć Kochane!!!

Ja dzisiaj po kiepskiej nocy - spać nie mogłam, co godzinę siku, a co zasnęłam to dzwonił budzik z lekami.
Do tego mam jakiś dziwny śluz, ale jak woda - przeźroczysty i jak woda. Macie też taki???? Już zaczynałam schizować w nocy, choć teraz już lepiej. Ale ciągle sprawdzam czy znów coś nie cieknie - jak jakaś maniaczka. Mała dzisiaj, w sumie od wczoraj, wyjątkowo aktywna - to chyba dobrze, co???

KORBA, ROBACZEK, i.... - trzymam kciuki za Was kochane drinkujące glukozę!!!!

MISIANKA - gratulacje!!! i powodzenia z remontem!

ANUSIA, FIOLETOWA - ja też z tych dziwnych ;-). Miałam fajny zeszły tydzień, ale dzisiaj delektuję się ciszą i spokojem. Też mam taki czas, że najlepiej się czuję chyba sama ze sobą - jak nie muszę za bardzo gadać, słuchać itd.

TERI, NIKA - ja z Natalką miałam ten wózek. Po wtopie z Tako kupiłam używany Chicco Trio Enjoy. Używkę kupiłam wtedy za 800zł, nowy kosztował pod 2tys., więc jestem w szoku z cen jakie pokazujecie. Wózek był bardzo fajny, super gondola, lekki, łatwo się składa. Minusem jak dla mnie jedynie było dość ciężkie prowadzenie w lesie czy na jakiś wyjazdach - raczej to miejski wózek, ale bardzo fajny.

TERI, ANUSIA - mam takie same obawy jak Wy - też z tych pedantycznych osób jestem, poukładanych. Natalka 8 lat, samodzielna jest. Jakieś wyjście, impreza - wszystko już było bez problemów. Przeraża mnie trochę wizja krzyku, chaosu i zmęczenia, ale... i tak się nie mogę doczekać i kocham moją Lenkę nad życie!!!

KINGUSIA - zaciskam kciuki za wizytę i za poznanie płci :-) i wybór koloru do pokoju ;-)

MINNIE - integruję się z Tobą w bólu kręgosłupa. Dziewczyny co mogę z tym zrobić??? Ja już ledwo się ruszam. Ból niesamowity... :-(

WENUSJANKA - nieważne w jakim stylu ma się mieszkanko / dom - ważne, że nasze, z duszą i urządzane z serduchem. A jak mówisz "skansen" ma pewnie wspaniałą duszę, którą ciężko nieraz odnaleźć w nowoczesnych wnętrzach :-). Pochwal się proszę jakimiś zdjęciami...

MADZIA - każda najmniejsza zmiana pokoju, nawet zmiana koloru firanki czy poduszek jest fajna i bardzo odmienia mieszkanko :tak::tak:. Musisz pokochać swoje mieszkanko i zobaczysz, że mam rację :).

SMILE - niestety nie pomogę Ci z Omegą...

DMUCHAWIEC - bardzo się cieszę z udanego egzaminu i trzymam kciuki za 5-tkę :-)

BETTY - gratuluję studniówki!!!! Dziś to już tylko 99dni :-)

Ostatnia edycja:
ja na chwilkę :( wczoraj pojechałam do ambulatorium u rodziców i trafiłam na dyżurującego lekarza uwaga ! emerytowanego chirurga :/ osłuchał mnie stwierdził że czysto a ja charczę jak nie wiem ale ok :/ po czym powiedział żebym kupiła sobie mucosolwan czy jakoś tak i nie piła tylko inhalacje robiła :/ nie wykupiłam tylko chciałam się dziś dostać do lekarza na osiedlu u nas i co? Pani doktor przyjmuje od 8-9:30 i nawet pomimo ciąży i temperatury nie zgodziła się mnie przyjąć :/ paranoja po prostu - niby zarejestrowałam się na jutro na 13 ale jakoś nie mam ochoty już do niej iść :/ ale jak będzie gorzej niż dziś to nie omieszkam sobie zrobić jutro afery w przychodni :/ Dziś już nie miałam siły :( Jeszcze dzisiaj popołudniu basen z Tosią :( ehhh obym wytrzymała :( idę leżec dalej. Przepraszam że Was nie nadrabiam i nikomu nie odpisuję ale nie mam siły - jeszcze dawno mnie tak nie zmogło. Duszący kaszel :( taki tchawicowy i do tego straciłam głos :( ehhh przynajmniej Wam kochane życzę miłego dnia

anula współczuję - wiem co przechodzisz, bo u mnie poprzedni tydzień tak wyglądał, w czwartek jak miałam napad kaszlu to myślałam że urodzę...
teraz z dnia na dzień coraz lepiej, ale jakże się cieszę że mogę siedzieć w domu i nie wychodzić, u nas odwilż...

reklama
Anula -szybkiego powrotu do zdrowia !!! I ludzkich lekarzy
Natis - dużo tego śluzu masz ???? Nie strasz kobieto :-(. Kiedy masz wizytę u lekarza ???? Będę spokojniejsza jak Cię zobaczy:tak:. Mi po leczeniu dowcipnym ilośc śluzu zdecydowanie się zmniejszyła - chyba rzeczywiście jakiś początek infekcji tam był . Ale na sikanie nocne tez wstaję po trzy razy a już byłam przy jednym.
Betty -rzeczywiście pierwszy poród miałaś exspresowy !! Mam nadzieję , ze blisko szpitala mieszkasz bo drugi jest zazwyczaj jeszcze szybszy :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry