reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Kasieńka
- teraz jest promocja ratalna znowu - 198 zł /20 rat :)

hmm gdzie haczyk?

Muńka w ksiazceHoggpisalo ze jak dziec zaczyna sie budzic wczesniej czy w nocy a chce jesc to trzeba zwiekszyc dzienne porcje ... u nas sie sprawdzilo jak zwiekszylam po tym jak zaczal wczesniej wstawac

to ja zapraszam tych ekspertów - niech spróbują wcisnąć mojej modelli chodz łyżeczke więcej. Ja więcej nie che to nie i juz. Nie ma siły, nie wepchniesz :)

Kasieńka - no dokładnie :) jest tylko jednorazowa opłata prowizja za wzięcie kredytu w wysokości jednej raty, a zwykle opłaty plus odsetki przy 20 ratach wynosiły coś koło 700 zł więc róznica jest naprawdę kolosalna :)

no i już wiem :) opłata prowizyjna 200 zł :) ale moze kiedyś na niego uzbieram :) Na razie 4 kawałki wole na urlop wydać :) takie zboczenie

widziałam że rozmawiałyście o wakacjach, ja w tym roku planuje w czerwcu nasze polskie morze (dziewczyny z pomorza macie jakieś fajne i tanie noclegi???) bo tu nas wyjdzie najtaniej, a może na drugi rok jakąś Tunezję :-):-D:-):-D

polskie morze i najtaniej nie idą w parze. Wydałam mniej na Chorwacji :) a pogoda przynajmniej pewna :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Iwon odstawilakm gluten jednak. Chociaż teraz to bardziej obstawiam zabka. Za jakiś tydzien znow podam i zobaczymy. Oby jednak to nie gluten.
Ja Szymkowki do każdego mleka dodaje kleik. Zreszta tak jest w harmonogramie zywienia ja tym etapie.

Muńka zdrowia dla męża i cierpliwości dla Ciebie.

Rysica zdrówka dla dziadka.

Aylin - biorąc pod uwagę "normalne" raty, to tu nie ma haczyka :p bo "normalnie" płąci się więcej o 500 zł, niestety raty 0% to tylko w gigamarketach.....

oj najtaniej to chyba prywatne kwatery nad mniejszymi jeziorami, ja płaciłam 30 zł za nocleg na Kaszubach... Tylko nie pamiętam czy za osobę czy za pokój... A nad jeziorem Wigry 20 zł/osobę

Ostatnia edycja:
polskie morze i najtaniej nie idą w parze. Wydałam mniej na Chorwacji :) a pogoda przynajmniej pewna :)
Aylin wiem coś o tym tanim, pracowałam przed ciążą 14 lat w turystyce :happy2::happy2:, ale tym razem wyjdzie taniej bo noclegi jak coś mamy za 30 zł od osoby za mała nie płacimy a jedzenie to najmniejszy problem dla nas bo i tak na diecie jesteśmy :-):-D no i podróż o wiele wiele krócej trwa, a Chorwacji nie lubię i nie chcę tam wracać, do Chorwacji bym musiała jechać z noclegiem bo mała nie wytrzyma narazie takiej podróży

mlodak a po co do każdego mleka dodajesz kleik?? Szymek źle na wadze przybiera ??? bo ja w ogóle nic nie dodaję do mleka bo mała dobrze przybiera to po co ją tuczyć a po mleku mi śpi tak samo jak po mleku z kleikiem

Ostatnia edycja:
Bo mlekiem sie nie najadal. I chyba musialby 250ml plus mleko wypijac a tyle nie zmiesci na jeden raz. Zresztą nawet doktorka z czd powiedziala ze 750ml mleka to dla niego to maks na dzien. I tak wypija.
No i schemat bebika tez pisze aby dodawac do każdego posilku a u nas wyszlo naturalnie.

Rysica po przemysleniu i tak mnie nie stac :p bo nie wiem jak bedzie teraz z pieniazkami ... ale nawet ciekawa ta promocja tylko to 200 :p a dfomyslam sie jaka jest prowizja za ten sprzet :p wiec mogliby juz odpuscic te dodatkowe koszty :p

Aylin ale masz bojowy nastroj :p:p a tak powaznie to tylko ksiazka ale dzieci sa rozne ... moj tez nie zawsze wszystko je ale zazwyczaj ... Twoja Niunia po prostu tak ma z jedzeniem :) ze zyje powietrzem :D a moj musi jesc :p a spi Twoja corcia cale nocki?

Muńka ja zwiekszylam mleko z 6 na 7 a je rano samo mleko, ok 14 w zlobku 6 mleka z kleikiem albo 7 samego mleka, i na wieczor mleko z manna 7... a wczesniej wszystko bylo po 6 ... ale mozesz tez dodac kaszke coby bylo sycace bardziej... albo zobacz czy zje wszystko jesli zwiekszysz przynajmniej jeden posilek

Alijenka wspolczuje nocki

Mlodak byleby nie slodkimi kaszkami :| z kleikiem jakie porcje dajesz ?

Ostatnia edycja:
mlodak no moja się najada samym mlekiem i prawdę mówiąc dalej jej 180 robię plus 6 miarek, 210 plus 7 miarek zjada tylko w południe a zupki zjada może z 120, a kaszki z glutenem też może z 120 a waga dobra ja nie wiem jak to jest :baffled:

ja tak mocno nie trzymam się schematów jedyne co z glutenem zaczęłam wcześnie, moja znajoma która ma córkę o miesiąc starsza daje małej już kopytka, naleśniki, rosół taki jak my jemy, podziwiam ją, ja tak nie potrafię

Witajcie,
U nas kolejna noc katastroffff :dry: Maz w sumie uwaza, ze jak ja go probuje uczyc w srodku nocy, to ten sie rozbudza i mamy koniec snu w ogole, cos chyba w tym jest... bo dzis w nocy chcialam by usnal sam, nie w wozku jak to podczas innych nocek, w konsekwencji odkladalam jak do snu, rozbudzil sie na maxa i skakal po nas 1,5godziny (wpierw w swoim lozeczku) az w koncu tatusiowi nerwy puscily i o 3 wzial go do wozka, ale ten juz rozbudzony spac nie chcial... spal do 7 moze w godzinke, a uspic go na przedpoludniowa drzemke.... tragedia normalnie, teraz spi, ale ja chyba bede jakies proszki uspokajajace potrzebowac :baffled:

No to tyle o mnie...Jezuuuu juz mi marudzi buuuu a chcialam popisac troche :(

Edek

uff bawi sie, no wiec :)

Katrina- niezla ta bryka hihih, to jest na akumulatorki?

Niespodzianka, poki co oduczam wozka w dzien, w nocy tragedia jak zawsze :(

Josie- u nas podobnie, ja wychodze z zalozenia, ze jednak faceci nic do domu miec nie powinni, bo u mnie nigdy jeszcze nic dobrego, pozytecznego nie wyszlo, zakupy, to 50%, reszte zapomina, jego wynalazki kuchenne... hmmm, gotowanie, to potem lampa nawet do skrobania, potrafia tylko ograniczac a potem narzekac, ze mieszkania jakies takie nieprzytulne, no taaaaa a jak chce jedna poduszeczke kupic, to zawal ma grrrrrrr
Ze juz nie wspomne o naszym systemie spania po szmatkami, gacie opadaja...

buuu Wy spotkania, a ja tu sama jak palec...chyba nawet w razie czego z Poznania juz zadna mama tu nie pisze :(

Pamka- tam pysznosci, mi to ciagle zalatule mlekiem nastepnym, ale dla nich to chyba cosik dobrego, wiec ja malemu aplikuje codzien, bo w ten sposob przemycam mleko, ktorego mi skubany pic nie chce :(
Przepis wrzucony w watek o rozszerzaniu diety :)

Aaaa odnosnie informatykow wsrod grzdyli, ja ostatnio musialam sie dosc naszukac klawisza z klawiatury..ehhh az strach, a niby caly czss przy nim jestem

Ostatnia edycja:
Rano i o 16 dwie miarki. Na noc 3-4. Po samym mleku to by w nocy nadal jadl.
Jak robie kaszke na gęsto i podaje lyzeczka to pol na pol z kleikiem robie bo sama kaszka to za slodka jest.

reklama
Kasieńka - hehe dziś wyjątkowo tak :) wkurwił mnie chłop. Miał zadzwinić wczoraj wieczorem i zapomniało mu sie.
A mała nie spi, budzi sie po kilka razy. Ale rady typu zwiększyć ilośc kalorii w dzień u nas nie przejdą. Mogę na palcach jednej ręki policzyc kiedy mi zjadła cały słoiczek zupki. Zawsze mało jadła. Do tej pory karmie ja z małej butelki (150 ml) bo więcej niż 120 mleka nie wypije. Dlatego mam w głęboki poważaniu wszelkie rady pt zwiększyś ilośc bądz kalorycznośc posiłków. Bo po prostu u nas sie nie da. Próbowałam.

Rysica - wiem ze w porównaniu z normalnym systemem ratalnym to jest oszczędność. Ale wolałabym juz uskładac i kupić za gotówkę.

Alijenka - naprawdę nie lubisz Chorwacji?? to chyba wyjątkiem jesteś :)

Do góry