reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Mi też lepiej jak czytam, że inne mamusie też nie pamiętają co robiły w nocy:-D
Dziś była u nas położna. Malwinka waży 4670g:-D Czyli w tydzień i dwa dni przybrała 570g:tak: Kluska się z niej robi, od wyjścia ze szpitala mamy 1170g na plusie:rofl2:
na_cik trzymam kciuki żeby jak najszybciej Was wypuścili. :tak:

reklama
Witajcie, dopiero teraz mam chwilę dla siebie, od 11 ta moja mała kluska nie chciała spać, cały czas kaszelek i katar okropny, frida to u nas na chodzie cały czas..i cieszę się, że nie kupiłam katarka bo jak miałabym na to wszystko odpalać co chwila odkurzacz to %$#@^$#@@#$@:wściekła/y: Niech ta moja malutka już wyzdrowieje bo ja zwariuję ze strachu o nią, tak mi jej żal, ciągle jej w tym nosku chrumkoli, nawet po oczyszczeniu, średnio co godzinę sprawdzam czy nie ma temperatury i dzięki Bogu jej nie ma. Jutro pojedziemy do przychodni żeby ją doktor osłuchał jak ten kaszelek nie zniknie. Mam nadzieję, że nie położą jej na oddział:no:
Jutro dzień kobiet, dziewczyny jak spędzacie?:rofl2:
No i ja też nie pamiętam co się w nocy dzieje, podobno gadam przez sen, w półśnie krzyczę na D. żeby uważał i nie przygniótł Laury a ona w łóżeczku swoim:baffled:

My już w domku, kolki na szczęście minęły i wrócił mój radony bobasek:-D Ojjj jak dobrze- nie tylko ja nie kontaktuje w nocy:-p Odkąd mały jest w domu nie wiem co się dzieje nocami..Nie słyszę jak mały płacze, mąż mnie wybudza i mówi, że szukam ciągle dziecka przez sen, a ono w łóżeczku ładnie śpi od tygodnia;-):-D Co to macierzyństwo robi z kobiety:-pNo i mój Leoś też mocno ulewa, nawet jak jest odbeknięty..Dziś i wczoraj to aż fontanny robi:baffled: No i te jego fazy na megaaa żarcie:confused: W ciągu godziny, dwóch karmię go 3-4 razy, czyli w sumie nawet 12 razy licząc z każdego cycka:-p No a potem skutek taki, że wylewa się każdą dziurą:szok::-p

agaod- zdrówka dla córeczki!!!
na_cik- powodzenia!!! A brzydkie wkłucie po wenflonie długo sie trzyma..mi zeszło kilka dni temu

dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, mam nadzieję, że któraś pomoże :happy: Orientujecie się może czy stypendium socjalne wlicza się do dochodów do becikowego? Mąż był w MOPSie i facet mu powiedział, że niby mam to uwzględnić no ale z tego co wiem i mówi moja mama to tego się do dochodu nie wlicza...ba ja nawet nie mam udokumentowanego tego, że takowe stypendium brałam bo i gdzie...jedynie to była informacja na koncie bankowym (skąd przelew itp.) a ja tego konta już dawno nie mam, zlikwidowałam. Na dobrą sprawę to ja nawet nie pamiętam ile tego stypendium było i nie wiem jaką miałabym kwotę podać...Jak myślicie czy jak w ogóle się nie przyznam, że brałam stypendium to oni jakoś to "odkryją" ??

dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, mam nadzieję, że któraś pomoże :happy: Orientujecie się może czy stypendium socjalne wlicza się do dochodów do becikowego? Mąż był w MOPSie i facet mu powiedział, że niby mam to uwzględnić no ale z tego co wiem i mówi moja mama to tego się do dochodu nie wlicza...ba ja nawet nie mam udokumentowanego tego, że takowe stypendium brałam bo i gdzie...jedynie to była informacja na koncie bankowym (skąd przelew itp.) a ja tego konta już dawno nie mam, zlikwidowałam. Na dobrą sprawę to ja nawet nie pamiętam ile tego stypendium było i nie wiem jaką miałabym kwotę podać...Jak myślicie czy jak w ogóle się nie przyznam, że brałam stypendium to oni jakoś to "odkryją" ??

zazwyczaj takie świadczenia nie wlicza się do dochodu:confused:

Nacik buziak w czolko dla Tymusia ! lepiej zeby go teraz ponaswietlali wrocicie spokojniejsi do domu ! 3majcie sie ! :-)

Agaod Laura ma infekcje, bidulka buziak w nosek !

Poli witaj w klubie ulewaczy :confused: dzis to go chyba z 4 razy przebralam, siebie tez ;-) potrzebuje wiecej pajacow i body ! kiedy przecena w tesco ??? aaaaaaaa :baffled:

Zanetka widze ze Malwinka zarloczna jak Cortin, co za duet ! :rofl2::-D:-p

Cycu tzn Cortin spi w wozku po spacerze, nawet go nie rozpakowuje bo dzis cos czujny jest i najmniejszy halas go wybudzal :sorry2:
niebawem wstanie podjemy, ulejemy i pojdziemy sie kapac ;-)

wiecie ze moj dziec lubi lezec na brzuchu :szok: az w szoku bylam jak wczoraj 20 min sobie lezal i podnosil lepek i nawet o cycka nie wolal w tym czasie :-p

kiedy dzieci staja sie mniej lapczywe przy jedzeniu ? nie moge doczekac sie tego momentu bo moj Cortinek to je jakbym go raz dziennie karmila :confused: a jak sie krztusi bo go mleko zalewa to kaszle ale cycka w dziaslach trzyma, normalne to to ? :sorry2:

mam ochote na szoping ! marze o kurtce/plaszczu, butach, swetrze, spodniach o wszystkimmmmm !!!!!!!! i chce mi sie do ludziiiii !!! cale dnie gadam do dzieci, dobrze ze starsze mi jeszcze odpowiada na Cortina poki co liczyc nie moge :rofl2:

reklama
Cortina, ja nie czekałam na przeceny, tylko wczoraj pojechałam po 5-pak bodziaków:-p- z nowej kolekcji mają boskie z bajką "Potwory i spółka". Nie ogarniam prania przez ulewanie i rzadkie kupki

Co do becikowego, to żałosny jest ogrom papierów- nam kazano iść do Zusu, Skarbówki, lekarza, zakładu pracy + do tego wszystkiego jeszcze masę oświadczeń..

Ja też chcę do ludzi:p Jak byłam u siebie w pracy z małym to aż nie mogłam wyjść stamtąd hehe..Ale jak się dowiedziałam, że za kilka tygodni zaczyna sie tram 4letnia kontrola to dałam dyla:p

Do góry