reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

allme ja mam katar od początku lutego masakra !
Czy my mamy ten sam termin?
Cwietka ja w getrach i też sprzątanie..

Miliaa widocznie dobrze nie widać co jest między nóżkami :-)

mysiolek ja nie miałam tego badania

reklama
Dzien dobry:-)

W Toruniu sniegu jest mnustwo i tez caly czas posypuje jeszcze, wczoraj caly dzien w lozku spedzilam z bolem glowy, ale odpukac dzis jest juz ok. Bylam tez dzis na pobraniu krwi - morfologia przeciwciala RH, toxoplazmoza, HCV i HIV, no i jeszcze mocz.
Mysiolek mi lekarz sam z siebie teraz dal skierowanie na HIV, wiec popros swojego gina o to skierowanie

Miledo dnia:-)

miliaa12 tydzień to jeszcze bardzo wcześnie... oczywiście można wstępnie określić płeć, ale trzeba się liczyć że to tak...50% szans:-) wszystko też zależy od jakości sprzętu i doświadczenia lekarza...:-) Najlepszy czas to tak od 17 tygodnia a i wtedy czasami zdażają się pomyłki... U nas dziewczyny w strszej ciąży i nadal nie mają pewności, nawet jak wstępnie określono płeć....:-)Raczej mniej jest pomyłek z chłopcami niż z dziwczynkami, tzn chłopcy są łatwiejsi do zdiagnozowania:happy2: Ale jeżeli już coś tam siedzi to się raczej płeć nie zmieni...:dry:
Dzięki dziewczynki za życzonka powrotu do zdrowia i współczuję chorutkim towarzyszkom niedoli:-D
cwietuchna, ty jeszcze wchodzisz w jakieś spodnie przedciążowe? Ty chudzinko...
A ja właśnie gotuję zupkę warzywną, wiosenną, mniam jak mi się zupki chciało...;-) Skierowanie na HIV miałam przy pierwszej wizycie, lekarz dała z innymi badaniami.. Myślę że musisz się upomnieć bo może lekarz zapomniał...

Ostatnia edycja:
Mysiolek, ja na HIV dostalam skierowanie wraz z pierwszymi badaniami:tak:

Milia, czasem może się tak dziecko ułozyć, że nic nie widac, więc nie dziwię się, że lekarz prowadzący nie chce zdradzić płci...moze sam nie jest pewnien i nie chce się pomylić... a co do terminu, kiedy juz coś widać, to wlasnie opd 12-13 tygodnia mozna juz dojżeć co sie między nogami dzieciatku kryje... w pierwszej ciązy chlopak sie pokazal w 13 tygodniu, a teraz jest juz 19 i wciąż płec nie jest pewna (chociaz ostatnio wyglądalo na dziewczynke-ale tylko lekarzowi, bo ja bym powiedziala, że znow chłopak:-p) Także relax!

Zaczarowana - hehe, tak, w jedne, które normalnie mi z tyłka leciały i musiałam z paskiem nosić. Takie baaaardzo szerokie biodrówki.

ok, umyłam schody i należy się przerwa na herbatkę. jak w tym tempie będę sprzątała, to mi do wieczora zejdzie :-D

Mysiolek tak jak napisałam, to była prawdziwa sadystka :tak:, mówiłam jej że chcę znieczulenie, a ona ale po co?? Fruwałam w czasie leczenia i po, dlatego nigdy więcej jej nie odwiedziłam. Normalnie miałam kilka razy kanałowe ze znieczuleniem i było ok.
Na HIV tutaj standardowo badają przy pierwszym badaniu krwi.

cwietka ja też sprzątałam, dlatego dzisiaj bez szpilek, sama kiecka nie przeszkadza, a jakoś o zdrowie psychiczne trzeba dbać ;-).
a, zapomniałam dodać moja ulubiona muzyka do sprzątania

Zamówiłam sobie wczoraj taki domowy doppler do słuchania bicia serduszka malucha, głównie dlatego, że dziewczyny z fińskiego forum bardzo chwaliły, mam nadzieję że mi nie odbije i nie będę sprawdzać co 15 minut.:-)

Ostatnia edycja:
mysiolek mi zlecił HIV przy pierwszych badaniach, w poprzedniej ciąży, która straciłam też przy pierwszych badaniach inna gin mi zleciła.

miliaa mi też na genetycznych pani powiedziała, że na 90% chłopak, podobno chłopaka wcześniej można rozpoznać heh mi lekarz prowadzący też jeszcz enie mówi, ale potwierdzę sobie na połówkowym za 2 tyg :)

Zaczarowana, nie tylko cwietka się mieści, haaaa ja też, ja teeeż się mieszcze w spodnie sprzed ciąży, co prawda jedne jeansy ale się mieszcze :-)

AleksandraMaria też mam dopplerka, ale lekarz mi mówił, żeby nie za często słuchać więc nie przesadzajz tym :) ja jak już czuję ruchy to w sumie go nie włączam, chyba , że maluszek mało się rusza.. ale fajnie kopniaki przez to słychać :-)

zrobiłam sobie syropek z cebulki, ehhh mam nadzieje, że choć trochę pomoże.

aaa i umówiłam się do fryzjera w przyszłym tyg, zaszaleje :D kolorek i jakieś strzyżenie, bo coś muszę dla siebie zrobić, a nie ciągle kucyk, bo tak wygodnie :-p

Ostatnia edycja:
Dzień dobry:-)

Czy Wy też widzicie tą reklamę wakacji w Egipcie?
no kusi mnie bardzo:-D
ale po wczorajszych przygodach żołądkowych powinnam chyba wybrać inny kierunek:dry:

Ale cwietka dyskusje wywołałaś;-):-D
ja jestem za prezentem, szczególnie przy drugim porodzie, kiedy znieczulenie nie zadziałało tak jak trzeba dość głośno wyraziłam mężowi, że "żądam" tydzień w SPA i odsysanie tłuszczu;-):-D
A pierścionek też dostałam, w sumę to już dwa:-p małżonek sam wpadł na ten pomysł, głupio było odmawiać;-)
loleczka fajny pomysł z tym przekazaniem pierścionka synowi jak będzie chciał się zaręczyć. Przemyślę to, ale dam tylko jak mi się synowa będzie podobała:-D
zaczarowana jak nic teraz oczekuj 3 pierścionków:tak::-D
Ja też przez tą pogodę straciłam znowu energię. Ale już niedługo przyjdzie w końcu wiosna i będzie lepiej.

Eweli ja piję dwie kawy dziennie, z moim niskim ciśnieniem bez kawy nie dałabym rady. A na zieloną herbatę, która zazwyczaj lepiej na mnie działa niż kawa nie mam ochoty. Witamin żadnych nie biorę, kwasy omega staram się zjadać z rybami;-)

Izka współczuję fenoterolu. Jak długą masz szyjkę? Mój gin na szczęście oszczędził mi tej przyjemności i mimo 0,5 cm kazał brać tylko magnez, nospę i się szczędzać. A i założył pessar.

Zdrówka dla wszystkich chorych:-)

Mysiolek
na zatoki można brać w ciąży sinupret.
Mi pomaga jeszcze oczyszczenie zatok za pomocą sinus Rinse.

Marzyciela trzymam kciuki za wizytę.

Kamu witaj, u mnie badanie przezierności trwało trochę dłużej niż żwykłe badanie, ale głownie dlatego, że junior był źle ułożony i lekarka nie mogła dobrze zmierzyć. Jeżeli u Ciebie mały/a dobrze się ustawili, mogło to rżeczywiście trwać tylko chwilę. Poza tym jak lekarka mówi, ze jest ok, a Ty masz do niej zaufańie, to się nie przejmuj.

Miliaa w 12 tc rzadko kiedy lekarz mówi na 100 procent jaka płeć. Ale może ten , który robił badanie genetyczne ma większe doświadczenie, lepszy sprzęt i ma rację co do chłopaka a Twój prowadzący nie jest secjalstą w usg dlatego ne chciał nic powiedzieć. Poczekaj na usg połówkowe, wtedy powinno być już dobrże widać płeć.

Ostatnia edycja:
dziekuje wam bardzo za odpowiedzi! kompletnie bym sie tym nie przejmowala, gdyby nie fakt, ze jestem po in vitro i do tej pory przyjmuje progynove czyli estrogeny, co prawda malutkie dawki i juz koncze...i niby klinika powiedziala, ze taka ilosc estrogenow nie ma wplywu na to czy chlopaczek bedzie sie zdrowo rozwijal...ja jednak naczytalam sie roznych rzeczy na ten temat w necie i boje sie, zeby wszystko bylo ok...
ale umowilam sie na polowkowe na usg 3d/4d i mam nadzieje, ze tam to juz zobaczymy co rosnie u mnie w brzuszku no i czy wszystko dobrze sie rozwija...
a tak w ogole to dolacze do was moze...bo ja tez na sierpien mam termin, z OM na 30 sierpnia z usg na 24...przyjmiecie invitrowiczke?:-)

reklama

Izka współczuję fenoterolu. Jak długą masz szyjkę? Mój gin na szczęście oszczędził mi tej przyjemności i mimo 0,5 cm kazał brać tylko magnez, nospę i się szczędzać. A i założył pessar.

właśnie nie wiem ile ma długości, bo mi nie mierzył, sprawdzał tylko paluchem i wziernikiem, na połówkowym dopiero mi zmierzą. Ale stwierdził, że te twardnienia brzucha nie są dobre, a ja mam cały czas twardy i powiedział, że dzisiaj może być dobrze, a jutro już klapa, a w związku, że już jedno maleństwo straciłam to o to musimy dbać podwójnie. Więc dla maluszka jestem w stanie sie poświęcić :)

miliaa pewnie, że przyjmiemy :) jak nas więcej to i raźniej przecież :-)

Do góry