reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

wooooow ja też czuję ze będzie siusiak ale dowiem się dopiero za miesiąc!
AleksandraMaria- dzieki za uspokojonie, zadzwoniłam do lekarza z pytaniem co zrobić, powiedział ze ejśli nie jestem pewna czy to opryszczka to mam poczekać ze dwa dni jak zejdzie samo to ok jak nie to faktycznie kupić maść i nie przejmować się bo ta opryszczka wargowa nie jest groźna :)

reklama
Loleczka, super, że wszystko dobrze u Was :) no a Dzidziuś po prostu może chce rodzicom niespodziewankę zrobić i dlatego się jeszcze nie ujawnia ;)

Eweli, gratulacje z okazji syncia :) dobrze, że nic się Wam nie stało w tym upadku. A na odwracanie się Dzidziusia to chyba jeszcze duuuużo czasu, więc się nie przejmuj :) po co ma do góry nogami tyle czasu być? ;)

Eweli - super, że nic się nie stało. A co do odwracania, to pisałam niedawno o mojej kuzynce, która na 3 tyg. przed porodem miała ułożone dziecko główką do dołu, a w dzień porodu już było pośladkowo i miała cc. więc do ostatniej chwili sie wszystko może zmienić.

Loleczka - fajnie ,że wszystko OK.

A tu chyba mamy 2 mamusie, które nie chcą znać płci - prawda: Maciejkaa i Aleksandramaria? dobrze pamiętam?

Dziewczyny !

Czuję ruchy :-D
Huraa !
Moja dzidzia w końcu dała mi o sobie znać :-)
Czuję takie delikatne muskanie hehe
Czułam już od sob ale nie byłam pewna. Wczoraj zdałam sobie sprawę ze to jednak naprawdę moja dzidzia :-D

Gratuluje chłopaczków kochane :)

Ja na początku czułam ze będzie chłopiec ale teraz mam przeczucie ze będzie córka. Cerę mam gorszą a z synkiem wyglądałam kwitnąco. Zero mdłości nic a nic a ponoć na dziewczynkę się nie wymiotuje hehe a ochota na słodkie to z synkiem też była więc to akurat nie jest brane pod uwagę :p

Ktr - tak jest, nie chcę poznać płci :-) aleksandramaria też. Będziemy się trzymać razem w niepewności hehe

Ja też myślałam, że nie będę chciała znac płci ale mi się zmieniło:-) chcę mieć czas żeby się nastawić, że to pewnie dziewczynka a nie synek:-p no i ciągle nie kupiłam nic dla dzidziusia a jak się dowiem to pewnie pójdę w tango

Eweli gratulacje :-)

Loleczka cieszę się, że wszystko w porządku.
Maciejka super, na pewno to świetne uczucie

Mi też marzy się chłopiec.

Mam pytanie do dziewczyn na l4, czy jak l4 płaci Zus to potem oni przysyłają pita? I kolejne kiedy wypada termin przelewu od Zusu na koniec miesiąca?

Eweli gratuluję synka:-)

Loleczka super, że wszystko jest ok.

Ja też myślałam, że nie będę chciała znac płci ale mi się zmieniło:-) chcę mieć czas żeby się nastawić, że to pewnie dziewczynka a nie synek:-p no i ciągle nie kupiłam nic dla dzidziusia a jak się dowiem to pewnie pójdę w tango

A wolałabyś chłopca czy dziewczynkę?

Przez ostatnie 4 dni przytyłam 2 kg:szok: i pojawił mi się celulit na udach:szok::szok::szok::-D I mnie wybrzuszyło.
Tak mnie to zmobilizowało, że w końcu wybrałam się na basen. Godzina pływania - cudownie. Polecam!!! Od dzisiaj basen 3 razy w tygodniu. Do grudnia tak chodziłam, ale jakoś po powrocie z gór odpuściłam sobie:sorry2:
Która z Was pisała o papce z kawy na celulit? Chyba madziasek? poproszę raz jeszcze o instrukcje jak to się robi i jak często stosuje.
Od dzisiaj biorę się za siebie!
( ciekawe na ile starczy mój zapał:-p:-D)

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do dziewczyn na l4, czy jak l4 płaci Zus to potem oni przysyłają pita? I kolejne kiedy wypada termin przelewu od Zusu na koniec miesiąca?

Tak ZUS przysyła PIT.
ZUS ma 60 dni od momentu dostania zwolnienia na wypłacenia. Ja czasami czekałam 3 miesiące na wypłatę.

Maciejkagratuluję ruchów, u mnie też Junior się uaktywnił:-)

reklama
Ciekawe ilu z tych sierpniowych chłopaków zamieni się w dziewczyny;-) bo to naprawdę zaskakujące, jak na razie to chyba 80% albo nawet 90% to chłopaki.

Super, że wizyty ok i maluchy zdrowe!

ktr masz rację, ja postanowiłam sobie zrobić niespodziankę, poza tym trzeba mieć coś odwracającego uwagę przed i w czasie porodu, zamiast stresować się porodem będę myśleć o płci dziecka... kto wie może to mnie bardziej zmotywuje do szybszego porodu :-), a tak szczerze mówiąc, płeć dziecka nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia, dla mnie obecnie ważne jest jedynie, żeby było zdrowe i żeby bez komplikacji pojawiło sie na świecie.

Mój maluch chyba w śnie zimowym jeszcze, bo tylko czasami coś się 'przesuwa', dalej czekam na solidne kopniaki :happy2:

Do góry