reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Cześć dziewczyny ;)

Byłam dziś rano na pobraniu kwi i jak ostatnio najczęściej po tym bywa, po powrocie padłam i dopiero wstałam....

Kamu - witaj ;-) Moje usg genetyczne trwało tyle co wszystkie, jak dla mnie to one wszystkie są długie i dokładne ;)

Eweli
- ja nie piję kawy, na początku mnie od niej odrzuciło, a teraz też jakoś nie ciągnie i nie mam takiej potrzeby. Ale ja i przed ciążą piłam ją głównie w pracy, dla towarzystwa ;-)

Marzycielka - ja uważam, że to bardzo dobry pomysł, żeby kupić na początku używany wózek, a później ewentualnie jakąś fajną spacerówkę :tak: I trzymam kciuki za badanie ;-)

Mysiolek - a jaki to lek na zatoki? Ja na początku ciąży brałam sinupret, lekarka powiedziała, że można

Miliaa - witamy ;)

Zazdroszczę wszystkim , które mieszczą się jeszcze w nieciążowe ciuchy :szok: Ja mam już z 90 w pasie i niedługo będę słoniem :-:)-p

Ja szpilki noszę baaaardzo rzadko. Tylko na imprezy. Nawet radzę sobie z chodzeniem w nich, ale że mój mąż jest ode mnie niewiele wyższy, to trochę głupio się czuję jak jestem jego wzrostu albo i wyższa :-p

Ostatnia edycja:
reklama
domi87 - to właśnie sinupret. Jak dla mnie rewelka no i może faktycznie się skuszę skoro piszecie że giny pozwalali. Niedawno wyszedł tez odpowiednik - Sinucol - suplement diety co prawda, ale wg. mnie skład ma taki sam a nawet lepszy no i jest połowę tańszy :-)

Z kaw polecam takie z cykorią, zbożowe. Oprócz tego, że smaczne to jeszcze coś tam poprawią w jelitkach :) Ja lubię Ricore, ale ostatnio odkryliśmy w Lidlu taki sam skład a też połowa ceny :) i tak samo smaczna :-)

Hej Kobietki

Ale naprodukowałyście dzisiaj ledwo wszystko nadrobiłam starałam się zapamiętać co komu odpisać ale nie dałam rady :) Skleroza w wieku 28 lata albo mi dziecko szare komórki zjada :))

Miliaa - witaj wśród nas :)) Strasznie się cieszę, że Wam się udało :)) Jeśli chodzi o płeć to ja w 17 tygodniu nie dowiedziałam się, niestety i czekam teraz na połówkowe - mam nadzieje, że w końcu się dowiem.:)

AleksandraMaria- podziwiam Cię, że wytrwałaś w leczeniu kanałowym - bez znieczulenia. Nie wyobrażam sobie mieć leczonego ząbka kanałowo na żywca, musisz być extra wytrzymała na ból.!!!!!Też bym chciała domowego dopplera ale boję się, że wpadnę w paranoję i będę co chwilkę sprawdzać czy serduszko bije. :))

Mysiołek - ja skierowanie na HIV dostałam wraz z pierwszymi badaniami, nie chciałam ale lekarz powiedział, że to obowiązkowe badanie.

Eweli - za kawą nigdy nie przepadałam piłam ją raczej towarzysko albo jak jadłam coś słodkiego i była to latte. Teraz mam większe zapotrzebowanie na kawę i mogłabym ja pić codziennie ale ograniczam się do jednej latte tygodniowo.

Izka87 - co się stało, że miałaś robiony wymaz z pochwy??? Mi lekarz nie zlecił takiego badania.!!! Uważasz, że powinnam poprosić przy badaniu??

Marzycielka - trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Daj znać jak będziesz po. :))

Kamu - przede wszystkim witaj wśród nas. A jeśli chodzi o USG genetyczne to ja miałam robione bardzo długo, dłużej niż zwykłe USG. Badanie trwało ok 35min.

Izka87 - co się stało, że miałaś robiony wymaz z pochwy??? Mi lekarz nie zlecił takiego badania.!!! Uważasz, że powinnam poprosić przy badaniu??

mój gin daje to standardowo, zresztą on daje skierowania na wszystko co tylko można chyba zrobić :-p
Nigdy w życiu żadnych infekcji nie miałam, ale zrobiłam tak o! i się musiało coś znaleźć :-p
ale spokojnie i tak pewnie ok 36 tc dostaniesz na to skierowanie, bo posiew moczu musisz mieć do przyjęcia do szpitala.

Dziewczyny posiew moczu to nie jest to samo co posiew z pochwy:-D
Posiew moczu to jest badanie moczu na obecność bakterii a posiew z pochwy robią każdej ciężarnej pod koniec ciąży i bardziej przypomina to cytologię niż badanie moczu.
Izka z tego co pamietam z zamknietego to mialas posiew moczu, który wykazał strepto, który przylazł z wiadomo skąd. Więc Madziula nie martw się lekarz ci wszystko zbada co potrzeba. Ja posiewu moczu też nie miałam w ciąży bo nie mam żadnych infekcji układu moczowego
Agal83 tak rodziłam tam

Spacer zaliczony:-)
W parku zima nie wyglada tak źle, zaczarowanapolecam Łazienki na lepsze samopoczucie:tak:

Dziekuje wszystkim za rady odnośnie odkurzacza, wszystkie propozycje zapisałam i do końca tygodnia wybiorę.

A pierscionkow i tak nie noszę :-D

.

No i dlatego mąż Ci pierścionka nie kupił;-):-D

Ostatnia edycja:
Hej Dziewuszki!

Mila, Kamu - witajcie!! Dużo zdrówka dla Was i maluchów!
Ja dziś idę na genetyczne, ale nie do mojego gina, bo na 4d chciałam, a mój nie ma sprzętu do takowego. U mojego mam początkiem kwietnia dopiero. To pierwsze genetyczne miałam dłuższe, niż standardowe, gdzieś z 20min trwało, może 25.

Dziś pracowałam z domu, bo mnie trochę ucho pobolewa - macie jakieś sposoby na bolące ucho? Nie boli jakoś bardzo, ale nie jest to przyjemne uczucie:baffled:

Co do wymazu, ja nie miałam robionego nic, oprócz badań krwi i moczu no i cytologię miałam (pierwszy raz w życiu miałam I grupę!)

Już się tej 17:30 doczekać nie mogę:-D

Marzycielko, powodzenia!!!

Dziewczyny ja ciągle chodzę w normalnych spodniach. Generalnie tak jak Tośka nosze się raczej luźno ale w rurki też wchodzę tylko może do kina czy na obiad bym nie poszła żeby mnie nie cisnęły. Dzisiaj jak się wyrobię szybko z zakupami to może zajrzę na dział dla mam w c&a czy gdzieś tam i sobie kupie jakiś spodzień ale bez ciśnienia. Czekam na wiosnę bo chce jakiś wesoły kolor nabyć:)))

Morał z tego taki, że w 3 ciąży się nie tyje:rofl2:

Co się dzieje z IząV??? Dawno się nie odzywała.... Chyba to szydełkowanie tak ją wciągnęło ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Izka[/B] z tego co pamietam z zamknietego to mialas posiew moczu, który wykazał strepto, który przylazł z wiadomo skąd.

no właśnie Kasia skąd? miałam posiew moczu i wymaz z pochwy, na wynikach posiewu pisze, że bakterie w moczu ujemne, tylko tak jakby gdzieś na ściankach pochwy to pieroństwo było.. ja to tak rozumim

Do góry